Min bedste opskrift på blomkålshummus, og se også hvad du kan bruge den til. En god og nem opskrift på hummus med blomkål i stedet for kikærter.
Blomkålshummus er simpelthen super lækker, og så er den utrolig nem at lave.
Normalt laver man en god hummus af kikærter, men hummus med blomkål er mindst lige så godt.
Samtidig er den jo sund, da den hovedbestanddelen er blomkål, der indeholder masser af vitaminer og mineraler.
Hvad bruger man hummus til?
Hvis du undrer dig over, hvad man egentlig bruger hummus til, så er svaret her.
Og der er faktisk en del svar, for blomkålshummus (og den almindelige hummus af kikærter) kan bruges til utallige ting.
Prøv blandt andet at komme hummus på et stykke rugbrød, eller brug den som dip til grøntsagsstave. Det vil ungerne også elske.
Generelt kan hummus erstatte en dip eller dressing, og jeg bruger den også som tilbehør til blandt andet oksekød.
Der er altså ikke særlige regler for anvendelse af hummus - brug den hvor du synes.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til blomkålshummus
1 lille blomkål
2 fed hvidløg
Olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde tahin
1 lille teske stødt spidskommen
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Fjern bladene på blomkålen og del kålen i fire stykker. Skær den tykkeste del af stokken fra, da den ikke er så god i en blomkålshummus.
- Del blomkålen i mindre stykker/skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie.
- Bages cirka 25 minutter uden at tage for meget farve.
- Kom de bagte blomkålsstykker i en blender og blend sammen med fintsnittede hvidløgsfed, citronsaft, tahin og lidt stødt spidskommen.
- Smag din blomkålshummus godt til med salt og peber.
Blomkålshummus
Opbevaring
Blomkålshummus opbevares på køl. Stil den færdige hummus i køleskabet straks den er færdig.
Her kan den holde sig 2-3 dage uden problemer.
Hummus af dampet blomkål
Her har jeg lavet hummus med bagt blomkål, som giver en dejlig smag.
Men den kan også laves af dampet blomkål.
Her skæres blomkålen i mindre buketter, som derefter dampes i kogende vand i 2-3 minutter. Ikke længere.
Hæld den dampede blomkål i et dørslag, kom koldt vand over og dryp kålen grundigt af!
Derefter følges opskriften som ovenstående.
Blomkålshummus af dampet blomkål smager skønt, men den er bliver en smule mere vandet i konsistensen i forhold til versionen med bagt blomkål.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: