Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.
Blondie med blåbær og mandler er en fantastisk dejlig kage, som samtidig er virkelig nem og hurtig at lave.
En blondie er en hvid udgave af den måske mere kendte brownie. Blondien laves med hvid chokolade, mens brownien som bekendt bages af en mørk chokolade. Deraf navneforskellen.
Her har jeg lavet den hvide chokoladekage med blandt andet mandler og blåbær, og den smager altså virkelig godt.
Bagesukker er en lidt finere udgave af almindeligt sukker, og det er derfor nemmere at piske ud i æggene. Men bagesukkeret kan sagtens udskiftes med den almindelige udgave.
Opskriften giver en blondie, hvor der er nok til seks personer.
Ingredienser til blondie med blåbær
100 gram smør
175 gram hvid chokolade
75 gram bagesukker (læs mere om bagesukkeret i linket)
5 gram vaniljesukker
2 æg
100 gram hvedemel
40 gram mandelsplitter
Et lille nip salt
100 gram blåbær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme, altså almindelig luft, ikke varmluft.
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Hak 125 gram af den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Hæld det varme smør over og rør chokoladen ud.
- I en anden skål piskes bagesukker luftigt sammen med vaniljesukker og æg.
- Rør derefter forsigtigt smeltet chokolade og smør i, og det skal ikke piskes. Anvend en ske eller dejskraber.
- Vend derefter hvedemel i sammen med mandelsplitter og et nip salt, og vend rundt indtil dejen er godt samlet, men bevar den luftige konsistens, for så bliver din blondie med blåbær bedre.
- Smør en bageform med smør. Jeg har her anvendt en firkantet form på cirka 20 gange 20 centimeter, som ikke er så høj i kanten. Jeg synes nemlig en blondie kan blive lidt for meget og tung, hvis den er alt for høj.
- Fordel dejen jævnt i formen, og stik derefter blåbær ganske let ned i dejen. Læg dem ikke for tæt på kanten.
- De sidste 50 gram af den hvide chokolade hakkes fint og drysses over.
- Bag din blondie med blåbær og mandler i cirka 20-22 minutter, og den må ikke bages for længe, da den så bliver tør.
Noter om opskriften
Den færdigbagte blondie med blåbær er bedst, hvis den når at køle helt af og sætte sig.
Derfor kan du med fordel stille den i køleskabet i mindst et par timer inden servering.
Faktisk er det endnu bedre hvis du bager den hvide chokoladekage med mandler dagen før, for så får du det fulde udbytte af den himmelske kage.
Vær opmærksom på bagetiden på blondien. Denne størrelse og form plejer at tage cirka 20 til 22 minutter, men laver du den hvide chokoladebrownie højere, skal den selvfølgelig have nogle minutter mere.
En blondie med blåbær og mandler skal være lidt klæg i konsistensen, for så er den altså bedst. Det er jo en tung og bastant kage, og derfor spiser man heller ikke så mange stykker af den.
Den hvide chokoladekage kan opbevares på køl, hvor den holder sig op til en uge.
Se også opskrifter på:
Thomas Lillerøjs bedste brownies
Alletiders mumse chokoladekage
Din vurdering
-
Blondie med blåbær
Jeg har i dag bagt Blondie men den er ikke hævet, den smager dejligt, men jeg ville spørge om der måske skulle have været lidt bagepulver i, det står ikke i opskriften, men hvad kan det ellers skyldes at den ikke er hævet, jeg har fuldt opskriften .
Mvh Grethe Marcuslund