Enebærgryde
Ingredienser
- 400 g oksekød (i tern)
- 150 g bacon (tørsaltet, i tern)
- 3 skalotteløg (hakket)
- 1 spsk balsamico
- 2 dl kalvefond (vand + koncentrat)
- 10 enebær (knuste)
- 1 tsk rosmarin (tørret)
- 1 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
- 1 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk majsstivelse (udrøres i lidt koldt vand)
Fremgangsmåde
- Jeg har brugt 400 g oksekød i form af oksefilet til denne gryderet, men du kan også bruge gullasch kød, tykkam eller lignende.
- Skær oksekødet i mundrette tern. Det samme med 150 g bacon.
- Varm en stor stegegryde op ved en god varme, og kom lidt olie eller smør i.
- Kom halvdelen af kødet og halvdelen af baconen i, og bruner det godt igennem. Tages til side, og brun så den anden halvdel.
- Kom derefter første portion tilbage i gryden igen.
- Hak 3 skalotteløg groft, og kom dem ved. Lad det svitse et par minutter under omrøring sammen med 1 spsk balsamico.
- Tilsæt så 2 dl kalvefond. Husk at kalvefond er lavet af vand og koncentrat. Jeg bruger 1 spsk fond pr. 1 dl. vand.
- Mas 10 enebærr let flade, og kom dem ved sammen med 1 tsk rosmarin.
- Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu enebærgryden simre i 2 timer. Her passer den sig selv.
- Efter to timer tager du låget af, og tilsætter 1 dl madlavningsfløde.
- Jævn med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag gryderetten til med 1 spsk gastrikk, salt og friskkværnet peber.
Opskrift på enebærgryde
Enebærgryde er en gryderet med masser af saft, kraft og smag, og gryderetten skal simre i to timer, så kødet nærmest falder fra hinanden. Her passer retten dog sig selv, så der er ikke så meget arbejde med den.
Du får en nn lækker simreret med oksekød og enebær, og det giver altså en himmelsk god sovs og ret.
Opskriften er til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Tips
Servér den færdige enebærgryde med en god kartoffelmos, kogte rosenkål og en lækker salat med honningristede valnødder. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Guffeliguf.dk skriver
Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Anonym skriver
????????Lyder rigtig lækkert. Lige et godt råd. Enebær kører jeg gennem persillehakkeren. Supernemt. ????????