Her er min opskrift på braiseret kylling, som du kan lave på 30 min. Her med champignon, soltørrede tomater og en vidunderlig sauce.
Braiseret kylling er en dejlig opskrift, hvor du kan lave velsmagende aftensmad på ca. en halv time. Længere tid tager det nemlig ikke.
Den braiserede kylling er her lavet med kyllingebrystfileter, der er braiseret i en skøn sky/sauce med soltørrede tomater og champignon.
Det giver en fantastisk smag, og hele retten serveres med kogte ris og dampede grøntsager, hvilket kan være broccoli eller lignende.
Retten er endnu sundere, hvis du serverer den med fuldkornsris, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på braiseret kyllingebryst
Nem braiseret kylling
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 g champignon - skåret i kvarte
- 4 fed hvidløg - hakkes groft
- 10 soltørrede tomater - i olie, skæret i strimler
- 1 dl hvidvin - helst tør
- 4 dl hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld basilikum - friske blade
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 250 g ris - koges som anvist, gerne fuldkornsris
- 1 broccoli - i buketter, dampes
Fremgangsmåde
- Varm en pande op ved en god varme, og kom 2 spsk olivenolie på panden.
- Lav tre skrå snit på oversiden af 4 kyllingebryst, og læg dem derefter på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter på hver side, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
- Kom 250 g champignon på panden sammen med lidt mere olie. Rist nu champignon grundigt.
- Kom 4 fed hvidløg og 10 soltørrede tomater i strimler ved svampene, og lad dem riste med i ca. 30 sekunder.
- Hæld 1 dl hvidvin ved, og lad det koge ind til ca. halv mængde, hvorefter 4 dl hønsebouillon hældes ved. Lad det koge op.
- Læg forsigtigt de stegte kyllingebrystfileter tilbage i panden, skru lidt ned og læg låg på. Braiseret kylling skal nu blot have 8-10 minutter mens du gør 250 g ris og 1 broccoli klar.
- Lige inden servering tages kyllingefileterne op, og sovsen jævnes med 1 spsk majsstivelse, som du rører ud i en smule koldt vand.
- Smag sovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend 1 håndfuld basilikum i retten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Braiseret kylling serveres straks. Du kan enten lægge kyllingefileterne tilbage i panden med den lækre sovs, og så blot stille panden på bordet.
Eller anrette på lune tallerkner med braiseret kyllingebryst, sauce med champignon og soltørrede tomater, og dertil den kogte ris og dampede broccolibuketter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camilla Christensen
Opskriften skulle være på kylling i øl med rodfrugter, men den leder ind på denne?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Jeg tror der har været en fejl - prøv lige igen 🙂
Alt det bedste
Holger