Boller i karry i ovn er en nem og lækker måde at lave den populære karryret på. Retten samles i et fad, som derefter stilles i ovnen i 30 min.
Boller i karry i ovn er en af mine favoritter som hverdagsmad, for her får du god mad, som samtidig er nem at lave.
Boller i karry er i forvejen en af de mest populære familieretter i Danmark, og den bliver kun endnu bedre af blive lavet i ovnen.
Her med en bund af den sunde spidskål og lidt løg, plus slevfølgelig den lidt kradse karrysovs. Karrysovsen smager du dog selv til, så den bliver præcist som du gerne vil have den.
Boller i karry i ovn er god ret, der er så nem at lave, at du også sagtens kan sætte ungerne til det. Og den er en vinder ved ethvert middagsbord!
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Vidste du godt, at karry ikke blot er ét krydderi. Læs mere om det her.
Opskrift på boller i karry i ovn
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld fint salt stor
- 2 teskefulde løgpulver eller 1 stort og fintrevet løg
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 deciliter bouillon
- friskkværnet peber
- 1 spidskål
- 2 rødløg
- 4 deciliter bouillon
- 1 spiseskefuld Maizena
- 4 teskefulde karry
- 1 teskefuld sukker
- 5 deciliter madlavningsfløde 8%
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog fem deciliter vand op med en bouillonterning, gerne en hønsebouillon, og så har du færdig bouillon til både farsen og sovsen i fadet.
- Start ellers med lave farsen til kødbollerne, fordi den skal på køl. Her røres det hakkede kød grundigt sammen med salt.
- Derefter røres løgpulver, æg, hvedemel og bouillon i indtil du har en let og lind fars, der dog heller ikke må være for tynd. Det plejer at passe med cirka en deciliter bouillon. Krydr også farsen med friskkværnet peber og stil på køl i en lille halv times tid.
- Find et stort ildfast fad frem og smør med lidt olie.
- Del spidskål i kvarte, skær stokken fra og kassér den, hvorefter kålen snittes i tynde strimler, der fordeles i fadet. Det er bunden til boller i karry i ovn.
- Rødløg snittes fint og kommes ved.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kog bouillonen op igen, rør Maizena ud i en smule vand og pisk den i. Tilsæt også karry, madlavningsfløde, salt og friskkværnet peber. Smag karrysovsen grundigt til med karry, salt og peber, så den netop kommer til at smage som du vil have den.
- Hæld karrysovsen over spidskål og løg.
- Tag farsen ud af køleskabet, og form 12 kødboller, der sættes i fadet som du kan se på billedet. Krydr med lidt ekstra peber på toppen.
- Stil fadet ind i ovnen, og her skal det have 30 minutter, så kødbollerne er gennemstegte, men uden at være tørre.
Næringsindhold
Tips
Boller i karry i ovn serveres straks med kogte ris.
Det er en populær ret hos både børn og voksne.
Se flere opskrifter med karry:
Hejsa
Kan man blande forberede det hele i fadet sætte det i køleskab og så putte det i ovnen senere på dagen.
Hej Lena
Ja, det bør du sagtens kunne gøre 🙂
Alt det bedste
Holger