Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Cookies med chokolade

Cookies (med chokolade - nem og lækker opskrift)

billederesultat for chokolade cookies
4.7 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
310
SHARES
FacebookMessenger310PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nemme cookies med chokolade
  • Opskrift på cookies
  • Opbevaring
  • Tips
  • Cookiens historie
  • Tips til dine chokolade cookies
  • Kommentarer

Nemme cookies med chokolade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 118 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g brun farin
  • 60 g smør blødt
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk natron strøgen teske
  • 1 tsk bagepulver strøgen teske
  • 90 g chokolade mørk, lys eller hvid
  • 30 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Find skål og grydeske frem, og kom brun farin og blødt smør i. Rør det luftigt - det er faktisk ret nemt.
  3. Rør derefter et æg i - igen så det bliver luftigt.
  4. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, natron og bagepulver, og rør det sammen.
  5. Hak chokoladen groft og vend i dejen sammen med hasselnøddeflager.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Fordel nu cookiedejen i 16 lige store portioner - hvilket svarer til en god teskefuld til hver. Placeres med afstand på bagepladen, da dejen til chokolade cookies flyder en del ud, men du kan godt have dem alle 16 på samme plade.
  8. Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier137kcalKulhydrater19gProtein2gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol18mgNatrium166mgKalium44mgKostfibre1gSukker11gVitamin A109IUVitamin C0.1mgCalcium7mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cookies

Hvis du er til cookies med chokolade, ja så skal du helt sikkert prøve denne opskrift. De store småkager er simple og nemme at lave - og så tager de altså kun 20 minutter, inklusiv bagetid.

Du kan bruge lige den chokolade, du bedst kan lide. Om det skal være cookies med mørk chokolade, lys chokolade eller hvid chokolade er helt op til dig og dine smagsløg.

Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni - så er de præcis, som de er tiltænkt at være. Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao - og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.

Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni - så er de præcis, som de er tiltænkt at være.

Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao - og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Cookies med Twix chokoladebar
  • Nemme cookies med havregryn og chokolade
  • Cookies med peanuts
cookies med chokolade og hasselnødder

Opbevaring

De nybagte cookies er helt bløde, når de kommer ud af ovnen.

Men lad dem køle af på en rist, og her bliver de sprøde. Så hav lige nogle minutters tålmodighed. Kagerne opbevares i en lufttæt beholder.

Du kan i øvrigt lave en større portion af cookiedejen, og derefter blot fryse den ned. Så kan du tage op efterhånden som du vil bage friske chokoladecookies. Det er da smart.

Tips

Cookies er både hurtige og nemme at bage, fordi dejen blot røres sammen, og da du anvender bagepulver og ikke gær, skal dejen ikke hæve.

I stedet fordeles dejen i klatter på en bageplade, hvorefter det blot er at bage dem i ovnen. Dog skal man huske at holde god afstand, da kagerne flyder meget ud under bagningen.

Cookiens historie

Cookies har man kendt til langt tilbage i tiden, hvor kagerne blev fremstillet på forskellig vis, som til en vis grad ligner det vi gør i dag. I hvert i princippet, for bagepulver kendte man jo blandt andet ikke til.

Man mener historisk blandt andet, at en mere moderne udgave af cookien kom til Europa fra Persien i det 7. århundrede, og her primært i den sydlige del af Europa. Omkring 700 år senere var kagen mere udbredt i hele Europa.

Og op i 1600-tallet var det så hollænderne, der tog den store småkage med over Atlanterhavet til Amerika, og her har vi muligvis også forklaringen på hvorfor det hedder en cookie. Hollænderne kaldte nemlig kagerne for koekje, hvilket på engelsk blev til cookie.

Tips til dine chokolade cookies

De færdigbagte cookies er bløde lige når de kommer ud af ovnen, men lader du dem køle af bliver de sprøde og lækre. Så hav lidt tålmodighed, de skal ikke være sprøde direkte fra ovnen. 

Opbevar altid kagerne i en lufttæt beholder - så bevarer de deres sprødhed. En småkagedåse er helt ideel til formålet.

Lav eventuelt en større portion cookiedej og frys den overskydende rå dej ned i små kugler. På den måde er de klar til at du hurtigt kan smide en portion i ovnen til uventede gæster - eller blot når du igen får lyst til cookies. 

Er du blevet bidt af at lave cookies, eller vil du bare gerne prøve en mere utraditionel cookies opskrift? Så er mine opskrifter på f.eks. M&M cookies eller Toblerone cookies måske noget for dig.

Søger du mere inspiration til forskellige cookies opskrifter, kan du også blot søge på "cookies" i søgefeltet her på siden, så får du et hav af cookie-muligheder.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Toblerone cookies
  • Cookies med kokos
  • Daim cookies

FAQ

Kan man fryse cookies?

Ja, du kan sagtens fryse cookies ned. Og det gælder også disse chokoladecookies. Så kan du blot tage dem op efterhånden som de skal spises.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. A skriver

    maj 11, 2025 at 9:39 am

    Der er alt for meget natron og bagepulver i opskriften. Giver kagerne en grim eftersmag.

    Svar
  2. Ida skriver

    april 14, 2025 at 10:02 pm

    Mangler klart sukker!

    Svar
  3. Laila Nielsen skriver

    februar 06, 2025 at 5:07 pm

    Opskriften har vist glemt sukker

    Svar
  4. Maria Johansen skriver

    august 09, 2024 at 9:40 am

    Kan man lave dejen om morgenen og først bage dem senere på dagen, eller vil natron og bagepulver så miste dets effekt? Jeg mindes at have hørt noget med, at når natron og bagepulver kommer i kontakt med “det våde”, så skal det bages relativt hurtigt efter? ☺️

    Svar
  5. Helle skriver

    februar 17, 2024 at 12:12 pm

    Kagerne flyder ikke ud - hvad gør jeg forkert? Mvh H.J

    Svar
  6. Sarah Jane Honrado petersen skriver

    december 17, 2023 at 3:41 pm

    Bagte dem idag, desværre har vores en bi smag af noget.
    Vi har fuldt opskriften dog ikke med det strøgne natron osv.. Kan det have en påvirkning?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 17, 2023 at 6:42 pm

      Hej Sarah
      Godt du skriver, men det lyder underligt. Umiddelbart bør den manglende natron ikke betyde noget for smagen, så det kunne tyde på at en af ingredienserne måske har taget smag af andre fødevarer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Sofia skriver

    september 26, 2022 at 4:35 pm

    De var rigtig gode og lette at lave men jeg fik alså kun 9 Cookies i alt ?❤️🤔

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 26, 2022 at 4:51 pm

      Hej Sofia
      Tak for det - men du er jo bare for vild med store cookies 🙂
      Størrelsen er dog heller ikke så vigtig - nogle gange laver jeg dem mindre, andre gange lidt større, og dermed færre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Ananda skriver

    september 08, 2021 at 5:26 pm

    Rigtige gode og og lette cookies at lave. Jeg havde slet ikke regnet med at de hævde sor meget.😁

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required