Cookies uden æg men bestemt ikke uden smag. Disse cookies er lige, som de skal være, chewy i midten og med knasende skorper.
Cookies med chocolate chips er nok den bedste opfindelse, Amerika har givet verden. Dette vidunder af en småkage er den mest populære småkage, der findes.
Opskrifter på dem er der utallige af, men lad dig ikke skræmme af endnu en opskrift på cookies, fordi den her er faktisk rigtig god.
Disse cookies er lavet uden æg, da jeg selv ikke er så stor fan af æg. Og jeg ved, at der er nogle, der har det på samme måde, plus der findes folk, som er allergiske overfor æg.
I stedet for æg har jeg puttet kondenseret mælk i. Det giver en smule stivelse, samt mine cookies uden æg får en slags karamelliseret smag som er super lækker.
Se også de populære opskrifter på:
Kondenseret mælk gør dem også mere chewy, samt bevirker, at cookies holder deres form bedre og ikke flader ud.
I min opskrift bruger jeg mørk chokolade, da det skaber den bedste balance med den søde smag fra dejen. Men man kan selvfølgelig selv, bestemme hvilke slags chokolade man putter i.
Alle former for nødder er også lækkert at tilføje, jeg foretrækker dog denne originale opskrift og helst med en kop kaffe til.
Opskrift på cookies uden æg
Cookies uden æg
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 2 tsk kartoffelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g smør
- 50 g rørsukker
- 200 g kondenseret mælk
- 100 g Chokoladeknapper - mørk
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Forbered to bageplader med bagepapir.
- I en skål tilføjes hvedemel, bagepulver, natron, kartoffelmel og vaniljesukker bland de sammen og sæt til siden.
- I en anden skål blandes stuetemperatur smør og sukker sammen, tilføj derefter den kondenseret mælk og bland det godt sammen.
- Bland smørblandingen sammen med melblandingen og tilføj chokoladestykker.
- Del dejen ud til 20 kugler og tryk kuglerne en smule flade. Bag dem nu i 10-12 minutter.
- Lad dem køle ned i fem-ti minutter og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det er vigtigt, at kagerne køles helt af inden spisning, så de når at blive sprøde. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: