• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med appelsiner
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. oktober 2022 - Udgivet: 21. oktober 2022

Savarinkage med rom og appelsiner er en fransk dessertkage, som er så svampet og lækker, at alle vil blive fristet til at spise to stykker.

Savarinkage med rom og appelsiner smager bare helt fantastisk ligesom Frankrigs andre lækre desserter. Kagen overhældes med en dejlig romsirup, det giver smag, og så holder det kagen mere saftig.

Derfor er savarin også god at spise dagen efter, da den så får lov til at suge saften til sig. Jeg må indrømme, at opskriften tager længere tid at lave end en almindelig bradepandekage, men jeg lover, at det er det hele værd.

Grunden til, at den tager længere tid, er, at kagen er både skal hæve og efterhæve.

Opskrift på savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med appelsiner
Rakel Seneca

Savarinkage med rom og appelsiner

5 fra 3 stemmer
Savarinkage med rom og appelsiner er en fransk dessertkage, som er så svampet og lækker, at alle vil blive fristet til at spise to stykker.
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
hævning 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 50 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 500
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kage
  • 0,5 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 50 g smør - blødt
Sirup og topping
  • 300 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl rom - mørk eller hvid
  • 1 hel appelsin
  • 1 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme mælken op en smule, indtil den er lillefingervarm. Smuldr derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses. Tilføj sukker, vaniljesukker og vand og rør det sammen.
  2. Tilføj derefter æg, rør det sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen godt sammen og tilføj det bløde smør, rør det hele overfladisk sammen. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
  3. Ælt dejen hurtigt sammen, så smørret ordentligt bliver fordelt. Tag nu en randform eller bare en almindelig rund form og smør den op. Hæld dejen deri og lad den efterhæve i en time.
  4. Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovnvarme og bag kagen i 20 minutter.
  5. Imens kagen bager, så kan du lave sukkersiruppen. I en lille gryde tilføjer du sukker og vand, lad det koge sammen til en sirup. Du ved, det har kogt nok, når det begynder at tykne en smule. Tag siruppen af varmen og tilføj rom.
  6. Hæld den varme romsirup ud over den friskbagte kage og lad den nu stå og trække i en time og gerne endnu længere tid - helt op til fire timer.
  7. Tag forsigtigt kagen ud af formen og pynt med skiver af appelsin og granatæblekerner. Og så er din franske savarinkage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcalKulhydrater: 96gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 20mgNatrium: 61mgKalium: 102mgKostfibre: 2gSukker: 70gVitamin A: 224IUVitamin C: 2mgCalcium: 21mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du ønsker at gøre opskriften børnevenlig, kan du eventuelt undlade rom og i stedet tilføje romessens.

Og så kan du naturligvis vælge din egen yndlingsfrugt som dekoration for eksempel ananas, som går godt til rom.

Se også andre opskrifter på kager her:

Jordbærgalette, fransk og rustik tærte

Franske vafler

Angel food kage - lækker svampet kage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required