Lakridsmandler er sund slik, når det er bedst. Og så er det nemt at lave dem. De kan både nydes derhjemme eller bruges som værtindegave.
Lakridsmandler er noget af det hjemmelavet slik, man laver, som nærmest ikke kan gå galt.
Mandlerne skal blot ligge i blød i saltvand, herefter ristes de på en stegepande for til sidst at få drysset lakridspulver ud over sig.
En rigtig dejlig snack, som er du kan lave en stor portion af. Så har I både mandler derhjemme til hyggestunder og som gave i små patentglas.
Opskrift på lakridsmandler
Lakridsmandler
Ingredienser
- 1 dl vand
- 1 spsk salt
- 100 gram mandler
- 1 spsk lakridspulver
- 1 spsk smagsneutral olie
Sådan gør du
- Begynd med at blande vand og salt i en skål, så saltet opløses.
- Hæld nu mandlerne i skålen, rør rundt og lad dem stå "i blød" i et kvarter. Tag dem op og tør dem let med et viskestykke.
- Tag en stegepande og tænd for medium varme. Rist mandlerne, så de bliver helt tørre. Ca. 10 minutter.
- Når du synes, at de er tørre nok, tilsætter du olie. Vend rundt og drys lakridspulveret ud over mandlerne. Vend rundt, så det fordeler sig.
- Rist videre et par minutter og hæld mandlerne i en kaffepose eller bagepapir formet som kræmmerhus. Herefter drysser du mere lakridspulver over dem og ryster posen/kræmmerhuset. Nu er dine lakridsmandler færdige og klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Du skal vælge lakridspulver til dine lakridsmandler alt efter din personlige smag. Husk, at der er temmelig stor forskel på smagen af saltlakrids og rålakrids.
Eventuelt kan du også lave begge dele, så alle kan være med. Husk blot at lave dem af to omgange, så du kan kende forskel.
Flere opskrifter på hjemmelavet snacks:
Del dine ideer og tanker med os andre her: