• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

billede med blomkål i ovn
Krydret blomkål i ovn er en både nem og lækker måde at tilberede blomkålen på. Her får kålen en nærmest barbecue-agtig smag, og egner sig perfekt som tilbehør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. april 2024 - Udgivet:  9. juni 2023

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
  2. Opskrift på nem blomkål i ovn
  3. Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
Gå til opskrift

Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.

Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.

Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Blomkålsris

Blomkålssuppe

Hakket oksekød med blomkål i fad

Mørbrad og blomkål i fad

Opskrift på nem blomkål i ovn

billede med blomkål i ovn

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift

Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Bedømmelse
4.8 fra 80 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt

Fremgangsmåde

  • Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
  • Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
  • Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
  • Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
  • Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
210
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Natrium
 
161
mg
7
%
Kalium
 
642
mg
18
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
77
IU
2
%
Vitamin C
 
104
mg
126
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.

Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.

Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.

Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.

Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    august 11, 2023 at 1:47 pm

    Det smager også supergodt med karry

    Svar
  2. Louise

    april 05, 2022 at 6:43 pm

    Smagte virkelig godt!

    Svar
  3. Kirsten

    september 08, 2020 at 11:45 am

    Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?

    Svar
    • Janni

      september 01, 2022 at 8:15 pm

      Jeg forstår det heller ikke 😉

      Svar
    • Annette

      november 03, 2022 at 12:58 pm

      Det gør jeg heller ikke.

      Svar
  4. Lisa

    april 11, 2019 at 7:35 am

    Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 11, 2019 at 8:51 am

      Hej Lisa
      Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required