Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Supper › Græskarsuppe - nem opskrift på cremet suppe med græskar

Græskarsuppe - nem opskrift på cremet suppe med græskar

billede med græskarsuppe i tallerken
4.6 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
147
SHARES
FacebookMessenger147PinterestEmailSMS
Opdateret: 14. oktober 2024 - Udgivet: 24. september 2023

Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.

Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.

Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.

Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve. Du kan læse mere om græskar her.

Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret! Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
  • Græskarsuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Nem hokkaidosuppe opskrift
  • Mexicansk suppe
  • Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter
  • Kartoffel porre suppe
  • Persillerodssuppe - nem opskrift
  • Blomkålssuppe
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græskarsuppe

4.55 fra 61 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 401
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille hokkaido græskar
  • 1 bagekartoffel
  • 1 l hønsefond - evt. 1 liter vand og to bouillonterninger
  • Lidt chili - tørret
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
Topping
  • 1 æble
  • 50 g græskarkerner
  • 1 bundt purløg
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
  2. Flæk græskarret på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
  3. Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
  4. Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
  6. I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. Æblet snittes i små tern, græskarnerne ristes let på en pande, og purløg hakkes fint.
  7. Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
  8. Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 401kcalKulhydrater: 58gProtein: 13gFedt: 16gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gKolesterol: 28mgNatrium: 1554mgKalium: 1957mgKostfibre: 10gSukker: 16gVitamin A: 5100IUVitamin C: 68mgCalcium: 159mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af græskarsuppe:

billede med sauterede løg og hvidløg til græskarsuppe
billede med hokkaido græskar til græskarsuppe
billede med kogning af græskarsuppe
billede med ristede græskarkerner
billede med stavblender i græskarsuppe
billede med færdigkogt græskarsuppe

Servering

Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.

Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Nem hokkaidosuppe opskrift

4.3 fra 15 stemmer
Her får du min opskrift på en skøn hokkaidosuppe. En fyldig og cremet suppe med det sunde hokkaido græskar. Suppen er nem at lave og tager ikke lang tid.
Gå til opskrift
hokkaidosuppe

Mexicansk suppe

5 fra 3 stemmer
Her får du en nem opskrift på en lækker mexicansk suppe med græskar og chili. Græskarsuppen mætter godt og laves bla. også med bønner.
Gå til opskrift
billederesultat for mexicansk suppe med græskar og chili

Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.
Gå til opskrift
billede med atiskoksuppe

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Persillerodssuppe - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Du skal prøve denne lækre persillerodssuppe, der smager himmelsk godt. En cremet suppe med persillerødder til enten forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billederesultat for persillerodssuppe

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Chris1130 skriver

    december 09, 2024 at 9:03 pm

    Fantastisk god opskrift, Holger. Jeg tænkte på, om man - udover en bagekartoffel - også kunne bruge en eller to (afhængig af størrelse) gulerødder, som jo også har den samme, flotte farve som græskaren?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 11, 2024 at 1:41 pm

      Hejsa
      Det kan du godt, men kartoflen indeholder stivelse, der jævner suppen lidt 🙂
      BH Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required