Blomkålsboller er sunde og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage blomkålen, men det gør dem sundere, og så mætter de godt.
Blomkålsboller er super sunde, og de mætter godt. Samtidig så smager de fantastisk, og man kan faktisk slet ikke smage blomkålen, men grøntsagen fungerer som ekstra ernæring.
Jeg har også tilføjet rugmel, hvilke fungerer rigtig godt. Trods bollernes sunde egenskaber, så er de stadig bløde og har en lækker krumme. Sidst jeg bagte dem, var de populære hos alle, som smagte dem.
Jeg anbefaler at bruge dem til sandwich med pålæg og salat. Ellers så smager de også lækkert med smør til morgenmad sammen med en god kop kaffe.
Opskrift på lækre blomkålsboller
Blomkålsboller
Ingredienser
- 0,5 hoved blomkål - hakket, cirka 3 deciliter
- 70 g smør
- 5 dl vand
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 600 g hvedemel
- 100 g fuldkornsmel
- 200 g rugmel
- 1 stk æg
- 0,5 dl hørfrø - til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at rive blomkålshovedet groft med et rivejern. Tag nu en gryde og smelt smørret, tilføj blomkål og steg det i et lille minut. Tag det nu af varmen.
- Varm vandet op til lillefingervarme og smuldr gæret heri. Tilføj sukker og rør det godt sammen. Tilføj nu salt, hvedemel og blomkål.
- Tilføj fuldkornsmel og rugmel lidt af gangen, i mens du ælter dejen sammen.
- Ælt dejen i fem minutter, eller indtil den er fast og smidig. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
- Gør en bageplade klar med bagepapir. Tag nu dejen og del den i 16 lige store boller. Put dem på bagepladen og dæk dem til. Lad dem hæve i en time.
- Forvarm ovnen til 220 grader. Pisk ægget sammen, og pensl den henover alle bollerne, drys med hørfrø.
- Bag blomkålsboller i 15 minutter, eller indtil gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan vælge at udskifte noget af melet, enten gøre det til en højere procentdel fuldkornsmel eller udelukkende bruge hvedemel.
Blomkålsboller er et eksempel på, at man kan bruge grøntsager i sin bolledej og få et lækkert resultat.
Se andre opskrifter på boller med frugt og grønt:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Søren Greve
Jeg savner blot, at det bliver gjort helt tydeligt i hver eneste opskrift: Alm. ovn eller varmluft. Synes det er irriterende, at det ofte men ikke konsekvent er nævnt og endnu mere irriterende, at jeg så skal gætte. Det ødelægger lidt min lyst til at gå i gang med opskriften.
Mette
Hej,
Når I i overskriften kalder en opskrift sund, kunne I så ikke også skrive næringsværdierne pr 100g?
Jeg er SÅ glad for jeres opskrifter og det er kun en venlig forespørgelse.
Det vil bare gøre mange ting meget nemmere. Jeg ved godt det er et større arbejde, men det er virkelig lækkert når værdierne fremgår.
Tak for en super hjemmeside fyldt med lækkert mad!!