En lækker opskrift på appelsinkage med birkes og appelsinglasur. Appelsinkagen er nem at bage, og birkes og glasur/frosting med appelsin smager fantastisk.
Appelsinkage med birkes er en fantastisk lækker kage, der samtidig er nem at bage.
Måske tænker du, at birkes lyder en smule underligt i sådan en kage med appelsin, men det giver faktisk rigtig god mening.
Birkes giver nemlig appelsinkagen noget crunch, og det passer perfekt til kagen.
På toppen får du en skøn glasur eller frosting - også med birkes og appelsin. Det er altså lækkert.
Appelsinkagen rækker til otte personer - eller måske lidt flere. Og brug den gerne som en god kage til dine kolleger - eller andre du vil overraske.
Opskrift på appelsinkage med birkes
Appelsinkage med birkes og appelsinglasur
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 250 g smør blødt
- 200 g rørsukker
- 3 æg
- 2 spsk. blå birkes
- 1 appelsin skal af 1 økologisk appelsin
- 1 ¼ dl mælk
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- Lidt vaniljesukker
Appelsinfrosting (glasur)
- 150 g flødeost naturel
- 50 g smør blødt
- flormelis efter smag
- Lidt vaniljesukker
- 1-1½ spsk. appelsinsaft friskpresset
Pynt
- Lidt birkes
- 1 appelsin skal af 1 økologisk appelsin
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk smør og sukker godt sammen med en el-mikser, til det bliver hvidt og cremet.
- Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert. Rør birkes, vaniljesukker og appelsinskal i med en (træ)ske.
- Bland mel og bagepulver sammen og rør det i skiftevis med mælken.
- Fordel dejen i en letsmurt springform.
- Bag i ca. 40-50 minutter, tjek med en tandstikker eller lign. at den er gennembagt. Tag den ud og lad den køle helt af på en bagerist.
Glasur
- Pisk flødeost og smør sammen med en el-mikser. Kom lidt vaniljesukker i, sammen med appelsinsaft. Smag til med flormelis, til den har den sødme du ønsker. Personligt bryder jeg mig ikke om at det er for sødt, så jeg bruger ikke særlig meget flormelis, men prøv dig frem.
- Glasuren skal være tyk og cremet. Stil den i køleskab til den skal bruges.
- Når kagen er HELT kold, smørres frosting (glasuren), drys med lidt birkes og drys med appelsinskal.
Tips
Appelsinkage med birkes serveres selvfølgelig til en god kop kaffe eller te, men kagen er også god at tage med på arbejde som en lækker kollegakage.
Se ogs disse lækre kageopskrifter:
Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
Bedstefars skæg - kage i ovn med bagt marengs
Guf guf kage - nem opskrift til bradepande
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her