Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.
Her får du opskriften på langtidshævede durum boller, som er virkelig lækre boller bagt med durummel.
De er langtidshævet i fire timer. Du kan også lave dem som koldhævede durum boller. Så skal du halvere mængden af gær og lade bollerne hæve i 8 timer.
Opskriften giver 12 lækre langtidshævede durum boller.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på langtidshævede durum boller
Langtidshævede durum boller
Ingredienser
- 4 dl vand - lunkent
- 20 g gær
- 350 g manitoba hvedemel
- 150 g durum hvedemel
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom 4 dl vand, som er lunkent, op i skålen til din røremaskine, og smuldr 20 g gær i, inden den røres ud i vandet.
- Bland de to slags mel - 350 g manitoba hvedemel og 150 g durum hvedemel - sammen, og ælt det gradvist ind i dejen. Tilsæt også 1 tsk salt.
- Sammenlagt har jeg angivet 500 gram mel her, men det kan være, du skal bruge en smule mere eller mindre. Så tilsæt melet gradvist, indtil dejen har den rette konsistens, hvor den hverken er for sej eller for tynd.
- Ælt nu dejen igennem i 10 minutter, læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i fire timer et lunt sted.
- Hvis du ønsker at lave koldhævede durum boller, så skal du nøjes med 10 gram gær og lade bollerne hæve otte timer i køleskabet i stedet.
- Kom så lidt durummel ud på køkkenbordet, og læg forsigtigt dejen ud på det. Det er VIGTIGT, at du nu IKKE ælter dejen igen. Tryk i stedet dejen forsigtigt ud, så du kan skære den ud i 12 lige store firkanter, der er cirka tre centimeter høje.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med durummel. Men husk det skal ske med forsigtighed.
- Læg et viskestykke over, og lad de langtidshævede durum boller efterhæve i 20 minutter.
- Så bager du de italienske boller i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter. Måske et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte durum boller ud og lad dem køle af på en rist.
Du kan bruge de langtidshævede durum boller til en lækker sandwich, men de smager også virkelig lækkert som de er med lidt smør på.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Michelle Hjorth
Hej
Kan de fryses ned?
Holger Rørby Madsen
Hej Michelle
Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Katrine Rørby Madsen
Vi vil blive glade, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!
Isa
Kan man koldhæve dejen til næste dag? Evt forme bollerne også hæve dem i køleskabet til næste morgen.
Guffeliguf.dk
Hej Isa
Det kan du sagtens. Men så skal du kun tilsætte 10 gram gær. Det gr kun bollerne bedre.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk