Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Brændte mandler - sprøde og lækre

Brændte mandler - sprøde og lækre

brændte mandler
4.8 fra 49 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMS

Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.

Brændte mandler er ikke et nyt fænomen. Tværtimod. Vi skal helt tilbage til middelalderen for at finde oprindelsen på denne lækre spise.

Mange forbinder brændte mandler med juletiden, hvor vi bager, laver konfekt og nyder flere hjemmelavede søde sager end resten af året.

Men hvorfor begrænse sig til december? Disse lækre mandler kan spises året rundt.

Opskriften her er helt klassisk - lige dele mandler og sukker samt lidt vand og vanilje.

Du kan så vælge, om du vil tilsætte andre smagsgivere som lakridspulver eller kanel. Det sidste vil give mandlerne en mere julet smag og duft.

Indhold
  • Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.
  • Brændte mandler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer

Brændte mandler

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 49 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 130 g mandler
  • 100 g sukker
  • 30 g rørsukker lys
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¾ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Hæld alle ingredienserne på en varm pande, der er sat på 8 ud af 9 mulige. Altså en af de højeste temperaturer på din kogeplade.
  2. Rør nu konstant med en træske, mens sukkeret langsomt smelter og blander sig med vandet til en sirupslignende masse.
  3. Bliv ved med at røre, imens indholdet på stegepanden skifter konsistens. Fra sirup til en tykkere karamel og til allersidst: Krystalliseret sukker. Dette skridt kan forskrække en, der laver det første gang, men den er god nok. Vandet skal fordampe og efterlade sukker helt krystalliseret.
  4. Nu skruer du ned til medium-lav varme og bliver ved med at røre rundt i den knasende masse. Langsomt begynder sukkeret at smelte. Det er en proces, der kræver, at det ikke må blive til en hård bolsjeagtig karamel, men blot skal sætte sig fast på mandlerne. Så lav til medium varme er vigtig.
  5. Når du har rørt i ca. fem minutter, vil sukkeret have sat sig fast om de enkelte mandler. Tag dem af panden og hæld dem på et stykke bagepapir for at køle ned.
  6. Når de brændte mandler er afkølede, er de klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier317kcalKulhydrater40gProtein7gFedt16gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gNatrium2mgKalium239mgKostfibre4gSukker35gVitamin A0.3IUCalcium88mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Hvis ikke dine brændte mandler forsvinder meget hurtigt (det kan jo ske), kan du opbevare dem i en kagedåse eller et patentglas.

Prøv også at lave lakridsmandler, som smager lækkert, og som ikke indeholder sukker.

Her er ideer til andre lækkerier, du selv kan lave:

Saltede mandler - opskrift på nemme saltmandler

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    september 19, 2022 at 6:10 pm

    Du har dog glemt at skrive hvornår Mandlerne skal i, der er ikke nogen glidende overgang, ikke at det er svært, eller burde ikke være svært, at følge opskriften, jeg syntes bare lige at den detailje burde være med 🙂

    Svar
    • Niels Henrik Færch skriver

      december 06, 2023 at 4:28 pm

      Hej Ole.
      Du gør bare som skrevet , hælder alle ingredienser på en gang .

      Svar
  2. Karen Winther skriver

    december 06, 2021 at 12:53 pm

    De er bare så gode 🎅🎅

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      december 06, 2021 at 1:30 pm

      Tak, ja, jeg elsker dem også selv. God december fra Karen

      Svar
  3. Carina skriver

    marts 13, 2021 at 6:44 am

    De skal være blanke og ikke ligne noget der er for gammelt 😉😉

    Svar
  4. Jørn Holst skriver

    oktober 23, 2020 at 3:06 pm

    Synes du leverer rigtig mange gode opskrifter, men hvorfor laver du ikke en printervenlig udskrift i stedet for, at de tit strækker sig over flere sider (tre eller flere)?

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required