• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar

Beluga bolognese - opskrift på vegetarisk bolognese

Beluga bolognese
Beluga bolognese som fylder huset med duften af det italienske køkken. Denne ret er både sund og velsmagende. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. juni 2020

Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Beluga bolognese er vegansk bolognese, når den er allerbedst. Rigtig velsmagende, skøn hyggemad på en kølig aften. Og så er den tilmed sund.
  2. Opskrift på vegetarisk beluga bolognese
  3. Beluga bolognese - vegansk simreret
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Ekstra tip
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift

Beluga bolognese er vegansk bolognese, når den er allerbedst. Rigtig velsmagende, skøn hyggemad på en kølig aften. Og så er den tilmed sund.

Beluga bolognese er resultatet af mange forsøg på den perfekte veganske bolognese. Jeg har været vegetar i seks år og især i starten, savnede jeg både bolognese og lasagne.

Det tog mig et par år at lave den perfekte vegetarbolognese. Faktisk så god, at de fleste som har smagt den, mener, at min udgave er bedre end den traditionelle bolognese med oksekød. 

Belugalinserne giver en konsistens, som minder om hakket oksekød og giver en anelse nøddeagtig smag, som passer godt sammen med resten af ingredienserne.

Opskrift på vegetarisk beluga bolognese

Beluga bolognese

Beluga bolognese - vegansk simreret

Beluga bolognese er vegansk bolognese, når den er allerbedst. Rigtig velsmagende, skøn hyggemad på en kølig aften. Og så er den tilmed sund.
Bedømmelse
4.9 fra 19 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rosmarin - groft hakket
  • 1 spsk timian - frisk og groft hakket
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 chili - el. 1 tsk chiliflager
  • 3 laurbærblade
  • 1 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3 stk gulerødder - revet
  • 3 stk bladselleri - groft hakket
  • 200 g champignon - groft hakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 400 g vand - svaremde til 4 dl
  • 100 g belugalinser
  • 4 spsk hvidvin - kan undlades
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Tag en stegegryde og put olie, rosmarin, timian, chili, oregano og laurbærblade i. Lad det stege i 30 sekunder på medium varme, så krydderierne begynder at dufte.
  • Tilføj hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, tilføj derefter rødløget og steg, til det bliver en anelse gennemsigtigt.
  • Tilføj nu de revede gulerødder og selleri og lad det hele stege i cirka et minut. Tilsæt nu champignoner og lad dem stege i 5 minutter.
  • Nu tilsættes tomatpure og steges sammen med grønsagerne i et minuts tid. Tilsæt derefter de hakkede tomater og vandet.
  • Lad sovsen simre i 5-30 minutter, jo længere tid den simrer, desto mere smag får den.
  • Tilsæt belugalinserne og lad sovsen simre under låg ved lav varme i 20-25 minutter.
  • Tilsæt vin og lad sovsen simre uden låg, indtil alkoholen er fordampet, dette tager cirka 3 minutter.
  • Smag til med salt, peber og sukker.
  • Din beluga bolognese er nu klar til at blive serveret med pasta.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
226
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
774
mg
34
%
Kalium
 
731
mg
21
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
798
IU
16
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tip

Beluga bolognese er en ret, som er hurtig og let at lave. Når først alle grøntsager er skåret og smidt i gryden, så kan man bare læne sig tilbage og vente på, den bliver færdig.

Det tager 20-25 minutter for belugalinserne at blive kogt, så hvis man gerne vil have ekstra smag til sovsen, skal man lade den simre i en halv time, før linserne tilføjes.

Men det er ikke strengt nødvendigt, den smager stadig af rigtig meget uden ekstra simretid. 

Se også disse opskrifter:

  • Linsesalat med beluga linser, asparges og feta
  • Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat
  • Vegetarisk paprikagryde
  • Vegetarlasagne med belugalinser
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgittte Husted Bendtsen

    september 05, 2023 at 9:45 am

    Hej Beluga linserne skal de koges inden de kommes i? Bedste hilsner Birgitte

    Svar
  2. Maria

    september 27, 2022 at 4:48 pm

    Kan retten fryses?!

    Svar
    • Rakel Seneca

      oktober 05, 2022 at 1:55 pm

      Hej Maria
      Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg tror sagens at du kan fryse det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar
  3. Hanne v

    september 26, 2021 at 4:40 pm

    Beluga bolognaise. Du skriver 3 sellerie. Er det ikke meget eller mener du bladselleri?
    Hilsen Hanne

    Svar
    • Karen Seneca

      september 27, 2021 at 2:29 pm

      Det er bladselleri 🙂 Mange hilsner

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required