Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Couscous i gryde

Couscous i gryde, pande eller med kogende vand

Billede til kogning af couscous.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS
Indhold
  • Couscous i gryde, pande eller med kogende vand
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Kogning af couscous
  • Overhæld couscous med kogende vand
  • Couscous lavet på pande med lidt olie
  • Bruges i salater
  • Kommentarer

Couscous i gryde, pande eller med kogende vand

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Se her hvordan du bedst tilbereder couscous i gryde, på pande eller blot overhælder couscousen med kogende vand. Det er så nemt.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g couscous
  • 4 dl vand
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog sammen med lidt salt, og når det koger, kommer du couscousen i.
  2. Lad det småkoge i knap 10 minutter, indtil couscousen har opsuget alt vandet.
  3. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand. Lad det så trække under låg. Du kan erstatte vandet med bouillon, det giver en god smag.

Næringsindhold

Kalorier235kcalKulhydrater48gProtein8gFedt0.4gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium593mgKalium104mgKostfibre3gCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Kogning af couscous

Der er flere måder at tilberede couscous på, og her gennemgår jeg de tre mest anvendte. Den første med kogning er herover.

Har du andre forslag, er du meget velkommen til at dele dem med os andre i kommentarfeltet under opskriften.

Overhæld couscous med kogende vand

Næste metode, der nok er den nemmeste, er at overhælde couscousen med kogende vand.

Beregn 250 gram til fire personer, og kom couscousen i en skål. Kog fire deciliter vand op, og hæld det over couscousen.

Lad det trække i 5-7 minutter, vend det godt igennem med en gaffel, og smag til med lidt salt. Så bliver det ikke nemmere.

Couscous lavet på pande med lidt olie

Endelig kan du også tilberede couscousen på en pande. Det er den metode, hvor jeg synes den smager bedst.

Kom en god slat olivenolie på panden ved middel varme, og tilsæt så 250 gram couscous (portion til fire personer).

Lad det svitse 3-4 minutter.

Tilsæt så fire deciliter vand, og lad det nu simre i cirka 10 minutter, hvor couscousen opsuger vandet. Fjern panden fra kogepladen, læg låg på, og couscousen hvile i yderligere 5-10 minutter inden servering.

Når du tilberede couscousen på panden, kan du også tilsætte forskellige grøntsager.

Dem svitser du olivenolien inden du kommer couscousen på panden. De bedste er forårsløg i tynde skiver, finthakkede hvidløg, peberfrugter i små tern, squash i mindre stykker - eller hvad du nu godt kan lide.

Bruges i salater

Couscous er i øvrigt fremragende i salater, hvor de blandes med grønne salatblade, agurk, tomat, peberfrugt eller andre gode grønsager.

Se flere opskrifter:

  • Marokkansk kylling (med couscous)
  • Couscoussalat med avocado
  • Couscoussalat med grøntsager
  • Couscoussalat med spidskål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 28, 2025 at 3:26 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. margit andersen skriver

    august 01, 2023 at 6:38 pm

    Tusind tak for en meget udførlig og nem måde at lave couscous på , man kan ikke mislykkes med at lave det udfra dine opskrifter

    Svar
  3. margit andersen skriver

    august 01, 2023 at 6:33 pm

    Hvor nemt og rigtig godt beskrevet tusind tak for alle dine fine muligheder,de er super gode og nemme at forstå 👍 👍 👍

    Svar
  4. Kim skriver

    april 04, 2018 at 8:38 pm

    4 liter vand til den couscous lyder helt i skoven 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 05, 2018 at 8:12 am

      Hej Kim

      Tak fordi du er vågen 🙂

      Det er selvfølgelig fire deciliter - den er rettet til.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required