Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Drueagurker, Pickles og syltede agurker - se forskellen

Drueagurker, Pickles og syltede agurker - se forskellen

Drueagurker på fad
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Drueagurker er søde og syrlige, de amerikanske pickles salte og syrlige. Her får du forklaringen bag de forskellige syltede agurker.

Drueagurker er søde, sprøde og en anelse syrlige. I hvert fald dem vi ofte sylter eller køber herhjemme.

Men vil vi ramme smagen, der er i for eksempel en Big Mac fra McDonald's, skal vi gå efter syltede drueagurker i dild, som amerikanerne kalder pickles.

Disse pickles er salte og stammer oprindeligt fra Østeuropa, og opskriften kom med emigranterne til USA.

I modsætning til vores drueagurker ligger de ikke i en eddikelage, men fermenterer naturligt i sylteglasset, hvor der er tilsat salt, vand, dild og eventuelt andre krydderier.

Fermenteringen opstår på grund af naturlige mælkesyrebakterier, der sidder i agurkens skræl.

Det er dels årsagen til, at agurkerne sylter af sig selv, dels at det er sundt at spise disse pickles.

Drueagurker er sødet med sukker

Ofte når vi køber drueagurker herhjemme, ligner de dem, amerikanerne kalder pickles.

Men i modsætning til de originale østeuropæiske pickles, er vores drueagurker syltet i en eddike- og sukkerlage.

Her koges en lage af sukker, eddike, peberkorn og eventuelt krydderier. Lagen hældes over drueagurker, som herefter står og suger lagen - og smagen - til sig.

Det samme er i øvrigt gældende for syltede agurkeskiver, som vi blandt bruger til grydestegt kylling og hotdog. Du kan se opskriften på syltede agurker her:

Agurkesalat
Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Se opskriften her
Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hvilke agurker bruger man?

En drueagurk er en lille agurk indenfor agurkfamilien, cucumus.

Den skal høstes, før den bliver moden og vandet, når den er højst otte centimeter lang.

Kælenavnet er selvfølgelig sylteagurk.

Høstes de, når de kun er ca. tre centimeter, bliver de brugt til cornichons, som er superpopulære i blandt andet Frankrig. De er små, sprøde og krydret.

Du kan både bruge danske drueagurker og de salte pickles i en burger.

Men skær dem på tværs ikke på langs. I en Big Mac dressing hakkes sylteagurkerne fint.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du glad for opskriften?

madens verden logo opskrifter på god mad

Støt Madens Verden og bliv medlem nu. Du får flere fordele:

✔ Reklamefrie opskrifter

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

OBS: Vi har ingen bindingsperiode!

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.