• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Braiseret kylling på 30 minutter

Braiseret kylling på 30 minutter

billede til braiseret kylling
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. marts 2024 - Udgivet: 31. august 2023

Her er min opskrift på braiseret kylling, som du kan lave på 30 min. Her med champignon, soltørrede tomater og en vidunderlig sauce.

Braiseret kylling er en dejlig opskrift, hvor du kan lave velsmagende aftensmad på ca. en halv time. Længere tid tager det nemlig ikke.

Den braiserede kylling er her lavet med kyllingebrystfileter, der er braiseret i en skøn sky/sauce med soltørrede tomater og champignon.

Det giver en fantastisk smag, og hele retten serveres med kogte ris og dampede grøntsager, hvilket kan være broccoli eller lignende.

Retten er endnu sundere, hvis du serverer den med fuldkornsris, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Langtidsstegt kylling i ovn
  • Flækket kylling i ovn
  • Gammeldags kylling i ovn

Opskrift på braiseret kyllingebryst

billede til braiseret kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem braiseret kylling

5 fra 7 stemmer
Her er min opskrift på braiseret kylling, som du kan lave på 30 min. Her med champignon, soltørrede tomater og en vidunderlig sauce.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 562
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g champignon - skåret i kvarte
  • 4 fed hvidløg - hakkes groft
  • 10 soltørrede tomater - i olie, skæret i strimler
  • 1 dl hvidvin - helst tør
  • 4 dl hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 håndfuld basilikum - friske blade
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 250 g ris - koges som anvist, gerne fuldkornsris
  • 1 broccoli - i buketter, dampes

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved en god varme, og kom 2 spsk olivenolie på panden.
  2. Lav tre skrå snit på oversiden af 4 kyllingebryst, og læg dem derefter på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter på hver side, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  3. Kom 250 g champignon på panden sammen med lidt mere olie. Rist nu champignon grundigt.
  4. Kom 4 fed hvidløg og 10 soltørrede tomater i strimler ved svampene, og lad dem riste med i ca. 30 sekunder.
  5. Hæld 1 dl hvidvin ved, og lad det koge ind til ca. halv mængde, hvorefter 4 dl hønsebouillon hældes ved. Lad det koge op.
  6. Læg forsigtigt de stegte kyllingebrystfileter tilbage i panden, skru lidt ned og læg låg på. Braiseret kylling skal nu blot have 8-10 minutter mens du gør 250 g ris og 1 broccoli klar.
  7. Lige inden servering tages kyllingefileterne op, og sovsen jævnes med 1 spsk majsstivelse, som du rører ud i en smule koldt vand.
  8. Smag sovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend 1 håndfuld basilikum i retten.

Næringsindhold

Kalorier: 562kcalKulhydrater: 70gProtein: 41gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 88mgNatrium: 1203mgKalium: 1444mgKostfibre: 8gSukker: 7gVitamin A: 1071IUVitamin C: 146mgCalcium: 108mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Braiseret kylling serveres straks. Du kan enten lægge kyllingefileterne tilbage i panden med den lækre sovs, og så blot stille panden på bordet.

Eller anrette på lune tallerkner med braiseret kyllingebryst, sauce med champignon og soltørrede tomater, og dertil den kogte ris og dampede broccolibuketter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla Christensen

    december 15, 2024 at 3:46 pm

    Opskriften skulle være på kylling i øl med rodfrugter, men den leder ind på denne?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2024 at 8:13 pm

      Hej Camilla
      Jeg tror der har været en fejl - prøv lige igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Forsiden lige nu

Billede resultat for flanksteak i grill
Flanksteak→ Se opskriften
billederesultat for italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler
Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler→ Se opskriften
billede til panna cotta med lakrids
Panna cotta med lakrids og hindbærgelé→ Se opskriften
glaseret laks med honning og soja
Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift→ Se opskriften
kagemand af frugt
Kagemand af frugt (opskrift til en sund fødselsdag)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required