Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Camillakage

Camillakage (klassisk gærkage med rosiner)

Camillakage
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
15
DELINGER
Facebook15PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Camillakage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Camillakage
  • Tips
  • Kommentarer

Camillakage

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Camillakage. Her får du opskriften på en lækker gærkage bagt i springform med rosiner og pyntet med mandelsplitter og sukker på toppen.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 200 g smør (blødt)
Pynt
  • 2 spsk sukker
  • 20 g mandelsplitter

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Lun 100 g mælk i en gryde og kom den over i røreskålen til din røremaskine. Smuldr 50 g gær ud i mælken og rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
  2. Slå 2 æg ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel. Tilsæt dem til mælke-gær-blandingen og start røremaskinen med dejkrog på ved lav hastighed. Du kan også sagtens røre dejen i hånden, hvis du foretrækker det.
  3. Vej 300 g hvedemel, 85 g sukker og 50 g rosiner af, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Kom det ned i røremaskinen sammen med 200 g smør. Det er vigtigt, at smørret er blødt, men ikke smeltet, så det let kan røres ud i dejen.
  5. Rør nu dejen i 5 minutter ved middel-lav hastighed.
  6. Gør imens en springform på cirka 22 centimeter i diameter klar. Spænd bagepapir fast i bunden af formen og smør dens indvendige sider med smør og drys med sukker.
  7. Fordel nu dejen i formen og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.
  8. Drys 2 spsk sukker og 20 g mandelsplitter over kagen, og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i 30 minutter.
  9. Lad kagen køle af, og server den til en god kop kaffe.

Næringsindhold

Kalorier426kcalKulhydrater48gProtein7gFedt24gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol96mgNatrium185mgKalium183mgKostfibre2gSukker17gVitamin A704IUVitamin C0.2mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Camillakage

Camillakage er en dejlig kage bagt af gærdej og fyldt med rosiner.

Det er en nem kage at bage, og selv om den skal hæve, tager den ikke lang tid at lave. Kagen bages i en springform på 22 centimeter.

Camillakage stammer oprindeligt fra Amos opskriftssamling, men her har jeg pudset den lidt af, så opskriften er mere nutidig. Jeg har blandt andet skiftet margarinen ud med smør.

Se flere opskrifter:

  • H.C. Andersen kage
  • Vandkringle
  • Kringle med æble, kanel og remonce
  • Klassisk sandkage

Tips

Der er rosiner i kagen, og jeg har puttet 50 gram i, svarende til cirka en deciliter. Hvis du er meget glad for rosiner, kan du sagtens komme flere i, ligesom du også kan tilsætte sukat til opskriften.

Billede af Camillakage
Camillakage er med fyld af rosiner og pyntet med mandelsplitter på toppen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Krohn skriver

    december 04, 2025 at 6:21 pm

    Smager dejligt

    Svar
  2. Tina Krohn skriver

    december 04, 2025 at 6:18 pm

    Jeg bryder mig ikke om rosiner så jeg kommer tranebær i det sager dejligt

    Svar
  3. Birde Thygesen Nielsen skriver

    oktober 03, 2025 at 12:33 pm

    Det irriterer mig når mælk bliver angivet i gram, hvad med at bruge både gram og dl

    Svar
  4. Ninja Nissen skriver

    november 28, 2024 at 10:45 pm

    Har prøvet den med chokolade chips i stedet for rosiner, et stort hit hos min søn 🙂

    Svar
  5. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 28, 2024 at 10:46 am

    Jeg kan huske den fra min mormors opskrifter. Jeg vil bage den til 1. adventssøndag hvor jeg får gæster. Jeg putter pomeransskal i sammen med masser af rosiner. Sukat er ikke alle venner med. Hilsen fra det julepyntede Nordjylland 🎅🎄🎁

    Svar
  6. Katrine Rørby Madsen skriver

    november 26, 2024 at 3:31 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required