Camillakage
Ingredienser
- 100 g mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 300 g hvedemel
- 85 g sukker
- 50 g rosiner
- 200 g smør (blødt)
- 2 spsk sukker
- 20 g mandelsplitter
Fremgangsmåde
- Lun 100 g mælk i en gryde og kom den over i røreskålen til din røremaskine. Smuldr 50 g gær ud i mælken og rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
- Slå 2 æg ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel. Tilsæt dem til mælke-gær-blandingen og start røremaskinen med dejkrog på ved lav hastighed. Du kan også sagtens røre dejen i hånden, hvis du foretrækker det.
- Vej 300 g hvedemel, 85 g sukker og 50 g rosiner af, og vend det forsigtigt sammen.
- Kom det ned i røremaskinen sammen med 200 g smør. Det er vigtigt, at smørret er blødt, men ikke smeltet, så det let kan røres ud i dejen.
- Rør nu dejen i 5 minutter ved middel-lav hastighed.
- Gør imens en springform på cirka 22 centimeter i diameter klar. Spænd bagepapir fast i bunden af formen og smør dens indvendige sider med smør og drys med sukker.
- Fordel nu dejen i formen og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Drys 2 spsk sukker og 20 g mandelsplitter over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i 30 minutter.
- Lad kagen køle af, og server den til en god kop kaffe.
Opskrift på Camillakage
Camillakage er en dejlig kage bagt af gærdej og fyldt med rosiner.
Det er en nem kage at bage, og selv om den skal hæve, tager den ikke lang tid at lave. Kagen bages i en springform på 22 centimeter.
Camillakage stammer oprindeligt fra Amos opskriftssamling, men her har jeg pudset den lidt af, så opskriften er mere nutidig. Jeg har blandt andet skiftet margarinen ud med smør.
Se flere opskrifter:
Tips
Der er rosiner i kagen, og jeg har puttet 50 gram i, svarende til cirka en deciliter. Hvis du er meget glad for rosiner, kan du sagtens komme flere i, ligesom du også kan tilsætte sukat til opskriften.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Tina Krohn skriver
Smager dejligt
Tina Krohn skriver
Jeg bryder mig ikke om rosiner så jeg kommer tranebær i det sager dejligt
Birde Thygesen Nielsen skriver
Det irriterer mig når mælk bliver angivet i gram, hvad med at bruge både gram og dl
Ninja Nissen skriver
Har prøvet den med chokolade chips i stedet for rosiner, et stort hit hos min søn 🙂
Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver
Jeg kan huske den fra min mormors opskrifter. Jeg vil bage den til 1. adventssøndag hvor jeg får gæster. Jeg putter pomeransskal i sammen med masser af rosiner. Sukat er ikke alle venner med. Hilsen fra det julepyntede Nordjylland 🎅🎄🎁
Katrine Rørby Madsen skriver
Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift!