• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

blondie med blåbær hvid chokoladekage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. juni 2024 - Udgivet: 22. april 2019

Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.

Blondie med blåbær og mandler er en fantastisk dejlig kage, som samtidig er virkelig nem og hurtig at lave.

En blondie er en hvid udgave af den måske mere kendte brownie. Blondien laves med hvid chokolade, mens brownien som bekendt bages af en mørk chokolade. Deraf navneforskellen.

Her har jeg lavet den hvide chokoladekage med blandt andet mandler og blåbær, og den smager altså virkelig godt.

Bagesukker er en lidt finere udgave af almindeligt sukker, og det er derfor nemmere at piske ud i æggene. Men bagesukkeret kan sagtens udskiftes med den almindelige udgave.

Opskriften giver en blondie, hvor der er nok til seks personer. Se også min opskrift på verdens bedste chokoladekage.

Opskrift på blondie med blåbær

blondie med blåbær hvid chokoladekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blondie med blåbær (opskrift på blåbærblondie)

5 fra 1 stemme
Min bedste opskrift på en blondie med blåbær og mandler. Blondie er en hvid udgave af den klassiske chokoladebrownie, og den er nem og hurtig at bage selv.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 458
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 175 g hvid chokolade
  • 75 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 40 g mandelsplitter
  • 1 nip salt
  • 100 g blåbær

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme, altså almindelig luft, ikke varmluft.
  2. Smelt smør i en lille gryde.
  3. Hak 125 gram af den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Hæld det varme smør over og rør chokoladen ud.
  4. I en anden skål piskes bagesukker luftigt sammen med vaniljesukker og æg.
  5. Rør derefter forsigtigt smeltet chokolade og smør i, og det skal ikke piskes. Anvend en ske eller dejskraber.
  6. Vend derefter hvedemel i sammen med mandelsplitter og et nip salt, og vend rundt indtil dejen er godt samlet, men bevar den luftige konsistens, for så bliver din blondie med blåbær bedre.
  7. Smør en bageform med smør. Jeg har her anvendt en firkantet form på cirka 20 gange 20 centimeter, som ikke er så høj i kanten. Jeg synes nemlig en blondie kan blive lidt for meget og tung, hvis den er alt for høj.
  8. Fordel dejen jævnt i formen, og stik derefter blåbær ganske let ned i dejen. Læg dem ikke for tæt på kanten.
  9. De sidste 50 gram af den hvide chokolade hakkes fint og drysses over.
  10. Bag din blondie med blåbær og mandler i cirka 20-22 minutter, og den må ikke bages for længe, da den så bliver tør.

Næringsindhold

Kalorier: 458kcalKulhydrater: 47gProtein: 7gFedt: 28gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 97mgNatrium: 161mgKalium: 187mgKostfibre: 2gSukker: 33gVitamin A: 514IUVitamin C: 2mgCalcium: 92mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte blondie med blåbær er bedst, hvis den når at køle helt af og sætte sig.

Derfor kan du med fordel stille den i køleskabet i mindst et par timer inden servering.

Faktisk er det endnu bedre hvis du bager den hvide chokoladekage med mandler dagen før, for så får du det fulde udbytte af den himmelske kage.

Vær opmærksom på bagetiden på blondien. Denne størrelse og form plejer at tage cirka 20 til 22 minutter, men laver du den hvide chokoladebrownie højere, skal den selvfølgelig have nogle minutter mere.

En blondie med blåbær og mandler skal være lidt klæg i konsistensen, for så er den altså bedst. Det er jo en tung og bastant kage, og derfor spiser man heller ikke så mange stykker af den.

Den hvide chokoladekage kan opbevares på køl, hvor den holder sig op til en uge.

Se også opskrifter på:

Black magic kage (opskrift med luftig mousse)

Gateau Marcel (opskrift på en lækker glutenfri kage)

Luftige chokolademuffins

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 02, 2024 at 4:47 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift på blondie med blåbær. Kom gerne også med din bedømmelse efter du har bagt og smagt kagen.

    Svar
  2. Grethe Marcuslund

    maj 27, 2019 at 7:16 pm

    Jeg har i dag bagt Blondie men den er ikke hævet, den smager dejligt, men jeg ville spørge om der måske skulle have været lidt bagepulver i, det står ikke i opskriften, men hvad kan det ellers skyldes at den ikke er hævet, jeg har fuldt opskriften .
    Mvh Grethe Marcuslund

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required