Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Cremet græskarsuppe er en lækker efterårsret med de gode, danske græskar, som der blandt andet bliver produceret tonsvis af på Samsø, men også andre steder i landet.
Græskarsuppen er nem at lave, og den er fremragende som forret, men er bestemt også en god hovedret.
Du skal i øvrigt ikke skrælle græskarret, fordi skrællen er med til at give græskarsuppen den flotte farve. Du kan læse mere om græskar her.
Er der mørke pletter eller andet snavs på græskarret, skæres disse blot fra. Husk at skylle græskarret! Opskriften på suppe med græskar er beregnet til fire personer.
Oversigt over indhold
- Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
- Græskarsuppe
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Nem hokkaidosuppe opskrift
- Mexicansk suppe
- Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter
- Kartoffel porre suppe
- Persillerodssuppe - nem opskrift
- Blomkålssuppe
- Kommentarer
Græskarsuppe
Ingredienser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille hokkaido græskar
- 1 bagekartoffel
- 1 l hønsefond - evt. 1 liter vand og to bouillonterninger
- Lidt chili - tørret
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 æble
- 50 g græskarkerner
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløg pilles og snittes fint, hvorefter de svitses ved middel varme i lidt olivenolie. De skal ikke tage farve.
- Flæk græskarret på midten, og del den derefter endnu en gang. Skrab kerner og den bløde midte ud, og skær derefter græskarret i mindre tern.
- Bagekartoflen skrælles og skæres derefter også i mindre tern.
- Kom græskar og kartoffeltern i gryden, og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så hønsefond og lidt tørret chili - du kan jo selv styre hvor stærk du ønsker suppen. Kom også lidt salt og peber i, og lad nu græskarsuppen koge i 20 minutter under låg.
- I mellemtiden gør du din topping til græskarsuppen klar. Æblet snittes i små tern, græskarnerne ristes let på en pande, og purløg hakkes fint.
- Når græskarstykker og kartoffel er kogt møre efter 20 minutter, skal du blende suppen. Du kan bare gøre det med en stavblender i gryden. men sørg for at den er blendet fint.
- Kom fløden ved, varm op og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af græskarsuppe:
Servering
Anret din græskarsuppe i små skåle eller dybe tallerkner, og pynt med æbletern, ristede græskarkerner og purløg.
Suppen kan med fordel nydes sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Nem hokkaidosuppe opskrift
Mexicansk suppe
Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter
Kartoffel porre suppe
Persillerodssuppe - nem opskrift
Blomkålssuppe
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Chris1130 skriver
Fantastisk god opskrift, Holger. Jeg tænkte på, om man - udover en bagekartoffel - også kunne bruge en eller to (afhængig af størrelse) gulerødder, som jo også har den samme, flotte farve som græskaren?
Holger Rørby Madsen skriver
Hejsa
Det kan du godt, men kartoflen indeholder stivelse, der jævner suppen lidt 🙂
BH Holger