Chop suey lyder kinesisk, men faktisk er det en ret, der er opfundet i USA. Der er tale om lynstegt kylling og grøntsager i sovs af bouillon.
Chop suey er en super nem og hurtig ret til travle hverdage, fordi den kan laves på en 10 minutters tid.
Mange tror fejlagtigt at retten er kinesisk, men den er faktisk opfundet i USA tilbage i 1800-tallet.
Forbindelsen til Kina er dog god nok, for den er inspireret af lokale retter fra et lokalt kinesisk område, men hvor man i stedet anvendte de råvarer, der var til rådighed på det tidspunkt i USA.
Typisk laves chop suey af kylling eller svinekød, men du kan også bruge oksekød og fisk.
Der er tale om kød og grøntsager, der kan steges ved høj varme i en pande eller wok, og derefter kommes i en sovs.
Nydes med ris eller nudler. Opskriften er til fire personer. Se også min populære opskrift på thaisuppe.
Se også mine opskrifter på:
- Kinesisk kylling med nudler
- Wok med marineret svinekød og hvidkål
- Stegte ris med kylling og grøntsager til wok eller pande
Opskrift på chop suey
Chop suey med kylling - Nemt og godt på 10 minutter
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- soja
- 4 fed hvidløg
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 500 g grøntsager - evt. en wokblanding
- 1 tsk stødt ingefær - eller lidt reven frisk ingefær
- 1 spsk majstivelse
- 2 spsk soja
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog vand med en bouillonterning op i en gryde, og skru derefter ned så bouillonen småkoger.
- Kyllingebrystfileterne deles på midten, og skæres derefter i tynde strimler.
- Varm en pande op til høj varme. Kom lidt olie på og lynsteg nu halvdelen af kyllingekødet. Krydr med lidt soja og salt, steg i to minutter, hvor du ryster panden op.
- Hæld det i gryden til bouillonen, og fortsæt på samme måde med den halvdel af kyllingekødet, som også kommes i gryden.
- Hak hvidløgsfed fint. Kom så lidt mere olie på den varme pande, og lynsteg wokblandingen sammen med hvidløg, eventuelt ad to omgange, Kom det i gryden.
- Rør majsstivelse ud i et par spiseskefulde soja, og jævn sovsen i gryden, tilsæt ingefær og smag til med salt og peber. Kog igennem to minutter, og så er din chop suey klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Chop suey serveres straks sammen med kogte ris. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: