Drueagurker er søde og syrlige, de amerikanske pickles salte og syrlige. Her får du forklaringen bag de forskellige syltede agurker.
Drueagurker er søde, sprøde og en anelse syrlige. I hvert fald dem vi ofte sylter eller køber herhjemme.
Men vil vi ramme smagen, der er i for eksempel en Big Mac fra McDonald's, skal vi gå efter syltede drueagurker i dild, som amerikanerne kalder pickles.
Disse pickles er salte og stammer oprindeligt fra Østeuropa, og opskriften kom med emigranterne til USA.
I modsætning til vores drueagurker ligger de ikke i en eddikelage, men fermenterer naturligt i sylteglasset, hvor der er tilsat salt, vand, dild og eventuelt andre krydderier.
Fermenteringen opstår på grund af naturlige mælkesyrebakterier, der sidder i agurkens skræl.
Det er dels årsagen til, at agurkerne sylter af sig selv, dels at det er sundt at spise disse pickles.
Drueagurker er sødet med sukker
Ofte når vi køber drueagurker herhjemme, ligner de dem, amerikanerne kalder pickles.
Men i modsætning til de originale østeuropæiske pickles, er vores drueagurker syltet i en eddike- og sukkerlage.
Her koges en lage af sukker, eddike, peberkorn og eventuelt krydderier. Lagen hældes over drueagurker, som herefter står og suger lagen - og smagen - til sig.
Det samme er i øvrigt gældende for syltede agurkeskiver, som vi blandt bruger til grydestegt kylling og hotdog. Du kan se opskriften på syltede agurker her:
Hvilke agurker bruger man?
En drueagurk er en lille agurk indenfor agurkfamilien, cucumus.
Den skal høstes, før den bliver moden og vandet, når den er højst otte centimeter lang.
Kælenavnet er selvfølgelig sylteagurk.
Høstes de, når de kun er ca. tre centimeter, bliver de brugt til cornichons, som er superpopulære i blandt andet Frankrig. De er små, sprøde og krydret.
Du kan både bruge danske drueagurker og de salte pickles i en burger.
Men skær dem på tværs ikke på langs. I en Big Mac dressing hakkes sylteagurkerne fint.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: