• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Chana Masala - indisk vegetarcurry med kikærter

Chana Masala - indisk vegetarcurry med kikærter

Chana Masala indisk ret
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  25. august 2021

Indhold

  1. Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.
  2. Opskrift på den indiske ret Chana Masala
  3. Chana Masala
  4. Tips

Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.

Chana Masala er en af klassikerne i det indiske køkken, eller rettere sagt det nordindiske køkken.

Chana betyder kikærter, Masala den kendte krydderiblanding Garam Masala, og navnet dækker rettens indhold.

Her er kikærterne nemlig hovedingrediensen i en en tyk, velkrydret tomatsovs, hvor ingefær og hvidløg spiller sammen med krydderierne.

Server med basmatiris, naan, chutney og pickles, så har du et fyldigt måltid. Og hvis du spiser mejeriprodukter, vil jeg anbefale, at du også serverer en raita til.

Opskrift på den indiske ret Chana Masala

Chana Masala indisk ret
Karen SenecaKaren Seneca

Chana Masala

5 fra 3 stemmer
Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Kalorier: 57
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 chili - tørret
  • 1 løg - hakket
  • 2 spsk ingefær - frisk, revet
  • 4 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 0,5 tsk gurkemeje - stødt
  • 0,5 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 ds tomatpure - lille
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 ds kikærter
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hakke løg, presse hvidløg og rive den friske ingefær.
  2. Varm olien op på en pande og tilsæt sennepsfrø. Varm dem op, til de begynder at revne og tilsæt derefter spidskommenfrø. Rist dem et minuts tid.
  3. Tilsæt løg, laurbærblade og den tørrede chilifrugt. Svits til løgene er bløde.
  4. Tilsæt ingefær og hvidløg og svits, til de ikke længere dufter så stærkt.
  5. Tilsæt resten af krydderierne: gurkemeje, koriander og chiliflager og svit et minuts tid.
  6. Hæld tomatpure og de hakkede, flåede tomater i og kog i fem minuter.
  7. Tilsæt kikærter og kog yderligere fem minutter.
  8. Hæld salt og en dl. vand i, rør rundt og vurder, om du vil have en tyndere sovs. Hvis det er tilfældet, hælder du endnu en dl. vand i sovsen. Kog i fem minutter.
  9. Til sidst tilsætter du citronsaft og sukker. Rør godt rundt og smag til, om der skal mere salt eller sukker i retten. Nu er din chana masala klar til at blive serveret.

Næringsindhold

Kalorier: 57kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 594mgKalium: 91mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 191IUVitamin C: 3mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du spise en raita til retten, kan du blande yoghurt med finthakkede mynteblade, små agurketern og salt.

Gør det gerne i god tid, så raitaen kan trække smag i køleskabet, før den skal spises.

Du kan læse om det indiske køkken her:

Det indiske køkken - farverigt og perfekt krydret

Se også nogle af vores andre opskrifter:

  • Butter chicken
  • Indisk vegetarisk streetfood
  • Chicken masala i ovn med bulgursalat
  • Tikka masala kylling - lækker indisk kyllingeret
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required