Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.
Denne opskrift på bløddej er altid god at have ved hånden, for med den kan du lave mange forskellige slags brød.
Dels er dejen fremragende til almindelige boller og burgerboller, men den er også fantastisk til kanelsnegle, pølsehorn, pizzasnegle med videre.
Så gem endelig opskriften som et bogmærke i din browser, så du altid kan finde den frem igen.
Vigtig viden
Bløddejen er nem at arbejde med, og du skal ikke ælte den efter turen i røremaskinen. Heller ikke efter hævning.
Og under hævningen dækkes skålen til med husholdningsfilm for at bevare fugtigheden i dejen. Det er ikke nok at overdække skålen med et viskestykke.
Afhængig af hvad du skal bruge dejen til, kan du med fordel tilsætte lidt stødt kardemomme. Det passer med en halv teske.
Du skal bruge dejkrogen til denne bløddej.
Opskriften passer blandt andet til cirka 20 almindelige boller, 20 dejlige kanelsnegle og så videre. Se også min grundopskrift på boller.
Opskrift på bløddej
Bløddej
Ingredienser
- 3,5 dl vand - cirka 25 grader varmt
- 40 g gær
- 1 æg - alm. størrelse
- 600 g hvedemel
- 45 g sukker
- 10 g salt
- 80 g smør - skal være blødt
Fremgangsmåde
- Hæld vandet i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
- Slå ægget ud i en kop og rør det derefter i gærvandet.
- I en anden skål vejer du hvedemel af sammen med sukker og salt, og det hele kommes i gærvandet på samme tid.
- Ælt nu fire minutter ved høj hastighed, og derefter fire minutter ved lav hastighed.
- Så vejer du det bløde smør. Du kan eventelt blødgøre smørret i en mikorbølgeovn, men det må ikke smelte. Det skal blot være så blødt, at det kan æltes ind i dejen!
- Kom smørret i dejen, og ælt det igennem i cirka tre minutter ved middel hastighed.
- Kom en smule mel på køkkenbordet og tag dejen ud af af røreskålen. Træk den lidt lang og fold den derefter sammen. Læg dejen i en skål, som beklædes med husholdningsfilm.
- Nu skal bløddejen hæve i 15 minutter. Længere hævetid er ikke nødvendig. Derefter kan du nu tage dejen op af skålen, og bruge den til du vil. Form til boller, burgerboller, rulle ud og bruge til kanelsnegle eller andet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når du har lavet boller, pølsehorn eller lignende, skal dejen efterhæve og her er tiden cirka 30 minutter. Igen skal du overdække med husholdningsfilm.
Dit bagværk bages ved 200 grader varmluft, og afhængig af størrelsen på dit bagværk er bagetiden omkring 15 minutter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camille Klintmann
Hvor mange franskbrød? Og hvad vil bagetiden være?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Bag hellere dette franskbrød - den opskrift har jeg udviklet specielt til et godt franskbrød: https://madensverden.dk/franskbroed/
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Tine Rost
Jeg troede jeg kunne læse kommentarene ved at trykke på stjernerne, men pludselig stod der at jeg havde stemt - jeg har ikke prøvet opskriften, så det er lidt synd...