Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Blomkålshummus - opskrift på hummus med blomkål

Blomkålshummus - opskrift på hummus med blomkål

blomkålshummus
Del og send:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på blomkålshummus, og se også hvad du kan bruge den til. En god og nem opskrift på hummus med blomkål i stedet for kikærter.

Blomkålshummus er simpelthen super lækker, og så er den utrolig nem at lave.

Normalt laver man en god hummus af kikærter, men hummus med blomkål er mindst lige så godt.

Samtidig er den jo sund, da den hovedbestanddelen er blomkål, der indeholder masser af vitaminer og mineraler.

Hvad bruger man hummus til?

Hvis du undrer dig over, hvad man egentlig bruger hummus til, så er svaret her.

Og der er faktisk en del svar, for blomkålshummus (og den almindelige hummus af kikærter) kan bruges til utallige ting.

Prøv blandt andet at komme hummus på et stykke rugbrød, eller brug den som dip til grøntsagsstave. Det vil ungerne også elske.

Generelt kan hummus erstatte en dip eller dressing, og jeg bruger den også som tilbehør til blandt andet oksekød.

Der er altså ikke særlige regler for anvendelse af hummus - brug den hvor du synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til blomkålshummus

1 lille blomkål
2 fed hvidløg
Olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde tahin
1 lille teske stødt spidskommen
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Fjern bladene på blomkålen og del kålen i fire stykker. Skær den tykkeste del af stokken fra, da den ikke er så god i en blomkålshummus.
  3. Del blomkålen i mindre stykker/skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie.
  4. Bages cirka 25 minutter uden at tage for meget farve.
  5. Kom de bagte blomkålsstykker i en blender og blend sammen med fintsnittede hvidløgsfed, citronsaft, tahin og lidt stødt spidskommen.
  6. Smag din blomkålshummus godt til med salt og peber.

Blomkålshummus

Opbevaring

Blomkålshummus opbevares på køl. Stil den færdige hummus i køleskabet straks den er færdig.

Her kan den holde sig 2-3 dage uden problemer.

Hummus af dampet blomkål

Her har jeg lavet hummus med bagt blomkål, som giver en dejlig smag.

Men den kan også laves af dampet blomkål.

Her skæres blomkålen i mindre buketter, som derefter dampes i kogende vand i 2-3 minutter. Ikke længere.

Hæld den dampede blomkål i et dørslag, kom koldt vand over og dryp kålen grundigt af!

Derefter følges opskriften som ovenstående.

Blomkålshummus af dampet blomkål smager skønt, men den er bliver en smule mere vandet i konsistensen i forhold til versionen med bagt blomkål.

Se også mine opskrifter på:

Den bedste blomkålssuppe

Blomkål i ovn

Blomkålscurry

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.