Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer (nem og velsmagende opskrift)

farsbrød med porrer
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
637
SHARES
FacebookMessenger637PinterestEmailSMS
Indhold
  • Farsbrød med porrer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på farsbrød med porrer
  • Tips
  • Kommentarer

Farsbrød med porrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Fars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver (eller et stort, finthakket løg)
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk (eller danskvand)
Porrer
  • 3 porrer

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Kom hakket kalv og svin i en skål, og ælt det godt sammen med salt.
  3. Tilsæt derefter friskkværnet peber, løgpulver, æg, rasp og hvedemel.
  4. Rør nu gradvist mælk (eller danskvand) i farsen, indtil den er lind. Altså ikke for tyk eller tynd i konsistensen. Det plejer at passe med mængden, men det kan være lidt mindre eller mere.
  5. Smør en brødform eller lignende med lidt olivenolie. Jeg bruger en form, der cirka er 30 gange 10 centimeter.
  6. Fordel halvdelen af farsen i formen og glat den den.
  7. Skær top og bund af porrerne, så de passer med længden i formen. De må dog gerne være en centimeter eller to kortere i hver ende, så enderne også lukkes med fars. Rens toppen, så der ikke sidder jord. Du kan vælge at blanchere porrer hurtigt, men det er ikke nødvendigt. De bliver tilberedt i farsen.
  8. Læg nu porrerne på farsen, og tryk dem let ned. Se evt. billedet her.
    farserede porrer i farsbrød
  9. Fordel den resterende fars på porrerne, og glat ud igen.
  10. Farsbrød med porrer skal nu have ca. 40 minutter midt i ovnen, så farsen er helt gennemstegt og porrerne møre. Imens laver du tilbehøret.

Næringsindhold

Kalorier354kcalKulhydrater24gProtein32gFedt14gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.01gKolesterol193mgNatrium1412mgKalium690mgKostfibre2gSukker7gVitamin A1353IUVitamin C8mgCalcium186mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på farsbrød med porrer

Farsbrød med porrer er lækker aftensmad, som hele familien vil elske.

Den minder selvfølgelig meget om farserede porrer, men her lavet som fars i fad med porrer.

Det er et spændende farsbrød med fyld af sunde og friske porrer, og retten serveres med kartofler, dampet broccoli og en fantastisk æblesauce, der passer forrygende til.

Retten kan varieres, så du kan lave den som et farsbrød med porrer og gulerødder. Her rives også et par gulerødder i farsen, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Opskriften på et fyldt farsbrød passer til fire personer som aftensmad.

Se også disse opskrifter:

  • Forloren hare
  • Farsbrød
  • Farsretter

Tips

Farsbrød med porrer skæres i skiver og serveres med ovnbagte kartofler, dampet broccoli og en lækker æblesauce (opskrift i linket).

Kartoflerne kan tilberedes sammen med farsbrødet i ovnen, hvor små kartofler vendes med olie, salt og friskkværnet peber. Evt. også hakket rosmarin, og så skal kartoflerne have ca. 30-35 minutter sammen med dit fars i fad.

Æblesaucen tilberedes ligeledes mens de farserede porrer er i ovnen.

Se også opskrifterne på forloren agerhøne, de forlorne harekillinger og slagterens egne frikadeller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Niels christiansen skriver

    oktober 22, 2025 at 1:50 pm

    Kan man hakke porer i farsen , blande det med løg
    Derefter stege i ovn?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 22, 2025 at 2:17 pm

      Hej Niels
      Ja, det vil du sagtens kunne, og det tilfører ekstra smag. Godt tænkt.
      Rigtig god fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
      • Nc skriver

        oktober 22, 2025 at 4:32 pm

        Mange tak fra Sydjylland

  2. Annette skriver

    september 23, 2024 at 9:50 am

    Rigtig dejlig smagfuld gl daws ret
    Nem at gå til ved at bruge en form!! Som gør at vi nu oftere får denne dejlige ret..

    Svar
  3. Birgitte Kaltoft skriver

    september 18, 2024 at 10:58 pm

    Jeg vil ikke følge dine opskrifter mere, når man ikke kan se hele opskriften.
    Venlig hilsen Birgitte Kaltoft

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 19, 2024 at 6:26 am

      Hej Birgitte
      Tak fordi du skriver, men du kan da se hele opskriften om du er medlem eller ej?
      Skriv altid gerne til mig på hej@madensverden.dk hvis du oplever bøvl med siden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Margit Schwaner skriver

    juli 12, 2024 at 10:55 pm

    Lækker middagsret til både voksne og børn

    Svar
  5. Karin skriver

    februar 08, 2024 at 11:21 am

    Det lyder lækkert, det er da det vi skal ha til aften. Er da også noget nemmere end farserede porrer 😋

    Svar
  6. Eva Krog skriver

    marts 18, 2023 at 12:19 am

    Lækker opskrift med porrefad med Hk gris/kalv. Især æblesovsen, den skal helt klart gentages til andet mad

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 19, 2023 at 7:27 am

      Hej Eva
      Mange tak - det lyder også rigtig godt. God fornøjelse,
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lotte Mortensen skriver

    april 21, 2021 at 8:49 pm

    Super det smagte virkelig godt og specielt med æblesaucen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required