• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Broccolitærte - nem og klassisk opskrift med eller uden bacon

Broccolitærte - nem og klassisk opskrift med eller uden bacon

billede med broccolitærte
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
779
SHARES
FacebookMessenger779PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. februar 2025 - Udgivet:  13. juni 2023

Den bedste opskrift på nem broccolitærte, der kan laves med eller uden bacon. Klassisk tærtebund, der fyldes med broccoli og æggemasse.

Broccolitærte er en af de populære tærter, og du kan lave den med eller uden bacon.

Det er en nem og god tærte med broccoli, og rester er super gode i madpakken dagen efter, hvor tærten ikke behøver at blive varmet.

Tærten smager fremragende uden bacon, og så har du en vegetarisk udgave af den. Men er du vild med bacon, kan du stege baconskiver sprøde og komme i dem som fyld sammen med broccolien.

Jeg synes selvfølgelig du skal lave tærtedejen selv, som den er anvist her. Men du kan også snyde og i stedet købt en færdig tærtedej. Så er tærten endnu nemmere at komme i gang med.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Grøntsagstærte

Tærte med spidskål

Tærtedej til hjemmelavede tærter

Tærte med kylling

Opskrift på broccolitærte

billede med broccolitærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem broccolitærte med eller uden bacon

4.83 fra 35 stemmer
Den bedste opskrift på nem broccolitærte, der kan laves med eller uden bacon. Klassisk tærtebund, der fyldes med broccoli og æggemasse.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 572
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 125 g smør - koldt, i tern
  • 200 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 5 spsk vand - koldt
Fyld
  • 400 g broccoli - i små buketter
  • 8 skiver bacon - stegt bacon, kan udelades
Æggemasse
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk paprika - kan udelades
  • 1 tsk oregano - kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme mel og smør i en skål, og smuldr smørret ud. Kom salt og vand ved, og ælt det forsigtigt sammen til en dej. Ikke for længe, for dejen må ikke blive for varm. Er dejen for våd, tilsættes lidt mere mel, men det burde passe.
  2. Rul den ud på bordet, så den passer i din tærteform (diameter på ca. 24 centimeter), som du har smurt med smør. Læg dejen forsigtigt på plads i formen. Du kan eventuelt rulle dejen om en rullepind, og derefter rulle den ud over formen. Vent med at skære overflødig kant af, da tærtedejen trækker sig sammen på kål.
    tærtedejen rulles omkring en rullepind
  3. Stil tærten i køleskabet i 30 minutter, tag den ud igen, fjern overflødig dej, prik den med en gaffel og bag den i 10 ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.
    tærtedejen prikkes med en gaffel inden forbagning
  4. Skær broccoli i små buketter, der dampes i 30 sekunder i saltet og spilkogende vand. Hæld broccolibuketterne i et dørslag og overhæld med koldt vand. Lad det dryppe af. Ønskes en broccolitærte med bacon steges baconskiverne sprøde på en pande, og dryppes derefter af på køkkenrulle.
    broccolibuketter dampes inden de kommes i tærten
  5. Æggemasse: Pisk æg og mælk sammen i en skål, og tilsæt paprika, oregano, salt og peber. Paprika og oregano kan udelades, men giver god smag.
  6. Fordel broccolibuketterne på den forbagte dej, og tryk dem let til. Er tærten med bacon, brækkes de sprøde baconskiver i mindre stykker og fordeles sammen med broccolien.
    fordel broccoli på den forbagte tærtedej
  7. Hæld æggemassen over. Lad dig ikke narre af, at det måske ikke ser ud af meget æggemasse, for det kommer til at passe helt perfekt.
  8. Bag broccolitærten på næstnederste rille i 30 minutter ved 200 grader varmluft indtil den er smuk gylden.
    servering af broccolitærte

Næringsindhold

Kalorier: 572kcalKulhydrater: 48gProtein: 22gFedt: 33gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 237mgNatrium: 1621mgKalium: 522mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 1770IUVitamin C: 91mgCalcium: 157mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad den bagte broccolitærte hvile mindst 10 minutter, inden du skærer den ud.

Der er er rigeligt til seks personer i tærten, og servér den eventuelt med lidt broccolisalat eller anden salat.

Se flere opskrifter:

Blomkålsgratin

Kartoffelgratin med oksekød

Spiser du ikke hele din broccolitærte kan den sagtens holde sig til dagen efter i køleskabet.

Faktisk står den der og samler smag, og er derfor næsten endnu bedre dagen derpå.

Tærten er også fryseegnet, men skær den gerne ud i portionsstykker inden frysning. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    juni 11, 2024 at 7:33 pm

    Hej Holger.
    2 x i kommentarfeldtet skriver du, at der skal æggeblommer i dejen. 1 x skriver du, at du har opdateret opskriften. Nu i 2024 er der ikke sket noget endnu. Der er ingen æggeblommer i dejen ifl. opskriften. Så...
    Venlig hilsen
    Jolanda

    Svar
  2. Jolanda

    oktober 05, 2022 at 3:46 pm

    Hej Holger. Jeg kan ikke se, at opskriften er opdateret. Der er ingen æg i dejen.

    Svar
  3. Helle

    maj 20, 2021 at 6:13 pm

    lavede denne broccolitærte, men med en tærtedej, du har et andet sted (uden æg), og med stenformalet mel. Den blev iflg. søde svigerdatter den bedste tærte, hun nogensinde har smagt! Og de havde til to dage. Kudos til dig! 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 21, 2021 at 7:49 am

      Hej Helle
      Tusind tak - det er skønt at høre. Og dejligt at din svigerdatter ku' lide den 🙂
      Alt det bedste til jer
      Holger

      Svar
  4. Pernille

    januar 09, 2021 at 12:31 pm

    Det fremgår ikke hvad æggeblommerne i tærtedejen skal bruges til. Er det til pensling?
    vh
    Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2021 at 4:25 pm

      Hej Pernille
      Tak fordi du er vågen 🙂
      Æggeblommerne skal i dejen, og jeg har opdateret opskriften.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Margit gregersen

    august 23, 2017 at 11:28 am

    Er det ikke en fejl at der skal æg i tærtedejen ☺☺☺

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 23, 2017 at 4:47 pm

      Hej Margit
      Nej, den er god nok i denne sag 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required