• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

farsruller med bacon på kartoffel porrebund
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6.3k
SHARES
FacebookMessenger6.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  1. juni 2023

Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.

Farsruller på kartoffel porrebund er aftensmad, der virkelig smager godt, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Hele retten samles i et fad, og mens du tilbereder den i ovnen, kan du nå at klare opvasken - og dække bord.

Du kan sagtens spise farsrullerne og grøntsager uden yderligere tilbehør, men sund salat er altså lækkert til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad med grøntsager
  • Kylling i fad
  • Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Opskrift på farsruller i fad

farsruller med bacon på kartoffel porrebund
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

4.80 fra 29 stemmer
Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 990
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffel porrebund
  • 700 g kartofler - små, delt i kvarte
  • 2 porrer - i tynde skiver
  • olie - til stegning
  • 1 dusk rosmarin - finthakket
  • 5 dl fløde - evt. en madlavningsfløde
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk kalvefond - eller anden fond. koncentreret
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Farsruller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk - cirka mængde, se note under fremgangsmåde
  • 12 skiver bacon

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Når pande og olie er varm, tilsættes kartoflerne. Steges ved en god varme i ca. 5 minutter, og vendes rundt undervejs.
  2. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  3. Kom porrerne ned til kartoflerne, og steg et minut mere.
    kartofler og porre steges på panden til din kartoffel porrebund
  4. Tilsæt så rosmarin sammen med fløde, sennep og lidt kalvefond. Lad det creme lidt ind, og smag så til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hældes i det ildfaste fad.
  5. Farsruller: Rør det hakkede kød grundigt med salt. Kom derefter friskkværnet peber ved sammen med løgoulver, æg og hvedemel.
  6. Tilsæt gradvist mælken indtil du har en lind fars. Note: Mængden af mælk er svær at beregne præcist, så tilsæt den gradvist og rør den ud i farsen. Det plejer dog at passe nogenlunde med et par deciliter.
  7. Hver skive bacon deles på midten, og de to halve baconstykker lægges ved siden af hinanden. Kom en god spiseskefuld fars på, og rul dine farsruller sammen.
    fars pakkes ind i bacon
  8. Lægges oven på din kartoffel porrebund i fadet. Du kan lave ca. 12 farsruller med bacon ud af denne portion.
    farsruller i fad
  9. Stil fadet ind i den forvarmede ovn på næstnederste rille, og nu skal retten have ca. 30-35 minutter. Ikke længere, da kødet så bliver for tørt.

Næringsindhold

Kalorier: 990kcalKulhydrater: 49gProtein: 35gFedt: 74gMættet fedt: 39gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 24gTransfedt: 0.01gKolesterol: 260mgNatrium: 1936mgKalium: 1373mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 2753IUVitamin C: 56mgCalcium: 231mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Retten kan serveres straks, og den kan sagtens nydes som den er.

Men en dejlig spidskålssalat med æble passer godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten

    juli 07, 2024 at 3:46 pm

    Virkelig lækker ret, har lavet den et par gange nu.
    Kan porrer erstattes af noget andet når de ikke er i tilgængelige i butikkerne?

    Svar
  2. Randi Rønn

    maj 07, 2024 at 11:16 am

    Den rigtig nem og lækker laver den da igen

    Svar
  3. Marianne

    november 28, 2022 at 3:49 pm

    Opskriften på farsruller lyder godt, men jeg synes, der er mange af hverdags opskrifter, der skal tilberedes i ovnen, og det er dyrt, når man skal spare på el.
    V.h.
    Marianne

    Svar
  4. Lisbet

    november 01, 2022 at 3:11 pm

    Smager rigtig godt

    Svar
  5. Dorte Jensen

    juni 10, 2022 at 3:47 pm

    Kan jeg forberede det meste om formiddagen ? Og sætte maden i ovnen når vi er en time fra at skulle spise.

    Svar
  6. Ellinor Stærkær

    oktober 24, 2021 at 7:19 pm

    Smager rigtig dejligt, jeg brugte svinefars, det fungerer fint. Og tørret rosmarin er helt ok. Lagde to stykker bacon ved siden af hinanden, og fars i frikadelle størrelse. Hjemmebagt focassiabrød passer fint til 😘

    Svar
  7. Tore Blaabjerg

    oktober 14, 2021 at 2:19 pm

    Prøv Fint valset havregrøn i stedet for mel

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required