Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Enebærgryde

Enebærgryde

billederesultat for enebærgryde
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailSMS

Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.

Enebærgryde er en gryderet med masser af saft, kraft og smag, og gryderetten skal simre i to timer, så kødet nærmest falder fra hinanden.

En lækker simreret med oksekød og enebær, og det giver altså en himmelsk god sovs og ret.

Serveres en god kartoffelmos og en lækker salat med honningristede valnødder.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Mørbradgryde
  • Oksemørbradgryde
  • Kong Fiddes livret
  • Vikingegryde

Opskrift på enebærgryde

Enebærgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 15 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g oksekød i tern
  • 150 g bacon tørsaltet
  • 3 skalotteløg
  • 1 spsk balsamico
  • 4 dl kalvefond
  • 1 dåse hakkede tomater gerne økologiske
  • 10 enebær
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Jeg har brugt 400 gram oksekød i form af oksefilet til denne gryderet, men du kan også bruge gullasch kød, tykkam eller lignende.
  2. Skær oksekødet i mundrette tern. Det samme med 150 gram bacon.
  3. Varm en stor stegegryde op ved en god varme, og kom lidt smør i.
  4. Når smørret er brust af, kommer du halvdelen af kødet og halvdelen af baconen i, og bruner det godt igennem.
  5. Læg til side, og brun så den anden halvdel.
  6. Kom derefter første portion tilbage i gryden igen.
  7. Hak 3 skalotteløg groft, og kom dem ved. Lad det svitse et par minutter under omrøring sammen med 1 spiseskefuld balsamico.
  8. Tilsæt så 4 deciliter kalvefond og 1 dåse hakkede tomater. Husk at kalvefond er lavet af 4 dl. vand og koncentrat.
  9. Mas 10 enebær let flade, og kom dem ved.
  10. Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu enebærgryden småsimre i to timer.
  11. Efter to timer tager du låget af, og tilsætter 1 deciliter piskefløde.
  12. Smag gryderetten til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber, og kog derefter sovsen lidt ind til den rette konsistens. Det gør du ved at skrue en smule op for varmen, og lad den koge uden låg.

Næringsindhold

Kalorier311kcalKulhydrater10gProtein32gFedt16gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol90mgNatrium1548mgKalium626mgKostfibre2gSukker6gVitamin A488IUVitamin C11mgCalcium76mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Servér den færdige enebærgryde med kartoffelmos og kogte rosenkål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Guffeliguf.dk skriver

    oktober 03, 2016 at 8:47 pm

    Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  2. Anonym skriver

    oktober 03, 2016 at 3:13 pm

    ????????Lyder rigtig lækkert. Lige et godt råd. Enebær kører jeg gennem persillehakkeren. Supernemt. ????????

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required