Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

citronsovs
4.7 fra 68 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
825
SHARES
FacebookMessenger825PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. marts 2021 - Udgivet: 15. marts 2021

Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.

Så nemt laver du en fantastisk citronsovs, som du kan bruge til fisk som eks. torsk, laks og rødspætter. Citronsauce er også perfekt til fiskefrikadeller.

Det er en opbagt sovs med bouillon og mælk, som du så smager til med reven citronskal og friskpresset citronsaft.

Det giver en let og syrlig citronsauce, som er fin og afstemt i smagen, og som er god over tilberedt fisk.

Ønsker en rundere citronsovs, kan du udskifte mælk med fløde.

Opskrift på citronsovs

Opskriften på sovs med citron er beregnet til fire personer, men er du vild med sovs, kan du med fordel lave en lidt større portion.

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)

4.68 fra 68 stemmer
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 51
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - ca. mængde, måske lidt mere eller mindre
  • 1 citron - citronsaft og skal
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kog vand og en bouillonterning op og sæt til side.
  2. Kom smør i en lille gryde/kasserolle, og pisk hvedemel i det smeltede smør.
  3. Pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har den ønskede konsistens.
  4. Riv skallen af en økologisk citron i (citronen må ikke være overfladebehandlet), og pres lidt citronsaft i i din citronsovs.. Smag til, men jeg plejer at bruge 2-3 spiseskefulde citronsaft.
  5. Smag også din citronsauce til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 51kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 11mgNatrium: 205mgKalium: 43mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 128IUVitamin C: 1mgCalcium: 34mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige citronsovs serveres straks, og den er som sagt aldeles perfekt til fisk som torsk, laks og rødspætter.

Men citronsaucen er også god til grøntsager.

Se også disse opskrifter på god sovs:

Sådan laver du Danmarks bedste persillesovs

Opskrift på brun sovs lavet fra bunden

Nem fremgangsmåde på opbagt sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Arved Baltzar skriver

    september 06, 2024 at 8:03 pm

    Faldt desværre ikke i vores smag

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required