Oversigt over indhold
Her er min opskrift på blommemuffins, som bare smager helt fantastisk. Muffins med blommer er luftige og lette og nemme at bage.
Har du blommer i haven, så skal du bage de her lækre blommemuffins. Opskriften er nem at gå til - og du får de lækreste muffins.
Jeg har brugt blommer af sorten Reine Claude, men du kan bruge alle slags blommer, som for eksempel Opal, sveskeblommer eller Victoria.
Opskriften giver 12 blommemuffins.
Se flere opskrifter:
Opskrift på blommemuffins

Blommemuffins
Ingredienser
- 100 g smør - blødt
- 150 g sukker
- 10 g vaniljesukker - svarer til 2 tsk.
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 10 g bagepulver - svarer til 2 tsk.
- 200 g hvedemel
- 250 g blommer - uden sten
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt, at smør og æg har stuetemperatur, inden du går i gang. Derfor er det en god idé at stille det frem på køkkenbordet i god tid, før du skal bage. På den måde undgår du nemlig, at dejen skiller, fordi ingredienserne har forskellig temperatur.
- Start med at klargøre blommerne. Vask dem og fjern stenene. Skær blommerne i både.
- Vej nu smør, sukker og vaniljesukker af, og pisk det med en elpisker, til det er luftigt.
- Pisk herefter æggene i et ad gangen. Sørg for at piske hvert æg helt ud i dejen, inden du tilsætter det næste.
- Læg elpiskeren til side, og tag nu i stedet en dejskraber. Den skal du bruge til at vende de øvrige ingredienser forsigtigt i dejen.
- Bland hvedemel og bagepulver, og kom melblandingen i dejen lidt ad gangen skiftevis med mælk og vend det forsigtigt i dejen.
- Tag cirka totredjedele af blommerne, og vend dem i dejen med dejskraberen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og pynt med de resterende blommebåde i toppen af hver muffin.
- Bag nu dine blommemuffins ved 190 grader varmluft i 18 minutter.
- Stik i dem med en kødnål eller lignende for at se, om de er gennembagt, inden du tager dem ud af ovnen.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan også bruge frosne blommer
Hvis du har frosne blommer i fryseren, kan du sagtens bruge dem til at bage blommemuffins. Det er dog vigtigt, at de er tøet op og dryppet af i en si, inden du vender dem i dejen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give opskriften på blommemuffins stjerner, når du har prøvet den.