• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Brændte mandler - sprøde og lækre

Brændte mandler - sprøde og lækre

brændte mandler
4.8 fra 49 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
308
SHARES
FacebookMessenger308PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. november 2023 - Udgivet:  19. november 2021

Indhold

  1. Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.
  2. Opskrift på brændte mandler
  3. Brændte mandler
  4. Noter

Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.

Brændte mandler er ikke et nyt fænomen. Tværtimod. Vi skal helt tilbage til middelalderen for at finde oprindelsen på denne lækre spise.

Mange forbinder brændte mandler med juletiden, hvor vi bager, laver konfekt og nyder flere hjemmelavede søde sager end resten af året.

Men hvorfor begrænse sig til december? Disse lækre mandler kan spises året rundt.

Opskriften her er helt klassisk - lige dele mandler og sukker samt lidt vand og vanilje.

Du kan så vælge, om du vil tilsætte andre smagsgivere som lakridspulver eller kanel. Det sidste vil give mandlerne en mere julet smag og duft.

Opskrift på brændte mandler

brændte mandler
Karen SenecaKaren Seneca

Brændte mandler

4.76 fra 49 stemmer
Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Kalorier: 317
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 130 g mandler
  • 100 g sukker
  • 30 g rørsukker - lys
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¾ dl vand

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld alle ingredienserne på en varm pande, der er sat på 8 ud af 9 mulige. Altså en af de højeste temperaturer på din kogeplade.
  2. Rør nu konstant med en træske, mens sukkeret langsomt smelter og blander sig med vandet til en sirupslignende masse.
  3. Bliv ved med at røre, imens indholdet på stegepanden skifter konsistens. Fra sirup til en tykkere karamel og til allersidst: Krystalliseret sukker. Dette skridt kan forskrække en, der laver det første gang, men den er god nok. Vandet skal fordampe og efterlade sukker helt krystalliseret.
  4. Nu skruer du ned til medium-lav varme og bliver ved med at røre rundt i den knasende masse. Langsomt begynder sukkeret at smelte. Det er en proces, der kræver, at det ikke må blive til en hård bolsjeagtig karamel, men blot skal sætte sig fast på mandlerne. Så lav til medium varme er vigtig.
  5. Når du har rørt i ca. fem minutter, vil sukkeret have sat sig fast om de enkelte mandler. Tag dem af panden og hæld dem på et stykke bagepapir for at køle ned.
  6. Når de brændte mandler er afkølede, er de klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier: 317kcalKulhydrater: 40gProtein: 7gFedt: 16gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gNatrium: 2mgKalium: 239mgKostfibre: 4gSukker: 35gVitamin A: 0.3IUCalcium: 88mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis ikke dine brændte mandler forsvinder meget hurtigt (det kan jo ske), kan du opbevare dem i en kagedåse eller et patentglas.

Prøv også at lave lakridsmandler, som smager lækkert, og som ikke indeholder sukker.

Her er ideer til andre lækkerier, du selv kan lave:

Saltede mandler - opskrift på nemme saltmandler

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    september 19, 2022 at 6:10 pm

    Du har dog glemt at skrive hvornår Mandlerne skal i, der er ikke nogen glidende overgang, ikke at det er svært, eller burde ikke være svært, at følge opskriften, jeg syntes bare lige at den detailje burde være med 🙂

    Svar
    • Niels Henrik Færch

      december 06, 2023 at 4:28 pm

      Hej Ole.
      Du gør bare som skrevet , hælder alle ingredienser på en gang .

      Svar
  2. Karen Winther

    december 06, 2021 at 12:53 pm

    De er bare så gode 🎅🎅

    Svar
    • Karen Seneca

      december 06, 2021 at 1:30 pm

      Tak, ja, jeg elsker dem også selv. God december fra Karen

      Svar
  3. Carina

    marts 13, 2021 at 6:44 am

    De skal være blanke og ikke ligne noget der er for gammelt 😉😉

    Svar
  4. Jørn Holst

    oktober 23, 2020 at 3:06 pm

    Synes du leverer rigtig mange gode opskrifter, men hvorfor laver du ikke en printervenlig udskrift i stedet for, at de tit strækker sig over flere sider (tre eller flere)?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required