Bresaola er saltet og lufttørret oksefilet, som serveres i tynde skiver som forret. Her serveret med rucola, parmesan og trøffelolie.
Bresaola med rucola er baseret på skiver af bresaola, som kommer fra Valtellina, en alpedal i Lombardiet, der ligger i det nordlige Italien.
Bresaolaen er lavet af oksefilet, som saltes og lufttørres i to til tre måneder. Det gør kødet hårdt og helt mørkerødt, nærmest bordeaux, i farven.
Den kan købes som pålæg i mange supermarkeder. Men hvis du er heldig, har du en italiensk delicatesse-butik i nærheden, så du kan få bresaola i papirtynde skiver, skåret, når du køber det. Det er bare det bedste.
Denne opskrift på bresaola med rucola er til fire personer og beregnet som forret eller antipasto, som italienerne vil sige.
Du kan dog også sagtens servere bresaolaen som en let hovedret, så skal du bare regne med lidt flere skiver til hver person og servere retten med brød til.
Opskriften er beregnet som en forret til fire personer.
Opskrift på bresaola med rucola
Bresaola med rucola, parmesan og trøffelolie
Ingredienser
- 12 skiver bresaola
- 50 g rucola - eller så meget du synes
- 50 g parmesan
- Lidt trøffelolie
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Først anretter du tre skiver bresaola på hver tallerken.
- Drys så lidt rucola hen over kødet.
- Skær parmesan i mindre stykker og drys det ud over rucolaen.
- Hæld et par tynde striber trøffelolie ud over hver tallerken. Det giver en fantastisk smag til både kød og rucola.
- Kværn til sidst et-to vrid sort peber over forretten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bresaola med rucola serveres helt kold og med et stykke hjemmebagt ciabattabrød og et glas hvidvin til.
Se også disse opskrifter på forretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ellen Skovhede Jensen
Det er superopskrifter, du laver, og sender! 🤗🤗
Holger Rørby Madsen
Hej Ellen
1000 tak - det er jeg super glad for at høre.
Alt det bedste - og godt nytår
Holger