• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Bistik - sønderjysk kage med mandeltopping

Bistik - sønderjysk kage med mandeltopping

billede til bistik kage
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2022 - Udgivet: 3. november 2022

Bistik kage med mandeltopping er den lækreste mormorkage, som knaser og smager sødt. Den kan nydes, som den er eller med en god vaniljecreme.

Bistik kage med mandeltopping er en klassisk mormorkage, som kan nydes når som helst. Den er sød, knasende og lækker. Du kan spise den, som den er eller med vaniljecreme eller flødeskum.

Det er faktisk en ret nem opskrift, som de fleste kan være med på. Det er teknisk set en vaniljekage med knasende mandeltopping. Måske også derfor, at den smager så dejligt, da det er kendte smage.

Du kan også prøve at lave opskriften med andre slags nødder eller en blanding af nødder. For eksempel smager hasselnødder også super godt.

Opskrift på bistik kage med mandeltop

billede til bistik kage
Rakel Seneca

Bistik kage med mandeltopping

5 fra 4 stemmer
Bistik kage med mandeltopping er den lækreste mormorkage, som knaser og smager sødt. Den kan nydes, som den er eller med en god vaniljecreme.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 530
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mandeltopping
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g mandler
Kage
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g smør - blødt
  • 1 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 ml mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn, tag derefter en rund kageform og smør den, eller beklæd den med bagepapir.
  2. Lav nu topping først. Tag en gryde og smelt smørret, når smørret er smeltet, tilføjer du sukker. Kog det op, så sukkeret smelter.
  3. Hak mandlerne og tilføj til det smeltede sukker, lad det koge en anelse op, så det bliver lettere gyldent. Tilføj vaniljesukker og stil blandingen til siden.
  4. Lav nu kagedejen. Først kommer du blødt smør og sukker i en skål, brug en elpisker til at piske det godt sammen. Tilføj æg og pisk det sammen, indtil det er lyst.
  5. Tilføj hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og vend dejen sammen, tilføj derefter mælk og vend dejen sammen. Dejen vil føles ret tyk, men det er meningen.
  6. Kom dejen jævnt i kageformen. Fordel mandeltopping udover dejen og bag nu kagen i cirka 30 minutter.
  7. Lad din bistik kage køle en smule af og server derefter straks.

Næringsindhold

Kalorier: 530kcalKulhydrater: 60gProtein: 8gFedt: 30gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 540mgKalium: 187mgKostfibre: 3gSukker: 32gVitamin A: 678IUCalcium: 70mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg vil anbefale at servere bistik friskbagt, da den så bevarer sin sprødhed, men hvis den skal serveres senere, så kan du hurtigt varme den op før servering.

Se også andre klassiske kageopskrifter her:

Drømmekage fra Brovst

Kage med kokos - opskrift på nem bradepandekage

Savarinkage med rom og appelsiner

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. janni andersen

    september 16, 2023 at 6:48 pm

    hej kan man undvære mandler til toppen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required