Den bedste opskrift på nem broccolitærte, der kan laves med eller uden bacon. Klassisk tærtebund, der fyldes med broccoli og æggemasse.
Broccolitærte er en af de populære tærter, og du kan lave den med eller uden bacon.
Det er en nem og god tærte med broccoli, og rester er super gode i madpakken dagen efter, hvor tærten ikke behøver at blive varmet.
Tærten smager fremragende uden bacon, og så har du en vegetarisk udgave af den. Men er du vild med bacon, kan du stege baconskiver sprøde og komme i dem som fyld sammen med broccolien.
Jeg synes selvfølgelig du skal lave tærtedejen selv, som den er anvist her. Men du kan også snyde og i stedet købt en færdig tærtedej. Så er tærten endnu nemmere at komme i gang med.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Tærtedej til hjemmelavede tærter
Opskrift på broccolitærte
Nem broccolitærte med eller uden bacon
Ingredienser
Dej
- 125 g smør - koldt, i tern
- 200 g hvedemel
- 1 nip salt
- 5 spsk vand - koldt
Fyld
- 400 g broccoli - i små buketter
- 8 skiver bacon - stegt bacon, kan udelades
Æggemasse
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk paprika - kan udelades
- 1 tsk oregano - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at komme mel og smør i en skål, og smuldr smørret ud. Kom salt og vand ved, og ælt det forsigtigt sammen til en dej. Ikke for længe, for dejen må ikke blive for varm. Er dejen for våd, tilsættes lidt mere mel, men det burde passe.
- Rul den ud på bordet, så den passer i din tærteform (diameter på ca. 24 centimeter), som du har smurt med smør. Læg dejen forsigtigt på plads i formen. Du kan eventuelt rulle dejen om en rullepind, og derefter rulle den ud over formen. Vent med at skære overflødig kant af, da tærtedejen trækker sig sammen på kål.
- Stil tærten i køleskabet i 30 minutter, tag den ud igen, fjern overflødig dej, prik den med en gaffel og bag den i 10 ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.
- Skær broccoli i små buketter, der dampes i 30 sekunder i saltet og spilkogende vand. Hæld broccolibuketterne i et dørslag og overhæld med koldt vand. Lad det dryppe af. Ønskes en broccolitærte med bacon steges baconskiverne sprøde på en pande, og dryppes derefter af på køkkenrulle.
- Æggemasse: Pisk æg og mælk sammen i en skål, og tilsæt paprika, oregano, salt og peber. Paprika og oregano kan udelades, men giver god smag.
- Fordel broccolibuketterne på den forbagte dej, og tryk dem let til. Er tærten med bacon, brækkes de sprøde baconskiver i mindre stykker og fordeles sammen med broccolien.
- Hæld æggemassen over. Lad dig ikke narre af, at det måske ikke ser ud af meget æggemasse, for det kommer til at passe helt perfekt.
- Bag broccolitærten på næstnederste rille i 30 minutter ved 200 grader varmluft indtil den er smuk gylden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Lad den bagte broccolitærte hvile mindst 10 minutter, inden du skærer den ud.
Der er er rigeligt til seks personer i tærten, og servér den eventuelt med lidt broccolisalat eller anden salat.
Se flere opskrifter:
Spiser du ikke hele din broccolitærte kan den sagtens holde sig til dagen efter i køleskabet.
Faktisk står den der og samler smag, og er derfor næsten endnu bedre dagen derpå.
Tærten er også fryseegnet, men skær den gerne ud i portionsstykker inden frysning. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hej Holger.
2 x i kommentarfeldtet skriver du, at der skal æggeblommer i dejen. 1 x skriver du, at du har opdateret opskriften. Nu i 2024 er der ikke sket noget endnu. Der er ingen æggeblommer i dejen ifl. opskriften. Så...
Venlig hilsen
Jolanda
Jolanda
Hej Holger. Jeg kan ikke se, at opskriften er opdateret. Der er ingen æg i dejen.
Helle
lavede denne broccolitærte, men med en tærtedej, du har et andet sted (uden æg), og med stenformalet mel. Den blev iflg. søde svigerdatter den bedste tærte, hun nogensinde har smagt! Og de havde til to dage. Kudos til dig! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tusind tak - det er skønt at høre. Og dejligt at din svigerdatter ku' lide den 🙂
Alt det bedste til jer
Holger
Pernille
Det fremgår ikke hvad æggeblommerne i tærtedejen skal bruges til. Er det til pensling?
vh
Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Tak fordi du er vågen 🙂
Æggeblommerne skal i dejen, og jeg har opdateret opskriften.
De bedste hilsner
Holger
Margit gregersen
Er det ikke en fejl at der skal æg i tærtedejen ☺☺☺
Madensverden.dk
Hej Margit
Nej, den er god nok i denne sag 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk