• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Bløddej

Bløddej

Billederesultat for bløddej
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
220
SHARES
FacebookMessenger220PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. september 2024 - Udgivet:  12. oktober 2023

Indhold

  1. Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.
  2. Vigtig viden
  3. Opskrift på bløddej
  4. Bløddej
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips

Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.

Denne opskrift på bløddej er altid god at have ved hånden, for med den kan du lave mange forskellige slags brød.

Dels er dejen fremragende til almindelige boller og burgerboller, men den er også fantastisk til kanelsnegle, pølsehorn, pizzasnegle med videre.

Så gem endelig opskriften som et bogmærke i din browser, så du altid kan finde den frem igen.

Vigtig viden

Bløddejen er nem at arbejde med, og du skal ikke ælte den efter turen i røremaskinen. Heller ikke efter hævning.

Og under hævningen dækkes skålen til med husholdningsfilm for at bevare fugtigheden i dejen. Det er ikke nok at overdække skålen med et viskestykke.

Afhængig af hvad du skal bruge dejen til, kan du med fordel tilsætte lidt stødt kardemomme. Det passer med en halv teske.

Du skal bruge dejkrogen til denne bløddej.

Opskriften passer blandt andet til cirka 20 almindelige boller, 20 dejlige kanelsnegle og så videre. Se også min grundopskrift på boller.

Opskrift på bløddej

Billederesultat for bløddej

Bløddej

Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen
Antal 20 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3,5 dl vand - cirka 25 grader varmt
  • 40 g gær
  • 1 æg - alm. størrelse
  • 600 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 10 g salt
  • 80 g smør - skal være blødt

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
  • Slå ægget ud i en kop og rør det derefter i gærvandet.
  • I en anden skål vejer du hvedemel af sammen med sukker og salt, og det hele kommes i gærvandet på samme tid.
  • Ælt nu fire minutter ved høj hastighed, og derefter fire minutter ved lav hastighed.
  • Så vejer du det bløde smør. Du kan eventelt blødgøre smørret i en mikorbølgeovn, men det må ikke smelte. Det skal blot være så blødt, at det kan æltes ind i dejen!
  • Kom smørret i dejen, og ælt det igennem i cirka tre minutter ved middel hastighed.
  • Kom en smule mel på køkkenbordet og tag dejen ud af af røreskålen. Træk den lidt lang og fold den derefter sammen. Læg dejen i en skål, som beklædes med husholdningsfilm.
  • Nu skal bløddejen hæve i 15 minutter. Længere hævetid er ikke nødvendig. Derefter kan du nu tage dejen op af skålen, og bruge den til du vil. Form til boller, burgerboller, rulle ud og bruge til kanelsnegle eller andet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
152
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
225
mg
10
%
Kalium
 
48
mg
1
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
112
IU
2
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når du har lavet boller, pølsehorn eller lignende, skal dejen efterhæve og her er tiden cirka 30 minutter. Igen skal du overdække med husholdningsfilm.

Dit bagværk bages ved 200 grader varmluft, og afhængig af størrelsen på dit bagværk er bagetiden omkring 15 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camille Klintmann

    oktober 30, 2023 at 3:16 pm

    Hvor mange franskbrød? Og hvad vil bagetiden være?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2023 at 3:18 pm

      Hej Camilla
      Bag hellere dette franskbrød - den opskrift har jeg udviklet specielt til et godt franskbrød: https://madensverden.dk/franskbroed/
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tine Rost

    december 16, 2017 at 6:33 am

    Jeg troede jeg kunne læse kommentarene ved at trykke på stjernerne, men pludselig stod der at jeg havde stemt - jeg har ikke prøvet opskriften, så det er lidt synd...

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 22, 2025

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

Forsiden lige nu

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.
Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad→ Se opskriften
billede med laksebowl og grøntsager
Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager→ Se opskriften
billede til perlebygsalat med broccoli
Perlebygsalat med broccoli→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Billede med spinat.
Spinat - fakta og alt om Skippers Skræks favorit→ Se opskriften
Billede med kager der kan bages dagen før.
Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før→ Se opskriften
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
Ugens vine, uge 22, 2025
Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!→ Se opskriften
billederesultat for sødmælks franskbrød i form
Sødmælks franskbrød→ Se opskriften
Glutenfri grovboller
Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required