Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Bløddej

Bløddej (nem opskrift på universaldej til brød)

Billederesultat for bløddej
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
220
SHARES
FacebookMessenger220PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bløddej
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bløddej
  • Vigtig viden
  • Tips
  • Kommentarer

Bløddej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Bløddej er en fremragende universaldej, som du kan bruge til boller, pølsehorn, burgerboller og meget andet. Og dejen er nem at arbejde med.
Antal: 20 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl vand (cirka 25 grader varmt)
  • 40 g gær
  • 1 æg (alm. størrelse)
  • 600 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 10 g salt
  • 80 g smør (skal være blødt)

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
  2. Slå ægget ud i en kop og rør det derefter i gærvandet.
  3. I en anden skål vejer du hvedemel af sammen med sukker og salt, og det hele kommes i gærvandet på samme tid.
  4. Ælt nu fire minutter ved høj hastighed, og derefter fire minutter ved lav hastighed.
  5. Så vejer du det bløde smør. Du kan eventelt blødgøre smørret i en mikorbølgeovn, men det må ikke smelte. Det skal blot være så blødt, at det kan æltes ind i dejen!
  6. Kom smørret i dejen, og ælt det igennem i cirka tre minutter ved middel hastighed.
  7. Kom en smule mel på køkkenbordet og tag dejen ud af af røreskålen. Træk den lidt lang og fold den derefter sammen. Læg dejen i en skål, som beklædes med husholdningsfilm.
  8. Nu skal bløddejen hæve i 15 minutter. Længere hævetid er ikke nødvendig. Derefter kan du nu tage dejen op af skålen, og bruge den til du vil. Form til boller, burgerboller, rulle ud og bruge til kanelsnegle eller andet.

Næringsindhold

Kalorier152kcalKulhydrater26gProtein4gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol17mgNatrium225mgKalium48mgKostfibre1gSukker2gVitamin A112IUVitamin C0.002mgCalcium8mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bløddej

Denne opskrift på bløddej er altid god at have ved hånden, for med den kan du lave mange forskellige slags brød.

Dels er dejen fremragende til almindelige boller og burgerboller, men den er også fantastisk til kanelsnegle, pølsehorn, pizzasnegle med videre.

Så gem endelig opskriften som et bogmærke i din browser, så du altid kan finde den frem igen.

Vigtig viden

Bløddejen er nem at arbejde med, og du skal ikke ælte den efter turen i røremaskinen. Heller ikke efter hævning.

Og under hævningen dækkes skålen til med husholdningsfilm for at bevare fugtigheden i dejen. Det er ikke nok at overdække skålen med et viskestykke.

Afhængig af hvad du skal bruge dejen til, kan du med fordel tilsætte lidt stødt kardemomme. Det passer med en halv teske.

Du skal bruge dejkrogen til denne bløddej.

Opskriften passer blandt andet til cirka 20 almindelige boller, 20 dejlige kanelsnegle og så videre. Se også min grundopskrift på boller.

Tips

Når du har lavet boller, pølsehorn eller lignende, skal dejen efterhæve og her er tiden cirka 30 minutter. Igen skal du overdække med husholdningsfilm.

Dit bagværk bages ved 200 grader varmluft, og afhængig af størrelsen på dit bagværk er bagetiden omkring 15 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kenneth Berg skriver

    oktober 30, 2025 at 7:23 pm

    Efter 10 gange med denne bløddej til pølsehorn har børnene ikke lyst til jeg forsøger mig med andre - vi har fundet en vinder 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 30, 2025 at 7:45 pm

      Hej Kenneth
      Tillykke - du har nogle kloge unger 🙂
      Dejligt at høre - bløddejen er også perfekt til pølsehornene.
      Alt det bedste - og hils ungerne
      Holger

      Svar
  2. Camille Klintmann skriver

    oktober 30, 2023 at 3:16 pm

    Hvor mange franskbrød? Og hvad vil bagetiden være?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 30, 2023 at 3:18 pm

      Hej Camilla
      Bag hellere dette franskbrød - den opskrift har jeg udviklet specielt til et godt franskbrød: https://madensverden.dk/franskbroed/
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Tine Rost skriver

    december 16, 2017 at 6:33 am

    Jeg troede jeg kunne læse kommentarene ved at trykke på stjernerne, men pludselig stod der at jeg havde stemt - jeg har ikke prøvet opskriften, så det er lidt synd...

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required