Bistik kage med mandeltopping er den lækreste mormorkage, som knaser og smager sødt. Den kan nydes, som den er eller med en god vaniljecreme.
Bistik kage med mandeltopping er en klassisk mormorkage, som kan nydes når som helst. Den er sød, knasende og lækker. Du kan spise den, som den er eller med vaniljecreme eller flødeskum.
Det er faktisk en ret nem opskrift, som de fleste kan være med på. Det er teknisk set en vaniljekage med knasende mandeltopping. Måske også derfor, at den smager så dejligt, da det er kendte smage.
Du kan også prøve at lave opskriften med andre slags nødder eller en blanding af nødder. For eksempel smager hasselnødder også super godt.
Opskrift på bistik kage med mandeltop
Bistik kage med mandeltopping
Ingredienser
Mandeltopping
- 75 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g mandler
Kage
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g smør - blødt
- 1 stk æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 50 ml mælk
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn, tag derefter en rund kageform og smør den, eller beklæd den med bagepapir.
- Lav nu topping først. Tag en gryde og smelt smørret, når smørret er smeltet, tilføjer du sukker. Kog det op, så sukkeret smelter.
- Hak mandlerne og tilføj til det smeltede sukker, lad det koge en anelse op, så det bliver lettere gyldent. Tilføj vaniljesukker og stil blandingen til siden.
- Lav nu kagedejen. Først kommer du blødt smør og sukker i en skål, brug en elpisker til at piske det godt sammen. Tilføj æg og pisk det sammen, indtil det er lyst.
- Tilføj hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og vend dejen sammen, tilføj derefter mælk og vend dejen sammen. Dejen vil føles ret tyk, men det er meningen.
- Kom dejen jævnt i kageformen. Fordel mandeltopping udover dejen og bag nu kagen i cirka 30 minutter.
- Lad din bistik kage køle en smule af og server derefter straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Jeg vil anbefale at servere bistik friskbagt, da den så bevarer sin sprødhed, men hvis den skal serveres senere, så kan du hurtigt varme den op før servering.
Se også andre klassiske kageopskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
janni andersen
hej kan man undvære mandler til toppen