• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Brombær galette med friske eller frosne bær

Brombær galette med friske eller frosne bær

brombær galette
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. januar 2023 - Udgivet:  12. august 2022

Indhold

  1. Her er min bedste opskrift på en lækker brombær galette, der er super nem at lave. Galetten er perfekt som dessertkage.
  2. Opskrift på brombær galette
  3. Brombær galette med friske eller frosne bær
  4. Noter

Her er min bedste opskrift på en lækker brombær galette, der er super nem at lave. Galetten er perfekt som dessertkage.

Brombær galette er en af mine yndlingskager, og især fordi jeg elsker de sunde og velsmagende brombær.

Men samtidig er en galette en super nem kage at bage, og den smager fantastisk godt.

Brug gerne brombærkagen som en almindelig kage, men den er især perfekt som dessertkage, hvor den nydes med creme fraiche eller letpisket flødeskum.

OBS: Husk at lave væsken løbe fra de optøede bær, hvis du bruger bær fra frost.

Opskrift på brombær galette

brombær galette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brombær galette med friske eller frosne bær

5 fra 1 stemme
Her er min bedste opskrift på en lækker brombær galette, der er super nem at lave. Galetten er perfekt som dessertkage.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 391
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 200 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 1 stk æg
  • 125 g smør - blødt
Fyld
  • 100 g rørsukker
  • 30 g Maizena
  • 5 g vaniljesukker
  • 300 g brombær
  • marcipan - lidt
  • 1 stk æggehvide - gerne pasteuriseret
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Vej hvedemel af i en skål sammen med mandelmel og sukker. Vend det sammen.
  2. Kom vaniljepaste i sammen med et æg og 125 gram blødt smør (blødgør evt. smørret i mikrobølgeovn). Vaniljepaste kan erstattes med en god teskefuld vaniljesukker.
  3. Ælt mørdejen godt sammen og stil den derefter på køl i mindst 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
  5. Tag mørdejen ud af køleskabet og ælt den hurtigt igennem, så den bliver smidig.
  6. Rul den ud til en cirkel med en diameter på cirka 30 centimeter, så dejen er omkring fire millimeter tyk. Husk rigeligt med mel på bordet og på oversiden, da dejen ellers kan hænge fast.
  7. Rul dejen om din rullepind, og fold den forsigtigt ud på en bageplade med pålagt bagepapir.
  8. I en skål vendes rørsukker grundigt sammen med Maizena og vaniljesukker, hvorefter brombær forsigtigt vendes i.
  9. Riv lidt marcipan på mørdejen, men hold en fri kant på cirka fem centimeter, hvor din brombær galette foldes ind.
  10. Fordel derefter brombærfyldet på den revne marcipan, og fold kanten ind hele vejen rundt. Men med forsigtighed.
  11. Pensl kanten med æggehvide og drys med perlesukker (eller almindeligt sukker).
  12. Bag din brombær galette i cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 391kcalKulhydrater: 58gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 34mgNatrium: 104mgKalium: 103mgKostfibre: 4gSukker: 34gVitamin A: 472IUVitamin C: 8mgCalcium: 37mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Opskriften giver en brombær galette, hvor der er rigeligt til otte personer. Og den er lige så god dagen efter.

Du kan udskifte bærrene med andre bær, for eksempel hindbær eller blåbær, men giv brombærrene en chance, for de smager virkelig godt i denne kage.

Opskrifter på lækre tærter

  • Jordbærgalette
    Jordbærgalette - nem og lækker dessert
  • Omvendt ferskenkage
    Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner
  • rabarber galette
    Rabarbergalette (galette opskrift med rabarber)
  • billederesultat for nem æbletærte
    Æbletærte - opskrift på lækker tærte med æbler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required