Her får du opskriften på farmors boller med cremefyld. Bollerne er nemme at lave og fyldes med kagecreme. Bruges til fødselsdag, kaffen osv.
Farmors boller er skønne boller, der er lavet med lækkert cremefyld indeni bollerne.
Bolledejen er både let at lave og arbejde med, og det tager heller ikke så lang tid at lave de 18 boller med creme.
Bollerne smager fremragende, og de er gode til en fødselsdag, bare til kaffen eller til kollegerne på jobbet.
Og så kan bollerne i øvrigt sagtens fryses ned.
Se også mine populære opskrifter:
Boller (opskrift på den bedste hjemmebagte bolle)
Fødselsdagsboller opskrift (nemme og luftige)
Gammeldags fastelavnsboller med creme
Opskrift på farmors boller
Farmors boller med cremefyld og hasselnødder
Ingredienser
- 200 gram sødmælk - lun
- 50 gram gær
- 500 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- Lidt kardemomme - ca. en halv teske
- 1 teske salt
- 175 gram smør - meget blødt
- 2 æg
Cremefyld
- 1 portion kagecreme - se min hjemmelavede kagecreme her
Til pensling
- 1 æg
- sødmælk
- 1 nip salt
Til pynt
- flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Det nemmeste er at lave dejen til farmors boller i en røremaskine, hvor den lune mælk og gær tilsættes. Røres ud med dejkrog.
- Vej hvedemel af i en anden skål og bland melet med sukker, kardemomme og salt. Æltes gradvist ind i dejen sammen med meget blødt smør og æg. Æltes til dejen slipper siderne på skålen.
- Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se her hvordan du nemt virker dej op.
- Lad dejen hvile overdækket med et viskestykke i ca. 20 minutter.
- Imens laves creme som anvist i linket - eller brug en købecreme.
- Del dejen i to lige store stykker, og start med den ene, som på et meldrysset bord rullet ud til 30 gange 30 centimeter, og deles i ni lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
- Læg en teskefuld creme på hvert stykke, og luk forsigtigt dejen sammen om cremen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel, hvor disse boller lægges på en anden bageplade.
- Farmors boller hæver nu tildækket i ca. 20 minutter.
- Pensl boller med sammenpisket æg, lidt mælk og salt.
- De lækre boller med creme bages nu midt i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter. Jeg plejer at bage en plade ad gangen - men du kan også have begge pladerne i ovnen samtidig, da du bager med varmluft.
- Køl de færdigbagte boller af, inden de pyntes med glasur og drysses med hasselnøddeflager.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Farmors boller serveres straks til kaffebordet, og de bliver helt sikkert et stort hit. Som sagt kan de sagtens fryses ned, men vent så med glasuren.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Dem skal jeg bestemt prøve. Med hjemmelavet vaniliecreme kan det ikke blive bedre. Skønne at have i fryseren til en lækkerbid til søndagskaffen. De der "gammeldags" opskrifter kan altså noget.😊