Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

farsruller med bacon på kartoffel porrebund
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6.5k
SHARES
FacebookMessenger6.5kPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.

Farsruller på kartoffel porrebund er aftensmad, der virkelig smager godt, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Hele retten samles i et fad, og mens du tilbereder den i ovnen, kan du nå at klare opvasken - og dække bord.

Du kan sagtens spise farsrullerne og grøntsager uden yderligere tilbehør, men sund salat er altså lækkert til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad med grøntsager
  • Kylling i fad
  • Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Opskrift på farsruller i fad

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffel porrebund
  • 700 g kartofler (små, delt i kvarte)
  • 2 porrer (i tynde skiver)
  • olie (til stegning)
  • 1 dusk rosmarin (finthakket)
  • 5 dl fløde (evt. en madlavningsfløde)
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk kalvefond (eller anden fond. koncentreret)
  • 1 citron (lidt friskpresset citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber
Farsruller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk (cirka mængde, se note under fremgangsmåde)
  • 12 skiver bacon

Fremgangsmåde

  1. Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Når pande og olie er varm, tilsættes kartoflerne. Steges ved en god varme i ca. 5 minutter, og vendes rundt undervejs.
  2. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  3. Kom porrerne ned til kartoflerne, og steg et minut mere.
    kartofler og porre steges på panden til din kartoffel porrebund
  4. Tilsæt så rosmarin sammen med fløde, sennep og lidt kalvefond. Lad det creme lidt ind, og smag så til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hældes i det ildfaste fad.
  5. Farsruller: Rør det hakkede kød grundigt med salt. Kom derefter friskkværnet peber ved sammen med løgoulver, æg og hvedemel.
  6. Tilsæt gradvist mælken indtil du har en lind fars. Note: Mængden af mælk er svær at beregne præcist, så tilsæt den gradvist og rør den ud i farsen. Det plejer dog at passe nogenlunde med et par deciliter.
  7. Hver skive bacon deles på midten, og de to halve baconstykker lægges ved siden af hinanden. Kom en god spiseskefuld fars på, og rul dine farsruller sammen.
    fars pakkes ind i bacon
  8. Lægges oven på din kartoffel porrebund i fadet. Du kan lave ca. 12 farsruller med bacon ud af denne portion.
    farsruller i fad
  9. Stil fadet ind i den forvarmede ovn på næstnederste rille, og nu skal retten have ca. 30-35 minutter. Ikke længere, da kødet så bliver for tørt.

Næringsindhold

Kalorier990kcalKulhydrater49gProtein35gFedt74gMættet fedt39gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt24gTransfedt0.01gKolesterol260mgNatrium1936mgKalium1373mgKostfibre6gSukker10gVitamin A2753IUVitamin C56mgCalcium231mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Retten kan serveres straks, og den kan sagtens nydes som den er.

Men en dejlig spidskålssalat med æble passer godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten skriver

    juli 07, 2024 at 3:46 pm

    Virkelig lækker ret, har lavet den et par gange nu.
    Kan porrer erstattes af noget andet når de ikke er i tilgængelige i butikkerne?

    Svar
  2. Randi Rønn skriver

    maj 07, 2024 at 11:16 am

    Den rigtig nem og lækker laver den da igen

    Svar
  3. Marianne skriver

    november 28, 2022 at 3:49 pm

    Opskriften på farsruller lyder godt, men jeg synes, der er mange af hverdags opskrifter, der skal tilberedes i ovnen, og det er dyrt, når man skal spare på el.
    V.h.
    Marianne

    Svar
  4. Lisbet skriver

    november 01, 2022 at 3:11 pm

    Smager rigtig godt

    Svar
  5. Dorte Jensen skriver

    juni 10, 2022 at 3:47 pm

    Kan jeg forberede det meste om formiddagen ? Og sætte maden i ovnen når vi er en time fra at skulle spise.

    Svar
  6. Ellinor Stærkær skriver

    oktober 24, 2021 at 7:19 pm

    Smager rigtig dejligt, jeg brugte svinefars, det fungerer fint. Og tørret rosmarin er helt ok. Lagde to stykker bacon ved siden af hinanden, og fars i frikadelle størrelse. Hjemmebagt focassiabrød passer fint til 😘

    Svar
  7. Tore Blaabjerg skriver

    oktober 14, 2021 at 2:19 pm

    Prøv Fint valset havregrøn i stedet for mel

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required