• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Cremeboller

Cremeboller

Cremeboller, der laves af en meget smørholdig dej, men de smager helt fantastisk. Boller med creme spises mest til fastelavn, men de er lækre året rundt. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  21. januar 2022

Indhold

  1. God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.
  2. Opskrift på cremeboller
  3. Cremeboller
  4. Noter

God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.

Cremeboller er en gammel, dansk opskrift, som minder meget om fastelavnsboller.

De lækre boller med creme indeholder en del smør, og derfor er de ikke ligefrem slankende.

Til gengæld, eller måske netop derfor, smager de super godt.

Se også de populære opskrifter på:

  • Farmors boller med cremefyld
  • Fastelavnsboller
  • Åbne fastelavnsboller med creme
  • Wienerboller

Opskrift på cremeboller

Opskriften giver 24 cremeboller.

Cremeboller, der laves af en meget smørholdig dej, men de smager helt fantastisk. Boller med creme spises mest til fastelavn, men de er lækre året rundt. Foto: Guffeliguf.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cremeboller

5 fra 4 stemmer
God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 24 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 200 g smør - meget blødt
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i linket og video
  • 1 æg - og lidt mælk til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Mælken lunes til 37 grader, og kommes i skålen til røremaskinen. Gæren smuldres i og røres ud.
  2. I en anden skål blandes hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og det æltes gradvist i dejen sammen med de to æg.
  3. Undervejs tilsætter du også det bløde smør, og dejen æltes nu i 10 minutter ved lav hastighed.
  4. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Hæld dejen forsigtigt ud på køkkenbordet, og del den i to lige store stykker.
  6. Tril hvert stykke til en aflang pølse, som deles i 12 lige store stykker. Rul til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  7. Tryk bollerne let flade, og med et par fingre laver du et hul i hver bolle, som fyldes med en teskefuld afkølet kagecreme (den har du lavet i forvejen som i linket længere oppe). NB: Dejen er meget nem at arbejde med.
  8. Du kan have 12 cremeboller på hver bageplade, så du skal bage to bagepladefulde boller med creme.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk, og lad dem efterhæve utildækket i 10 minutter.
  10. Bag derefter cremebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
  11. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  12. Cremebollerne kan pyntes med lidt glasur - eller bare spises som de er.

Næringsindhold

Kalorier: 170kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 39mgNatrium: 171mgKalium: 58mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 251IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Som sagt kan du pynte de afkølede cremeboller med lidt glasur, eller blot nyde dem, som de er.

Cremebollerne kan også sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    september 20, 2021 at 6:27 pm

    Lækker opskrift 🙂

    Husk dog på, at det ikke er smør som feder, men kulhydraterne 😉

    Svar
  2. Helle Sønnichsen

    februar 07, 2020 at 4:42 pm

    Har lige bagt disse creme boller som blev super gode, bortset fra cremen. Jeg lavede cremen efter din opskrift, der blev jeg dog skuffet, da den blev meget stiv.
    Har lige set din opskrift på creme til åbne creme boller, og der skal der kun 2
    pasteuriserede æggeblommer i, hvorimod der skulle 4 pasteuriserede æggeblommer i den jeg lavede, ellers var det andet faktisk det samme. Kan det være det der har gjort det?
    Med venlig hilsen
    Helle Sønnichsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required