Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer (nem og velsmagende opskrift)

farsbrød med porrer
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
588
SHARES
FacebookMessenger588PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. september 2024 - Udgivet: 7. november 2023
Oversigt over indhold
  • Farsbrød med porrer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på farsbrød med porrer
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farsbrød med porrer

4.64 fra 33 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 354
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Fars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et stort, finthakket løg
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk - eller danskvand
Porrer
  • 3 porrer
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Kom hakket kalv og svin i en skål, og ælt det godt sammen med salt.
  3. Tilsæt derefter friskkværnet peber, løgpulver, æg, rasp og hvedemel.
  4. Rør nu gradvist mælk (eller danskvand) i farsen, indtil den er lind. Altså ikke for tyk eller tynd i konsistensen. Det plejer at passe med mængden, men det kan være lidt mindre eller mere.
  5. Smør en brødform eller lignende med lidt olivenolie. Jeg bruger en form, der cirka er 30 gange 10 centimeter.
  6. Fordel halvdelen af farsen i formen og glat den den.
  7. Skær top og bund af porrerne, så de passer med længden i formen. De må dog gerne være en centimeter eller to kortere i hver ende, så enderne også lukkes med fars. Rens toppen, så der ikke sidder jord. Du kan vælge at blanchere porrer hurtigt, men det er ikke nødvendigt. De bliver tilberedt i farsen.
  8. Læg nu porrerne på farsen, og tryk dem let ned. Se evt. billedet her.
    farserede porrer i farsbrød
  9. Fordel den resterende fars på porrerne, og glat ud igen.
  10. Farsbrød med porrer skal nu have ca. 40 minutter midt i ovnen, så farsen er helt gennemstegt og porrerne møre. Imens laver du tilbehøret.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 354kcalKulhydrater: 24gProtein: 32gFedt: 14gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gKolesterol: 193mgNatrium: 1412mgKalium: 690mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 1353IUVitamin C: 8mgCalcium: 186mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.

Den minder selvfølgelig meget om farserede porrer, men her lavet som fars i fad med porrer.

Det er et spændende farsbrød med fyld af sunde og friske porrer, og retten serveres med kartofler, dampet broccoli og en fantastisk æblesauce, der passer forrygende til.

Retten kan varieres, så du kan lave den som et farsbrød med porrer og gulerødder. Her rives også et par gulerødder i farsen, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Opskriften på et fyldt farsbrød passer til fire personer som aftensmad.

Se også disse opskrifter:

  • Forloren hare
  • Farsbrød
  • Farsretter

Tips

Farsbrød med porrer skæres i skiver og serveres med ovnbagte kartofler, dampet broccoli og en lækker æblesauce (opskrift i linket).

Kartoflerne kan tilberedes sammen med farsbrødet i ovnen, hvor små kartofler vendes med olie, salt og friskkværnet peber. Evt. også hakket rosmarin, og så skal kartoflerne have ca. 30-35 minutter sammen med dit fars i fad.

Æblesaucen tilberedes ligeledes mens de farserede porrer er i ovnen.

Se også opskrifterne på forloren agerhøne, de forlorne harekillinger og slagterens egne frikadeller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    september 23, 2024 at 9:50 am

    Rigtig dejlig smagfuld gl daws ret
    Nem at gå til ved at bruge en form!! Som gør at vi nu oftere får denne dejlige ret..

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required