• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Biryani (indisk risret med mynte og svampe)

Biryani (indisk risret med mynte og svampe)

Biryani indisk risret
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  16. september 2020

Indhold

  1. Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
  2. Indernes svar på stegte ris
  3. Opskrift på indisk biryani
  4. Biryani (indisk risret med mynte og svampe)
  5. Tips

Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.

Biryani er en af de mest populære retter i Indien og den kommer i et utal af variationer. Min absolut yndlings er den biryani, som jeg nu vil dele opskriften på.

Den smager fantastisk frisk af mynte og krydderier, og så giver svampene en superlækker umami-smag.

Denne opskrift er tilfældigvis vegansk, så alle kan nyde denne ret, derfor er det den perfekte ret at servere til sine gæster. Biryani kan spises alene eller i en kombination sammen med en curry. Mange indere plejer også at spise raita sammen med den.

Indernes svar på stegte ris

Denne opskrift er på en af de slags retter, som lander godt i maven. Den er forfriskende, så man føler sig ikke overmæt efter at have spist den. Derfor passer den rigtig godt til solskinsdage, hvor man mest har lyst til mad, som ikke er for tungt.

Biryani er ligesom Indiens svar på Thailands fried rice, dog tror jeg ikke, at den er ligeså udbredt i den vestlige del af verden som fried rice er. En skam for biryani er virkelig en god ret.

Forleden da min kæreste lavede den her risret med mynte og svampe, var min første indskydelse af sige "lad os lave her igen i morgen", så lækker er den!

Opskrift på indisk biryani

Biryani indisk risret
Rakel Seneca

Biryani (indisk risret med mynte og svampe)

4.50 fra 4 stemmer
Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 264
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g basmatiris
  • 50 g mynte
  • 20 g koriander
  • 200 g champignon
  • 2 spsk olie
  • 3 nelliker - hele
  • 3 grøn kardemomme
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 0,5 tsk fennikelfrø
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 centimeter ingefær
  • 0,5 spsk limesaft
  • 2 grøn chili
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en gryde og tilføj basmatirisene, hæld cirka dobbelt så meget vand i gryden, som der er ris i. Lad risene koge i 10-15 minutter, men tjek undervejs, om de er ved at være færdige. Det er vigtigt, de ikke overkoger. Si nu vandet fra.
  2. Tag en blender og blend mynte, koriander og grøn chili sammen, tilføj eventuelt en smule vand for at få det til at blende lettere sammen. Stil blandingen til siden.
  3. Tag en gryde og tilføj olien. Når olien er varm, tilføjes nelliker, kardemomme, kanel, laurbærblade og fennikelfrø. Tilføj et finthakket løg og steg det i fem minutter eller indtil det bliver gyldent.
  4. Tilføj finthakket hvidløg og revet ingefær og steg yderligere i to minutter.
  5. Tilføj mynte- blandingen fra tidligere og steg det hele sammen i to minutter.
  6. Tilføj skiverne af champignoner og salt. Lad det stege i fem minutter. Tilføj de kogte ris og bland det hele godt sammen.
  7. På en seperat pande steges skiver af rødløg i olie i 15 minutter, indtil de bliver sprøde og bliver karamelfarvet.
  8. Server risen med de stegte løg ovenpå og pynt med limesaft og mynteblade. Enjoy.

Næringsindhold

Kalorier: 264kcalKulhydrater: 44gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 671mgKalium: 435mgKostfibre: 5gSukker: 4gVitamin A: 877IUVitamin C: 15mgCalcium: 84mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Biryani serveres straks, og her får du et virkelig lækkert måltid. Et stykke naanbrød passer også fint til.

Se også mine opskrifter på:

Butter chicken (klassisk indisk murgh makhani)

Aloo Gobi - indisk vegetarret fuld af smag

Hurtig vegetarret - Paneer Capsicum fra Indien

Vegetar curry med svampe og ærter - nem opskrift

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ragnhild øster

    august 24, 2024 at 8:14 am

    Elsker indisk mad. Nemt smager altid godt og man er ikke forædt bagefter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required