Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Græskarsuppe

Græskarsuppe (nem opskrift på cremet suppe med græskar)

billede med græskarsuppe i tallerken
4.5 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
150
SHARES
FacebookMessenger150PinterestEmailSMS
Indhold
  • Græskarsuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på græskarsuppe
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Græskarsuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 62 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l hønsefond (evt. 1 liter vand og to bouillonterninger)
  • chili (tørret)
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
Topping
  • 1 æble
  • 50 g græskarkerner
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. 1 stort løg og 2 fed hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
  2. Flæk 1 lille hokkaido græskar på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
  3. 1 bagekartoffel skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
  4. Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så 1 l hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
  6. I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. 1 æble snittes i små tern, 50 g græskarkerner ristes let på en pande, og 1 bundt purløg hakkes fint.
  7. Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
  8. Kom 1 dl piskefløde ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier401kcalKulhydrater58gProtein13gFedt16gMættet fedt7gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.01gKolesterol28mgNatrium1554mgKalium1957mgKostfibre10gSukker16gVitamin A5100IUVitamin C68mgCalcium159mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på græskarsuppe

Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.

Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.

Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve. Du kan læse mere om græskar her.

Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret! Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Hokkaidosuppe
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Artiskoksuppe
  • Cremet kartoffel porre suppe
  • Persillerodssuppe
  • Cremet blomkålssuppe

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af græskarsuppe:

billede med sauterede løg og hvidløg til græskarsuppe
billede med hokkaido græskar til græskarsuppe
billede med kogning af græskarsuppe
billede med ristede græskarkerner
billede med stavblender i græskarsuppe
billede med færdigkogt græskarsuppe

Servering

Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.

Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pernille skriver

    september 21, 2025 at 6:57 pm

    Godt cremet, men synes der manglede lidt mere smag

    Svar
  2. Chris1130 skriver

    december 09, 2024 at 9:03 pm

    Fantastisk god opskrift, Holger. Jeg tænkte på, om man - udover en bagekartoffel - også kunne bruge en eller to (afhængig af størrelse) gulerødder, som jo også har den samme, flotte farve som græskaren?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 11, 2024 at 1:41 pm

      Hejsa
      Det kan du godt, men kartoflen indeholder stivelse, der jævner suppen lidt 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Amanda Vaupell Christensen skriver

    november 21, 2023 at 8:36 am

    Mega lækkert, det tog lidt tid at lave den god da jeg ikke laver suppe normalt. Men lækker vil dog sige der mangler lidt mere hvidløg, og puttede forårsløg i det smagte lækkert da det blendes.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 21, 2023 at 9:46 am

      Hej Amanda
      Tak for feedback - det er jeg glad for at høre.
      Og god ide med mere hvidløg og forårsløg.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anneli Erichsen skriver

    januar 19, 2023 at 7:07 pm

    Kan man putte paprika i ,i stedet for chili?

    Svar
  5. Søren skriver

    september 25, 2022 at 1:32 pm

    Kan det passe at skrællen også spises?

    Svar
  6. H. skriver

    oktober 12, 2020 at 2:09 pm

    Dette er en fantastisk suppe! Jeg lavede den sidste år, og skal til at lave den igen i år. Tusind tak for delingen af opskriften, den er en af mine yndlings.

    Svar
  7. Helle skriver

    oktober 08, 2017 at 8:18 pm

    Er virkelig begejstret for den her suppe!

    Har før smagt hokkaido-suppe uden den store succes. Syntes det var kedeligt og manglede smag.
    Men havde lyst til at prøve at lave det selv og jeg faldt over din opskrift.

    Udover at være uhyrlig nem at lave, er den virkelig også velsmagende og lækker! Jeg toppede den op med let-syrligt æble i små tern, ristede græskarkerner og lidt sprødt bacon. Det var virkelig et hit!

    Eneste bemærkning:
    1 dl fond/bouillon er lige i underkanten - jeg tror jeg brugte 6-7 dl. Jeg synes den linie i opskriften er lidt misvisende - havde heldigvis lavet godt med bouillon, så jeg løbende kunne hælde lidt mere i.

    Jeg nøjedes med at grov-blende suppen inden jeg puttede fløde i.

    Nom nom - den skal snart laves igen!

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 08, 2017 at 8:38 pm

      Hej Helle
      Og mange tak for de rosende ord. Og du har da helt ret med hensyn til mængden af fond. Fejlen er min, da der skulle stå 1 LITER - og ikke deciliter 🙁
      En tanketorsk.
      Det har jeg nu rettet, og mange tak fordi du lige fandt den.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required