Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.
Så nemt laver du en fantastisk citronsovs, som du kan bruge til fisk som eks. torsk, laks og rødspætter. Citronsauce er også perfekt til fiskefrikadeller.
Det er en opbagt sovs med bouillon og mælk, som du så smager til med reven citronskal og friskpresset citronsaft.
Det giver en let og syrlig citronsauce, som er fin og afstemt i smagen, og som er god over tilberedt fisk.
Ønsker en rundere citronsovs, kan du udskifte mælk med fløde.
Opskrift på citronsovs
Opskriften på sovs med citron er beregnet til fire personer, men er du vild med sovs, kan du med fordel lave en lidt større portion.
Citronsovs (nem citronsauce til fisk og grøntsager)
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 1 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl mælk - ca. mængde, måske lidt mere eller mindre
- 1 citron - citronsaft og skal
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog vand og en bouillonterning op og sæt til side.
- Kom smør i en lille gryde/kasserolle, og pisk hvedemel i det smeltede smør.
- Pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har den ønskede konsistens.
- Riv skallen af en økologisk citron i (citronen må ikke være overfladebehandlet), og pres lidt citronsaft i i din citronsovs.. Smag til, men jeg plejer at bruge 2-3 spiseskefulde citronsaft.
- Smag også din citronsauce til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige citronsovs serveres straks, og den er som sagt aldeles perfekt til fisk som torsk, laks og rødspætter.
Men citronsaucen er også god til grøntsager.
Se også disse opskrifter på god sovs:
Sådan laver du Danmarks bedste persillesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte Arved Baltzar
Faldt desværre ikke i vores smag
Karina Mortensen
SÅ lækkert 😋😋😋
Lisbet
En sauce, der lever op til at tage 10 minutter at lave. En sauce, der vækker masser af glæde, for den er virkelig lækker
Pernille
Det er simpelthen den dejligste sommerlige sovs!
Vi elsker den og bruger den både til fisk, kylling, svampe- og hakkebøffer og ikke mindst til frikadeller.
Nye kartofler og både grønne og hvide asparges…med citronsovsen når smagen nye højder.
Mange tak for den!
Helle
Hvad med til Tun? 😍
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Jo da- du har ret. Den er da også fantastisk til tun 🙂
Tak - og alt det bedste
Holger
Heidi Nielsen
Lækker sauce. Skal lave den i dag, og tænker jeg vil tilsætte lidt kapers. Det kan kun blive godt😋
Tak for en god og inspirerende side🙏
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Uha, det lyder godt - rigtig god fornøjelse 🙂
Og mange tak for de søde ord.
Alt det bedste
Holger
Sille
Lækkert til fisk🐟