• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
430
SHARES
FacebookMessenger430PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. februar 2020 - Udgivet: 15. januar 2017

Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.

Her får du opskriften på langtidshævede durum boller, som er virkelig lækre boller bagt med durummel.

De er langtidshævet i fire timer. Du kan også lave dem som koldhævede durum boller. Så skal du halvere mængden af gær og lade bollerne hæve i 8 timer.

Opskriften giver 12 lækre langtidshævede durum boller.

Se også disse opskrifter:

  • Durumboller
  • Hjemmebagte burgerboller med durummel
  • Boller med havregryn

Opskrift på langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidshævede durum boller

5 fra 1 stemme
Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.
Forb. tid 27 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Samlet tid 5 timer t 5 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 dl vand - lunkent
  • 20 g gær
  • 350 g manitoba hvedemel
  • 150 g durum hvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom 4 dl vand, som er lunkent, op i skålen til din røremaskine, og smuldr 20 g gær i, inden den røres ud i vandet.
  2. Bland de to slags mel - 350 g manitoba hvedemel og 150 g durum hvedemel - sammen, og ælt det gradvist ind i dejen. Tilsæt også 1 tsk salt.
  3. Sammenlagt har jeg angivet 500 gram mel her, men det kan være, du skal bruge en smule mere eller mindre. Så tilsæt melet gradvist, indtil dejen har den rette konsistens, hvor den hverken er for sej eller for tynd.
  4. Ælt nu dejen igennem i 10 minutter, læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i fire timer et lunt sted.
  5. Hvis du ønsker at lave koldhævede durum boller, så skal du nøjes med 10 gram gær og lade bollerne hæve otte timer i køleskabet i stedet.
  6. Kom så lidt durummel ud på køkkenbordet, og læg forsigtigt dejen ud på det. Det er VIGTIGT, at du nu IKKE ælter dejen igen. Tryk i stedet dejen forsigtigt ud, så du kan skære den ud i 12 lige store firkanter, der er cirka tre centimeter høje.
  7. Stil dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med durummel. Men husk det skal ske med forsigtighed.
  8. Læg et viskestykke over, og lad de langtidshævede durum boller efterhæve i 20 minutter.
  9. Så bager du de italienske boller i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter. Måske et par minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcalKulhydrater: 31gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 35mgKalium: 95mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin C: 0.002mgCalcium: 10mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte durum boller ud og lad dem køle af på en rist.

Du kan bruge de langtidshævede durum boller til en lækker sandwich, men de smager også virkelig lækkert som de er med lidt smør på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michelle Hjorth

    december 09, 2024 at 10:10 am

    Hej
    Kan de fryses ned?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 09, 2024 at 1:46 pm

      Hej Michelle
      Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    august 20, 2024 at 9:30 am

    Vi vil blive glade, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!

    Svar
  3. Isa

    januar 20, 2017 at 1:04 pm

    Kan man koldhæve dejen til næste dag? Evt forme bollerne også hæve dem i køleskabet til næste morgen.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 21, 2017 at 7:02 pm

      Hej Isa
      Det kan du sagtens. Men så skal du kun tilsætte 10 gram gær. Det gr kun bollerne bedre.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required