Savarinkage med rom og appelsiner er en fransk dessertkage, som er så svampet og lækker, at alle vil blive fristet til at spise to stykker.
Savarinkage med rom og appelsiner smager bare helt fantastisk ligesom Frankrigs andre lækre desserter. Kagen overhældes med en dejlig romsirup, det giver smag, og så holder det kagen mere saftig.
Derfor er savarin også god at spise dagen efter, da den så får lov til at suge saften til sig. Jeg må indrømme, at opskriften tager længere tid at lave end en almindelig bradepandekage, men jeg lover, at det er det hele værd.
Grunden til, at den tager længere tid, er, at kagen er både skal hæve og efterhæve.
Opskrift på savarinkage med rom og appelsiner
Savarinkage med rom og appelsiner
Ingredienser
Kage
- 0,5 dl mælk
- 10 gram gær
- 1 dl sukker
- 0,5 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 stk æg
- 200 gram hvedemel
- 50 gram smør - blødt
Sirup og topping
- 300 gram sukker
- 1,5 dl vand
- 1 dl rom - mørk eller hvid
- 1 hel appelsin
- 1 dl granatæblekerner
Sådan gør du
- Start med at varme mælken op en smule, indtil den er lillefingervarm. Smuldr derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses. Tilføj sukker, vaniljesukker og vand og rør det sammen.
- Tilføj derefter æg, rør det sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen godt sammen og tilføj det bløde smør, rør det hele overfladisk sammen. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
- Ælt dejen hurtigt sammen, så smørret ordentligt bliver fordelt. Tag nu en randform eller bare en almindelig rund form og smør den op. Hæld dejen deri og lad den efterhæve i en time.
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovnvarme og bag kagen i 20 minutter.
- Imens kagen bager, så kan du lave sukkersiruppen. I en lille gryde tilføjer du sukker og vand, lad det koge sammen til en sirup. Du ved, det har kogt nok, når det begynder at tykne en smule. Tag siruppen af varmen og tilføj rom.
- Hæld den varme romsirup ud over den friskbagte kage og lad den nu stå og trække i en time og gerne endnu længere tid - helt op til fire timer.
- Tag forsigtigt kagen ud af formen og pynt med skiver af appelsin og granatæblekerner. Og så er din franske savarinkage klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du ønsker at gøre opskriften børnevenlig, kan du eventuelt undlade rom og i stedet tilføje romessens.
Og så kan du naturligvis vælge din egen yndlingsfrugt som dekoration for eksempel ananas, som går godt til rom.
Se også andre opskrifter på kager her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: