Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

citronsovs
4.7 fra 68 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
837
SHARES
FacebookMessenger837PinterestEmailSMS

Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.

Så nemt laver du en fantastisk citronsovs, som du kan bruge til fisk som eks. torsk, laks og rødspætter. Citronsauce er også perfekt til fiskefrikadeller.

Det er en opbagt sovs med bouillon og mælk, som du så smager til med reven citronskal og friskpresset citronsaft.

Det giver en let og syrlig citronsauce, som er fin og afstemt i smagen, og som er god over tilberedt fisk.

Ønsker en rundere citronsovs, kan du udskifte mælk med fløde.

Opskrift på citronsovs

Opskriften på sovs med citron er beregnet til fire personer, men er du vild med sovs, kan du med fordel lave en lidt større portion.

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 68 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en citronsauce til fisk som laks og torsk.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning (hønse- eller grøntsagsbouillon)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk (ca. mængde, måske lidt mere eller mindre)
  • 1 citron (citronsaft og skal)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og en bouillonterning op og sæt til side.
  2. Kom smør i en lille gryde/kasserolle, og pisk hvedemel i det smeltede smør.
  3. Pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har den ønskede konsistens.
  4. Riv skallen af en økologisk citron i (citronen må ikke være overfladebehandlet), og pres lidt citronsaft i i din citronsovs.. Smag til, men jeg plejer at bruge 2-3 spiseskefulde citronsaft.
  5. Smag også din citronsauce til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier51kcalKulhydrater3gProtein1gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol11mgNatrium205mgKalium43mgKostfibre0.1gSukker1gVitamin A128IUVitamin C1mgCalcium34mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige citronsovs serveres straks, og den er som sagt aldeles perfekt til fisk som torsk, laks og rødspætter.

Men citronsaucen er også god til grøntsager.

Se også disse opskrifter på god sovs:

Sådan laver du Danmarks bedste persillesovs

Opskrift på brun sovs lavet fra bunden

Nem fremgangsmåde på opbagt sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Arved Baltzar skriver

    september 06, 2024 at 8:03 pm

    Faldt desværre ikke i vores smag

    Svar
  2. Karina Mortensen skriver

    juli 01, 2024 at 6:57 pm

    SÅ lækkert 😋😋😋

    Svar
  3. Lisbet skriver

    juni 24, 2024 at 11:23 pm

    En sauce, der lever op til at tage 10 minutter at lave. En sauce, der vækker masser af glæde, for den er virkelig lækker

    Svar
  4. Pernille skriver

    juni 17, 2024 at 1:14 am

    Det er simpelthen den dejligste sommerlige sovs!
    Vi elsker den og bruger den både til fisk, kylling, svampe- og hakkebøffer og ikke mindst til frikadeller.
    Nye kartofler og både grønne og hvide asparges…med citronsovsen når smagen nye højder.
    Mange tak for den!

    Svar
  5. Helle skriver

    marts 30, 2023 at 4:11 pm

    Hvad med til Tun? 😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 30, 2023 at 7:38 pm

      Hej Helle
      Jo da- du har ret. Den er da også fantastisk til tun 🙂
      Tak - og alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Heidi Nielsen skriver

        april 11, 2024 at 6:11 am

        Lækker sauce. Skal lave den i dag, og tænker jeg vil tilsætte lidt kapers. Det kan kun blive godt😋
        Tak for en god og inspirerende side🙏

      • Holger Rørby Madsen skriver

        april 11, 2024 at 7:38 am

        Hej Heidi
        Uha, det lyder godt - rigtig god fornøjelse 🙂
        Og mange tak for de søde ord.
        Alt det bedste
        Holger

  6. Sille skriver

    marts 17, 2021 at 1:15 pm

    Lækkert til fisk🐟

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required