Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Earl Grey muffins med brombær og flødeost

Earl Grey muffins med brombær og flødeost

billede med Earl Grey muffins
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Earl Grey muffins med fyld af brombærcreme og en flødeostfrosting er utrolig lækre cupcakes med en perfekt kombination af syre og sødme.

Jeg er ude i stand til at beskrive smagen af disse muffins. De er simpelthen så lækre, at det er svært at nøjes med at spise én.

Jeg er normalt ikke en person, som er særlig vild med kage, og især cupcakes er ofte for søde til min smag. Men disse muffins er anderledes.

De har ikke en overvældende sødme, men er lækre krydret, og syren fra brombærcremen hjælper med til at afbalancere sødmen. Flødeostfrostingen har også en dejlig effekt, som runder smagen af.

Jeg er en ret stor te-fan, men underligt nok havde jeg aldrig prøvet at blande te i mad, før jeg begyndte at bage disse muffins med succes.

Se også disse opskrifter:

  • Bananmuffins
  • Chokolademuffins
  • Drømmemuffins
  • Æblemuffins

Opskrift på Earl Grey muffins

Earl Grey muffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Earl Grey muffins med fyld af brombærcreme og en flødeostfrosting er utrolig lækre cupcakes med en perfekt kombination af syre og sødme.
Antal: 12 stk.
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Muffins
  • 5 spsk te (selvfølgelig en Earl Grey te)
  • 2,3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 2,3 dl sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
Brombærcreme
  • 125 g brombær (friske el frosne)
  • 1 dl vand
  • 1 citron (både skræl og saften)
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl sukker
  • 20 g smør
  • 1 spsk kartoffelmel
Flødeostfrosting
  • 50 g smør
  • 200 g flødeost (neutral)
  • 0.5 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl flormelis

Fremgangsmåde

Muffins
  1. Put mælken i en lille gryde og tilsæt tre spiseske Earl Grey te. Varm mælken op, til den begynder at simre, sluk varmen.
  2. Læg låg på te-mælken og lad den stå i cirka 20 minutter, eller indtil den er kølet ned. Si derefter mælken fri fra tebladene.
  3. Tag de sidste to spiseske te og kværn dem til en pulver med en morter. Sæt det til side.
  4. I en stor skål skal smør og sukker piskes med en elektrisk piskemaskine i cirka tre minutter. Tilføj æg, vaniljeekstrakt og pisk det yderligere to minutter.
  5. Vend mel, bagepulver, salt og tepulveret i smørblandingen.
  6. Tilføj nu temælken og bland det hele godt sammen.
  7. Fyld hver enkelt muffinform og bag dine Earl Grey muffins i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 20 minutter. Tjek selv med en strikkepind, om de er færdigbagte. Når der ikke er noget dej som hænger fast på strikkepinden, betyder det, at de er færdige.
  8. Lad dine muffins køle ned.
Brombærcreme
  1. Put brombær, vand og citronskræl i en lille gryde. Lad det simre nok til, at du med en ske kan knuse brombærrene.
  2. Si saften fra og sæt den til siden. Gem også en spiseske af selve brombærmassen.
  3. I en ren gryde tilføjes sukker, smør, kartoffelmel og citronsaft. Når smørret er smeltet, tilføjer du æggene. Her skal der piskes hele tiden over lav varme. Tilføj derefter brombærsaften.
  4. Pisk over lav til middel varme, imens cremen bliver tykkere - dette tager cirka 5-10 minutter.
  5. Cremen er færdig, lad den køle ned.
Flødeostfrosting
  1. Start med at piske smør og flødeost sammen.
  2. Tilføj flormelis, salt, vaniljeekstrakt og en spiskeske brombærmasse. Pisk det godt.
  3. Frostingen er færdig, lad den køle af.
Sådan samles muffinen
  1. Når dine muffins er kølet af, skærer du et lille hul med en teske i midten af hver muffin. Put brombærcremen i dette hul.
  2. Put din flødeostfrosting i en pose med et lille hul i bunden og dekorer hver enkelt muffin med frosting.
  3. Nyd nu verdens lækreste Earl Grey muffins med en god kop te.

Næringsindhold

Kalorier412kcalKulhydrater60gProtein4gFedt18gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.5gKolesterol51mgNatrium419mgKalium100mgKostfibre1gSukker46gVitamin A633IUVitamin C2mgCalcium50mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

At disse muffins har Earl Grey i sig, giver dem en lækker krydret smag, som man ikke rigtigt kan sammenligne med andre desserter.

Dog er smagen af te ikke overskyggende, den er en smule afdæmpet, så man også sagtens kan smage vaniljen.

Trods den utraditionelle kombination af smage synes jeg, at brombær og Earl Grey muffins går rigtig godt sammen. De komplimenterer hinanden, og da flødeostens smag er meget neutral uden at være for sød, så opstår der en helt særlig symbiose.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required