Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
Farsruller på kartoffel porrebund er aftensmad, der virkelig smager godt, og så er retten altså rimelig nem at lave.
Hele retten samles i et fad, og mens du tilbereder den i ovnen, kan du nå at klare opvasken - og dække bord.
Du kan sagtens spise farsrullerne og grøntsager uden yderligere tilbehør, men sund salat er altså lækkert til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
- Koteletter i fad med grøntsager
- Kylling i fad
- Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
- Mørbrad i fad med fløde og bacon
Opskrift på farsruller i fad
Farsruller med bacon på kartoffel porrebund
Ingredienser
Kartoffel porrebund
- 700 g kartofler - små, delt i kvarte
- 2 porrer - i tynde skiver
- olie - til stegning
- 1 dusk rosmarin - finthakket
- 5 dl fløde - evt. en madlavningsfløde
- 1 tsk sennep
- 1 spsk kalvefond - eller anden fond. koncentreret
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Farsruller
- 400 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk løgpulver
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl mælk - cirka mængde, se note under fremgangsmåde
- 12 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Når pande og olie er varm, tilsættes kartoflerne. Steges ved en god varme i ca. 5 minutter, og vendes rundt undervejs.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Kom porrerne ned til kartoflerne, og steg et minut mere.
- Tilsæt så rosmarin sammen med fløde, sennep og lidt kalvefond. Lad det creme lidt ind, og smag så til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hældes i det ildfaste fad.
- Farsruller: Rør det hakkede kød grundigt med salt. Kom derefter friskkværnet peber ved sammen med løgoulver, æg og hvedemel.
- Tilsæt gradvist mælken indtil du har en lind fars. Note: Mængden af mælk er svær at beregne præcist, så tilsæt den gradvist og rør den ud i farsen. Det plejer dog at passe nogenlunde med et par deciliter.
- Hver skive bacon deles på midten, og de to halve baconstykker lægges ved siden af hinanden. Kom en god spiseskefuld fars på, og rul dine farsruller sammen.
- Lægges oven på din kartoffel porrebund i fadet. Du kan lave ca. 12 farsruller med bacon ud af denne portion.
- Stil fadet ind i den forvarmede ovn på næstnederste rille, og nu skal retten have ca. 30-35 minutter. Ikke længere, da kødet så bliver for tørt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Retten kan serveres straks, og den kan sagtens nydes som den er.
Men en dejlig spidskålssalat med æble passer godt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Morten
Virkelig lækker ret, har lavet den et par gange nu.
Kan porrer erstattes af noget andet når de ikke er i tilgængelige i butikkerne?
Randi Rønn
Den rigtig nem og lækker laver den da igen
Marianne
Opskriften på farsruller lyder godt, men jeg synes, der er mange af hverdags opskrifter, der skal tilberedes i ovnen, og det er dyrt, når man skal spare på el.
V.h.
Marianne
Lisbet
Smager rigtig godt
Dorte Jensen
Kan jeg forberede det meste om formiddagen ? Og sætte maden i ovnen når vi er en time fra at skulle spise.
Ellinor Stærkær
Smager rigtig dejligt, jeg brugte svinefars, det fungerer fint. Og tørret rosmarin er helt ok. Lagde to stykker bacon ved siden af hinanden, og fars i frikadelle størrelse. Hjemmebagt focassiabrød passer fint til 😘
Tore Blaabjerg
Prøv Fint valset havregrøn i stedet for mel