Indhold
Farsbrød med porrer
Ingredienser
- 500 g hakket svin og kalv
- 2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk løgpulver (eller et stort, finthakket løg)
- 2 æg
- 4 spsk rasp
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk (eller danskvand)
- 3 porrer
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Kom hakket kalv og svin i en skål, og ælt det godt sammen med salt.
- Tilsæt derefter friskkværnet peber, løgpulver, æg, rasp og hvedemel.
- Rør nu gradvist mælk (eller danskvand) i farsen, indtil den er lind. Altså ikke for tyk eller tynd i konsistensen. Det plejer at passe med mængden, men det kan være lidt mindre eller mere.
- Smør en brødform eller lignende med lidt olivenolie. Jeg bruger en form, der cirka er 30 gange 10 centimeter.
- Fordel halvdelen af farsen i formen og glat den den.
- Skær top og bund af porrerne, så de passer med længden i formen. De må dog gerne være en centimeter eller to kortere i hver ende, så enderne også lukkes med fars. Rens toppen, så der ikke sidder jord. Du kan vælge at blanchere porrer hurtigt, men det er ikke nødvendigt. De bliver tilberedt i farsen.
- Læg nu porrerne på farsen, og tryk dem let ned. Se evt. billedet her.
- Fordel den resterende fars på porrerne, og glat ud igen.
- Farsbrød med porrer skal nu have ca. 40 minutter midt i ovnen, så farsen er helt gennemstegt og porrerne møre. Imens laver du tilbehøret.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på farsbrød med porrer
Farsbrød med porrer er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.
Den minder selvfølgelig meget om farserede porrer, men her lavet som fars i fad med porrer.
Det er et spændende farsbrød med fyld af sunde og friske porrer, og retten serveres med kartofler, dampet broccoli og en fantastisk æblesauce, der passer forrygende til.
Retten kan varieres, så du kan lave den som et farsbrød med porrer og gulerødder. Her rives også et par gulerødder i farsen, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Opskriften på et fyldt farsbrød passer til fire personer som aftensmad.
Se også disse opskrifter:
Tips
Farsbrød med porrer skæres i skiver og serveres med ovnbagte kartofler, dampet broccoli og en lækker æblesauce (opskrift i linket).
Kartoflerne kan tilberedes sammen med farsbrødet i ovnen, hvor små kartofler vendes med olie, salt og friskkværnet peber. Evt. også hakket rosmarin, og så skal kartoflerne have ca. 30-35 minutter sammen med dit fars i fad.
Æblesaucen tilberedes ligeledes mens de farserede porrer er i ovnen.
Se også opskrifterne på forloren agerhøne, de forlorne harekillinger og slagterens egne frikadeller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode






Niels christiansen skriver
Kan man hakke porer i farsen , blande det med løg
Derefter stege i ovn?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Niels
Ja, det vil du sagtens kunne, og det tilfører ekstra smag. Godt tænkt.
Rigtig god fornøjelse.
BH Holger
Nc skriver
Mange tak fra Sydjylland
Annette skriver
Rigtig dejlig smagfuld gl daws ret
Nem at gå til ved at bruge en form!! Som gør at vi nu oftere får denne dejlige ret..
Birgitte Kaltoft skriver
Jeg vil ikke følge dine opskrifter mere, når man ikke kan se hele opskriften.
Venlig hilsen Birgitte Kaltoft
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Birgitte
Tak fordi du skriver, men du kan da se hele opskriften om du er medlem eller ej?
Skriv altid gerne til mig på hej@madensverden.dk hvis du oplever bøvl med siden.
Alt det bedste
Holger
Margit Schwaner skriver
Lækker middagsret til både voksne og børn
Karin skriver
Det lyder lækkert, det er da det vi skal ha til aften. Er da også noget nemmere end farserede porrer 😋
Eva Krog skriver
Lækker opskrift med porrefad med Hk gris/kalv. Især æblesovsen, den skal helt klart gentages til andet mad
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Eva
Mange tak - det lyder også rigtig godt. God fornøjelse,
Alt det bedste
Holger
Lotte Mortensen skriver
Super det smagte virkelig godt og specielt med æblesaucen