• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Broccoli kogetid - sådan damper du den perfekt

Broccoli kogetid - sådan damper du den perfekt

broccoli kogetid
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. september 2023 - Udgivet:  12. september 2023

Broccoli kogetid: Mange laver den fejl med broccoli, at de koger den alt for længe. Det er synd.

Dels mister man det friske bid i den, og dels koger man for mange vitaminer og næringsstoffer ud af sine grøntsager.

Start med at vaske broccolien grundigt. Der kan sagtens sidde ørentviste eller andre smådyr inde i den, og dem vil vi gerne have ud.

Del den så i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan spise stokken. Den smager faktisk fint og sund.

Oversigt
  • Broccoli kogetid
  • Kort kogetid
  • Næringsstoffer
  • Kogetid på blomkål
  • Broccolisalat med eller uden bacon
  • Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)
  • Broccoligryde
  • Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • FAQ
  • Kommentarer
broccoli kogetid
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Broccoli kogetid

4.68 fra 34 stemmer
Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har, men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger den. Her er den perfekte broccoli kogetid.
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 2 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 52
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 broccoli - delt i mindre stykker
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Den sunde broccoli skylles og rystes tør.
  2. Med en skarp kniv deles den derefter i mindre og passende stykker. Brug gerne stokken, der smager fremragende.
  3. Kom ca. to centimeter vand i en gryde og kog det op.
  4. Læg forsigtigt broccolistykkerne i det kogende vand.
  5. Tilsæt lidt salt og læg låget på.
  6. Damp din broccoli i ca. to minutter, så den stadig har lidt bid.
  7. Hæld vandet fra og servér.

Næringsindhold

Kalorier: 52kcalKulhydrater: 10gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 1794mgKalium: 481mgKostfibre: 4gSukker: 3gVitamin A: 947IUVitamin C: 136mgCalcium: 73mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kort kogetid

Broccoli skal faktisk ikke koges længere end to minutter. På den måde beholder den også sin flotte, grønne farve.

Den skal have bid når du serverer den, så lad være med at udkoge den!

Næringsstoffer

Broccolien betragtes som en supergrøntsag, og det er ikke uden grund. Den er rig på blandt andet B-vitamin og C-vitamin, men også på mineraler og antioxidanter.

Derudover en lang række andre gavnlige stoffer som mangan, zink, fosfor, magnesium, folat med flere.

Flere inspirerende opskrifter:

Kogetid på blomkål

4.8 fra 24 stemmer
Kogetid på blomkål: Hvor lang tid skal et blomkål koge? Det afhænger selvfølgelig af, om du vil koge den hel - eller skære den ud i mindre buketter.
Gå til opskrift
billede med kogning af blomkål

Broccolisalat med eller uden bacon

4.8 fra 49 stemmer
Her er den bedste opskrift på broccolisalat med eller uden bacon. En lækker salat med masser af broccoli, mandler og en dejlig dressing.
Gå til opskrift
broccolisalat med eller uden bacon

Broccoliris (opskrift til ovn, som dampet eller stegt)

4.9 fra 9 stemmer
Broccoliris er et sundt alternativ til ris, og med denne opskrift kan du se, hvordan du laver broccoli ris i ovn, dampet eller på panden.
Gå til opskrift
broccoliris i ovn

Broccoligryde

5 fra 5 stemmer
Min opskrift på broccoligryde. En nem og hurtig gryderet med broccoli, kylling og tomater, og det er en skøn hverdagsret til hele familien.
Gå til opskrift
broccoligryde

Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
Gå til opskrift
billede med broccoligratin

FAQ

Hvor længe holder broccoli?

Broccoli kan holde sig frisk i mod to uger i køleskabet, men hold den væk fra æbler og tomater. De afgiver ethylen, der simpelthen får broccolien til at "modnes" hurtigere, og dermed gå i forrådnelse.

Hvor længe skal broccoli koge?

Broccoli skal ikke koges for længe, for så mister den både næringsindhold og bliver trist og kedelig. Derfor anbefaler jeg en kogetid på 2 minutter til broccoli.

Kan man spise stokken på broccoli?

Ja, det kan du sagtens. Og det bør du gøre. Stokken på broccoli er både sund og nærende, så smid den aldrig ud. Et tip til en nem snack: Skær stokken i tynde skiver og læg dem i en skål. Tilsæt salt og kogende vand så det dækker. Lad det stå 2 minutter, hæld vandet fra og så har du en sund snack.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Diekhoener

    august 03, 2024 at 1:19 pm

    gerne modtage jeg info om kogetid og hvor meget vand,
    dvs skal brocolien væe dækket ?

    Svar
  2. Jane Iversen

    september 12, 2023 at 10:03 am

    Hold da op!
    Det er første gang jeg ser, at der bliver nævnt at man kan risikere at finde smådyr i sin kål. Selvom jeg elsker alt kål, så spiser jeg stort set aldrig broccoli og blomkål fordi jeg SÅ tit har fundet dyr i disse. Og det som oftest inde i selve kålen. Dyr (orme) der ikke kommer ud selvom jeg lægger kålen i saltvand i lang tid. Det er ærgerligt for kålen smager jo godt, men det er ikke så lækkert når jeg hele tiden tænker på det. Men tak fordi du tør gøre opmærksom på det. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 12, 2023 at 10:30 am

      Hej Jane
      Jeg tror vi er mange, der har oplevet mindre insekter i broccoli og andre kål 🙂
      Det betyder jo ikke noget, men jeg vil altid foreslå, at man lige husker at skylle broccolien grundigt. Typisk er det insekter, og orme har jeg dog aldrig fundet. Eller i hvert fald ikke opdaget 🙂
      Broccolien er så sund, at man bestemt ikke bør undgå den - men som sagt blot lige huske at tjekke efter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required