• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Bløddej

Billederesultat for bløddej
Bløddej er nem at lave i en røremaskine, og efter æltning i maskinen skal den ikke æltes i hånden. Samtidig er hævetiden ikke så lang. Bløddejen er en god grundopskrift på dej til lækre boller, kanelsnegle, pølsehorn og meget andet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. september 2024 - Udgivet:  12. oktober 2023

Del gerne:
220
SHARES
FacebookMessenger220PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.
  2. Vigtig viden
  3. Opskrift på bløddej
  4. Bløddej
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.

Denne opskrift på bløddej er altid god at have ved hånden, for med den kan du lave mange forskellige slags brød.

Dels er dejen fremragende til almindelige boller og burgerboller, men den er også fantastisk til kanelsnegle, pølsehorn, pizzasnegle med videre.

Så gem endelig opskriften som et bogmærke i din browser, så du altid kan finde den frem igen.

Vigtig viden

Bløddejen er nem at arbejde med, og du skal ikke ælte den efter turen i røremaskinen. Heller ikke efter hævning.

Og under hævningen dækkes skålen til med husholdningsfilm for at bevare fugtigheden i dejen. Det er ikke nok at overdække skålen med et viskestykke.

Afhængig af hvad du skal bruge dejen til, kan du med fordel tilsætte lidt stødt kardemomme. Det passer med en halv teske.

Du skal bruge dejkrogen til denne bløddej.

Opskriften passer blandt andet til cirka 20 almindelige boller, 20 dejlige kanelsnegle og så videre. Se også min grundopskrift på boller.

Opskrift på bløddej

Billederesultat for bløddej

Bløddej

Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.
Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 20 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3,5 dl vand - cirka 25 grader varmt
  • 40 g gær
  • 1 æg - alm. størrelse
  • 600 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 10 g salt
  • 80 g smør - skal være blødt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
  • Slå ægget ud i en kop og rør det derefter i gærvandet.
  • I en anden skål vejer du hvedemel af sammen med sukker og salt, og det hele kommes i gærvandet på samme tid.
  • Ælt nu fire minutter ved høj hastighed, og derefter fire minutter ved lav hastighed.
  • Så vejer du det bløde smør. Du kan eventelt blødgøre smørret i en mikorbølgeovn, men det må ikke smelte. Det skal blot være så blødt, at det kan æltes ind i dejen!
  • Kom smørret i dejen, og ælt det igennem i cirka tre minutter ved middel hastighed.
  • Kom en smule mel på køkkenbordet og tag dejen ud af af røreskålen. Træk den lidt lang og fold den derefter sammen. Læg dejen i en skål, som beklædes med husholdningsfilm.
  • Nu skal bløddejen hæve i 15 minutter. Længere hævetid er ikke nødvendig. Derefter kan du nu tage dejen op af skålen, og bruge den til du vil. Form til boller, burgerboller, rulle ud og bruge til kanelsnegle eller andet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
152
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
225
mg
10
%
Kalium
 
48
mg
1
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
112
IU
2
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når du har lavet boller, pølsehorn eller lignende, skal dejen efterhæve og her er tiden cirka 30 minutter. Igen skal du overdække med husholdningsfilm.

Dit bagværk bages ved 200 grader varmluft, og afhængig af størrelsen på dit bagværk er bagetiden omkring 15 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camille Klintmann

    oktober 30, 2023 at 3:16 pm

    Hvor mange franskbrød? Og hvad vil bagetiden være?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2023 at 3:18 pm

      Hej Camilla
      Bag hellere dette franskbrød - den opskrift har jeg udviklet specielt til et godt franskbrød: https://madensverden.dk/franskbroed/
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tine Rost

    december 16, 2017 at 6:33 am

    Jeg troede jeg kunne læse kommentarene ved at trykke på stjernerne, men pludselig stod der at jeg havde stemt - jeg har ikke prøvet opskriften, så det er lidt synd...

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required