• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker

Citronfromage - nem og lækker opskrift på en klassiker

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen
Citronfromage er en skøn og let citrusdessert fra det danske køkken. Smager vidunderligt! Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. februar 2018 - Udgivet:  16. februar 2018

Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Gammeldags citronfromage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Fryseegnet
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en lækker og frisk citronfromage, der er meget nem at lave.

Citronfromagen er en skøn klassiker fra det danske køkken. For mig en ægte mormor-dessert, som min egen mormor yndede at servere hver gang, hun samlede hele familien.

Her er den lavet helt klassisk med masser af friskpresset citronsaft og citronskal. Jeg har brugt to hele citroner - både skal og saft. Husk at anvende usprøjtede citroner.

Se også disse opskrifter:

  • Panna cotta
  • Risalamande
  • Creme brulee
  • Budding

Opskrift

billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Gammeldags citronfromage

Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Bedømmelse
4.7 fra 31 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 20 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 120 gram
  • 6 pasteuriserede æggehvider - svarende til 180 gram
  • 150 g sukker
  • 1 spsk citronskal - revet
  • 100 g citronsaft - friskpresset
  • 6 blade husblas

Flødeskum

  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Mål pasteuriserede æggeblommer af og pisk dem i en skål med sukker og revet citronskal og friskpresset citronsaft. Citronskal og saft svarer i mit tilfælde til to citroner. Gem gerne en smule citronskal til at pynte den færdige citronfromage med.
  • Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk imens de pasteurisede æggehvide, stive i en ren skål.
  • Tag den opblødte husblas og vrid den grundigt for vand og kom den i en lille gryde. Varm den forsigtigt op, så den smelter.
  • Hæld en lille smule af æggeblommemassen over i den smeltede husblas, og pisk det sammen. Tilsæt nu resten lidt efter lidt, så det ikke klumper.
  • Kom æggeblommemassen tilbage i sin skål og vend forsigtigt de stive æggehvider i med en dejskraber. Det er vigtigt at være meget forsigtig, så du bevarer mest mulig luft i æggehviderne.
  • Kom den færdige citronfromage i en skål og sæt den på køl i mindst 3 timer. Den kan sagtens stå længere.
  • Inden servering pisker du flødeskum og pynter citronfromagen med flødeskum. Det er fint at komme flødeskummen i en sprøjtepose og pynte citronfromagen med flotte dutter og drysse en smule revet citronskal over. Du kan jo servere resten af flødeskummen ved siden af citronfromagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
291
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
232
mg
77
%
Natrium
 
70
mg
3
%
Kalium
 
120
mg
3
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
751
IU
15
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fryseegnet

Den friske citronfromage er i øvrigt er fryseegnet, hvor den sagtens kan holde sig i fryseren i 3-4 uger.

Tips

Du kan også pynte fromagen med lidt frisk mynte på toppen.

I stedet for at lave citronfromagen i en stor skål, er det også flot at portionsanrette den syrlige dessert i små glas.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Rasmussen

    november 04, 2024 at 7:48 am

    Hej
    Kan det passe, at der ikke skal vendes flødeskum i fromagemassen? 0,5 liter til pynt virker voldsomt.

    Vh
    Thomas

    Svar
  2. Sofie A

    november 03, 2024 at 3:19 pm

    Altså mener du st man pynter fromagen m. 1/2 l flødeskum?????
    Iøvrigt har jeg altid smeltet husblas o. vandbad m. lidt citronsaft i.
    Synes det hele lyder underligt.

    Svar
    • Katrine Rørby Madsen

      november 03, 2024 at 3:32 pm

      Hej Sofie

      Nej, jeg har kun brugt 2 deciliter fløde - det er rettet.
      Du kan fint smelte husblas i vandfad, hvis du foretrækker det. Men det fungerer også fint i gryde.
      De bedste hilsner
      Katrine, Madens Verden

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 03, 2024 at 8:55 am

    Den dessert lavede min mor på vores fødselsdag. Da vi var mindre pyntede hun med revet chokolade. Senere har jeg sammen med min mor lavet kandiseret citronskal, som vi pyntede med. Jeg laver den stadig til gæster og der er ikke et øje tørt. Jeg tror de fleste har dejlige minder med citronfromage 🥰 God søndag til Jer alle fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 03, 2024 at 9:02 am

      Tusind tak, Lone - og ja, det er en fantastisk dessert 🙂
      Også god søndag til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Pia Andersen

    juni 18, 2022 at 10:58 pm

    Hej de fleste opskrifter for ovn skriver du varmluft . Tror vi er mange som bare har almindelig ovn . Er det samme tid og grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 8:24 am

      Hej Pia
      Du kan sagtens bruge almindelig over- og undervarme, og her skal du så blot lægge ca. 20 grader oveni. Så 180 grader varmluft svarer til 200 grader almindelig ovnvarme.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Jannie

    maj 01, 2022 at 9:06 am

    Nem at lave, men smager ikke af ret meget. Fløden jeg pyntede med på toppen, overdøvede næsten smagen af citron.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required