Her er min nemme opskrift på bulgur med æble. En lækker bulgursalat, som du ret hurtigt kan lave med bulgur, æble, rucola og hjemmelavet dressing.
Opskriften på bulgur med æble og rucola er beregnet til fire personer.
Du kan sagtens justere de enkelte mængder som du synes, og eksempelvis kan spidskål sagtens erstattes med hvidkål eller grønkål.
Ingredienser til bulgur med æble
150 gram bulgur
1 stort æble eller 2 små
100 gram spidskål
40 gram rucola
Dressing
5 spiseskefulde olivenolie
1 teske sennep
Saften af en halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bulgur koges som anvist på pakken. Der kan være forskel på kogetider og mængden af vand, så tjek lige efter på pakken. Kog gerne bulguren i god tid, så den lige når at sætte sig og køle af inden brug i salaten.
- Æble skæres i små tern, mens spidskål snittes helt fint og deles yderligere, så kålen er nem at spise. Kom æbletern og spidskål i en skål sammen med skyllet og slynget rucola.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, så den er jævn og glat. Smag til med salt og peber.
- Kom den afkølede bulgur ned til æbletern, snittet spidskål og rucola. Hæld dressingen over og vend bulgursalaten forsigtigt rundt, så det hele fordeles jævnt.
Bulgur med æble og rucola serveres straks, og den er perfekt som tilbehør til blandt andet ovnbagt laks og pandestegt kyllingefilet.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: