• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

blondie med blåbær hvid chokoladekage
Blondie med blåbær er en særdeles lækker hvid chokoladekage, der samtidig er meget nem at lave. Med masser af hvid chokolade og friske blåbær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. juni 2024 - Udgivet:  22. april 2019

Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.
  2. Opskrift på blondie med blåbær
  3. Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.

Blondie med blåbær og mandler er en fantastisk dejlig kage, som samtidig er virkelig nem og hurtig at lave.

En blondie er en hvid udgave af den måske mere kendte brownie. Blondien laves med hvid chokolade, mens brownien som bekendt bages af en mørk chokolade. Deraf navneforskellen.

Her har jeg lavet den hvide chokoladekage med blandt andet mandler og blåbær, og den smager altså virkelig godt.

Bagesukker er en lidt finere udgave af almindeligt sukker, og det er derfor nemmere at piske ud i æggene. Men bagesukkeret kan sagtens udskiftes med den almindelige udgave.

Opskriften giver en blondie, hvor der er nok til seks personer. Se også min opskrift på verdens bedste chokoladekage.

Opskrift på blondie med blåbær

blondie med blåbær hvid chokoladekage

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 175 g hvid chokolade
  • 75 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 40 g mandelsplitter
  • 1 nip salt
  • 100 g blåbær
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme, altså almindelig luft, ikke varmluft.
  • Smelt smør i en lille gryde.
  • Hak 125 gram af den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Hæld det varme smør over og rør chokoladen ud.
  • I en anden skål piskes bagesukker luftigt sammen med vaniljesukker og æg.
  • Rør derefter forsigtigt smeltet chokolade og smør i, og det skal ikke piskes. Anvend en ske eller dejskraber.
  • Vend derefter hvedemel i sammen med mandelsplitter og et nip salt, og vend rundt indtil dejen er godt samlet, men bevar den luftige konsistens, for så bliver din blondie med blåbær bedre.
  • Smør en bageform med smør. Jeg har her anvendt en firkantet form på cirka 20 gange 20 centimeter, som ikke er så høj i kanten. Jeg synes nemlig en blondie kan blive lidt for meget og tung, hvis den er alt for høj.
  • Fordel dejen jævnt i formen, og stik derefter blåbær ganske let ned i dejen. Læg dem ikke for tæt på kanten.
  • De sidste 50 gram af den hvide chokolade hakkes fint og drysses over.
  • Bag din blondie med blåbær og mandler i cirka 20-22 minutter, og den må ikke bages for længe, da den så bliver tør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
458
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
161
mg
7
%
Kalium
 
187
mg
5
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
33
g
37
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
514
IU
10
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte blondie med blåbær er bedst, hvis den når at køle helt af og sætte sig.

Derfor kan du med fordel stille den i køleskabet i mindst et par timer inden servering.

Faktisk er det endnu bedre hvis du bager den hvide chokoladekage med mandler dagen før, for så får du det fulde udbytte af den himmelske kage.

Vær opmærksom på bagetiden på blondien. Denne størrelse og form plejer at tage cirka 20 til 22 minutter, men laver du den hvide chokoladebrownie højere, skal den selvfølgelig have nogle minutter mere.

En blondie med blåbær og mandler skal være lidt klæg i konsistensen, for så er den altså bedst. Det er jo en tung og bastant kage, og derfor spiser man heller ikke så mange stykker af den.

Den hvide chokoladekage kan opbevares på køl, hvor den holder sig op til en uge.

Se også opskrifter på:

Black magic kage (opskrift med luftig mousse)

Gateau Marcel (opskrift på en lækker glutenfri kage)

Luftige chokolademuffins

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 02, 2024 at 4:47 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift på blondie med blåbær. Kom gerne også med din bedømmelse efter du har bagt og smagt kagen.

    Svar
  2. Grethe Marcuslund

    maj 27, 2019 at 7:16 pm

    Jeg har i dag bagt Blondie men den er ikke hævet, den smager dejligt, men jeg ville spørge om der måske skulle have været lidt bagepulver i, det står ikke i opskriften, men hvad kan det ellers skyldes at den ikke er hævet, jeg har fuldt opskriften .
    Mvh Grethe Marcuslund

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required