God opskrift på cremeboller, der er lækre boller med creme. Cremebollerne indeholder en del smør, men de er meget lækre.
Cremeboller er en gammel, dansk opskrift, som minder meget om fastelavnsboller.
De lækre boller med creme indeholder en del smør, og derfor er de ikke ligefrem slankende.
Til gengæld, eller måske netop derfor, smager de super godt.
Opskriften giver 24 cremeboller.
Opskrift på cremeboller
Ingredienser
- 2 deciliter mælk
- 50 gram gær
- 500 gram hvedemel
- 3 spiseskefulde sukker
- 2 æg
- 1 teskefuld kardemomme
- 1 teskefuld salt
- 200 gram smør - meget blødt
- 1 portion kagecreme - se opskrift i linket og video
- 1 æg - og lidt mælk til pensling
Sådan gør du
- Mælken lunes til 37 grader, og kommes i skålen til røremaskinen. Gæren smuldres i og røres ud.
- I en anden skål blandes hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og det æltes gradvist i dejen sammen med de to æg.
- Undervejs tilsætter du også det bløde smør, og dejen æltes nu i 10 minutter ved lav hastighed.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Hæld dejen forsigtigt ud på køkkenbordet, og del den i to lige store stykker.
- Tril hvert stykke til en aflang pølse, som deles i 12 lige store stykker. Rul til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Tryk bollerne let flade, og med et par fingre laver du et hul i hver bolle, som fyldes med en teskefuld afkølet kagecreme (den har du lavet i forvejen som i linket længere oppe). NB: Dejen er meget nem at arbejde med.
- Du kan have 12 cremeboller på hver bageplade, så du skal bage to bagepladefulde boller med creme.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og mælk, og lad dem efterhæve utildækket i 10 minutter.
- Bag derefter cremebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
- Cremebollerne kan pyntes med lidt glasur - eller bare spises som de er.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Som sagt kan du pynte de afkølede cremeboller med lidt glasur, eller blot nyde dem, som de er.
Cremebollerne kan også sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:

Ole
Lækker opskrift 🙂
Husk dog på, at det ikke er smør som feder, men kulhydraterne 😉
Helle Sønnichsen
Har lige bagt disse creme boller som blev super gode, bortset fra cremen. Jeg lavede cremen efter din opskrift, der blev jeg dog skuffet, da den blev meget stiv.
Har lige set din opskrift på creme til åbne creme boller, og der skal der kun 2
pasteuriserede æggeblommer i, hvorimod der skulle 4 pasteuriserede æggeblommer i den jeg lavede, ellers var det andet faktisk det samme. Kan det være det der har gjort det?
Med venlig hilsen
Helle Sønnichsen