Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Broccoli kogetid

Broccoli kogetid (sådan damper du broccoli perfekt)

broccoli kogetid
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Indhold
  • Broccoli kogetid
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift med kogetid på broccoli
  • Kort kogetid
  • Næringsstoffer
  • FAQ
  • Kommentarer

Broccoli kogetid

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 34 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 8 minutter min
Tilb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har, men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger den. Her er den perfekte broccoli kogetid.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 broccoli (delt i mindre stykker)
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Den sunde broccoli skylles og rystes tør.
  2. Med en skarp kniv deles den derefter i mindre og passende stykker. Brug gerne stokken, der smager fremragende.
  3. Kom ca. to centimeter vand i en gryde og kog det op.
  4. Læg forsigtigt broccolistykkerne i det kogende vand.
  5. Tilsæt lidt salt og læg låget på.
  6. Damp din broccoli i ca. to minutter, så den stadig har lidt bid.
  7. Hæld vandet fra og servér.

Næringsindhold

Kalorier52kcalKulhydrater10gProtein4gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.05gNatrium1794mgKalium481mgKostfibre4gSukker3gVitamin A947IUVitamin C136mgCalcium73mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift med kogetid på broccoli

Broccoli kogetid: Mange laver den fejl med broccoli, at de koger den alt for længe. Det er synd.

Dels mister man det friske bid i den, og dels koger man for mange vitaminer og næringsstoffer ud af sine grøntsager.

Start med at vaske broccolien grundigt. Der kan sagtens sidde ørentviste eller andre smådyr inde i den, og dem vil vi gerne have ud.

Del den så i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan spise stokken. Den smager faktisk fint og sund. Du kan læse meget mere om broccoli her.

Kort kogetid

Broccoli skal faktisk ikke koges længere end to minutter. På den måde beholder den også sin flotte, grønne farve.

Den skal have bid når du serverer den, så lad være med at udkoge den!

Næringsstoffer

Broccolien betragtes som en supergrøntsag, og det er ikke uden grund. Den er rig på blandt andet B-vitamin og C-vitamin, men også på mineraler og antioxidanter.

Derudover en lang række andre gavnlige stoffer som mangan, zink, fosfor, magnesium, folat med flere.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kogetid på blomkål (hele eller i buketter)
  • Broccolisalat (med gulerod, mandler og tørrede tranebær)
  • Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)
  • Broccoligryde (hurtig opskrift på gryderet med broccoli)
  • Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)

FAQ

Hvor længe holder broccoli?

Broccoli kan holde sig frisk i mod to uger i køleskabet, men hold den væk fra æbler og tomater. De afgiver ethylen, der simpelthen får broccolien til at "modnes" hurtigere, og dermed gå i forrådnelse.

Hvor længe skal broccoli koge?

Broccoli skal ikke koges for længe, for så mister den både næringsindhold og bliver trist og kedelig. Derfor anbefaler jeg en kogetid på 2 minutter til broccoli.

Kan man spise stokken på broccoli?

Ja, det kan du sagtens. Og det bør du gøre. Stokken på broccoli er både sund og nærende, så smid den aldrig ud. Et tip til en nem snack: Skær stokken i tynde skiver og læg dem i en skål. Tilsæt salt og kogende vand så det dækker. Lad det stå 2 minutter, hæld vandet fra og så har du en sund snack.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Diekhoener skriver

    august 03, 2024 at 1:19 pm

    gerne modtage jeg info om kogetid og hvor meget vand,
    dvs skal brocolien væe dækket ?

    Svar
  2. Jane Iversen skriver

    september 12, 2023 at 10:03 am

    Hold da op!
    Det er første gang jeg ser, at der bliver nævnt at man kan risikere at finde smådyr i sin kål. Selvom jeg elsker alt kål, så spiser jeg stort set aldrig broccoli og blomkål fordi jeg SÅ tit har fundet dyr i disse. Og det som oftest inde i selve kålen. Dyr (orme) der ikke kommer ud selvom jeg lægger kålen i saltvand i lang tid. Det er ærgerligt for kålen smager jo godt, men det er ikke så lækkert når jeg hele tiden tænker på det. Men tak fordi du tør gøre opmærksom på det. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 12, 2023 at 10:30 am

      Hej Jane
      Jeg tror vi er mange, der har oplevet mindre insekter i broccoli og andre kål 🙂
      Det betyder jo ikke noget, men jeg vil altid foreslå, at man lige husker at skylle broccolien grundigt. Typisk er det insekter, og orme har jeg dog aldrig fundet. Eller i hvert fald ikke opdaget 🙂
      Broccolien er så sund, at man bestemt ikke bør undgå den - men som sagt blot lige huske at tjekke efter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required