Bønnespirer er både sunde og velsmagende, så der er al mulig grund til at købe dem lidt oftere.
Du kan tilmed anvende dem på mange forskellige måder, og her på Madens Verden bruges de til salater, i forårsruller, wokretter og mange andre opskrifter.
Fremstilling
Spirerne fremstilles ofte af mungbønner og sojabønner, men der kan også anvendes andre typer af bønner.
Du kan nemt kende dem på de lange og hvide stængler med en bønne for enden, og de er både sprøde og velsmagende.
Smagen er lidt som ærter, så det er en smag de fleste synes godt om.
Husk at skylle spirerne grundigt inden de anvendes.
Sæson
Du kan købe bønnespirer året rundt i de danske supermarkeder.
De bliver ofte produceret på gartnerier i Danmark.
Fakta
Bønnespirerne har som sagt en høj næringsværdi, så de er gode at have med i kosten.
De består ganske vist mest af vand, nemlig ca. 90%, men de indeholder altså også blandt andet proteiner, vitaminer og mineraler.
Næringsindholdet i 100 gram spirer er:
Kalorier: 33
Fedt: 0,3 gram
Kulhydrat: 5 gram
Protein: 3 gram
Kostfibre: 1,2 gram
Opskrifter
Du finder mange gode opskrifter med spirerne her på Madens Verden. Blandt dem er:
Salat med bønnespirer, gulerødder og cashewnødder
Nudler med hakket kylling og bønnespirer
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments