• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Gule beder i ovn med honning og timian

Gule beder i ovn med honning og timian

billede med gule beder i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. februar 2025 - Udgivet: 4. oktober 2017

Gule beder i ovn er en grundopskrift på ovnbagte gule beder, rødbeder eller de stribede bolchebeder, som bages med honning og timian.

Gule beder i ovn er en nem guide til tilberedning af beder i ovnen, og det uanset om det rødbeder, gule beder eller de flotte stribede beder, der også går under navnet bolchebeder.

Bederne rengøres, inden de bages i et fad med olie, honning, timian samt salt og peber, og bagningen giver bederne en dejlig smag.

Jeg skræller dem normalt ikke, men det kan du godt gøre. Det er en smagssag.

Brug de bagte beder som tilbehør til retter med kød. Opskriften er til fire personer. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Syltede rødbeder
  • Bagte rødbeder
  • Rødbedefritter

Opskrift på gule beder i ovn

billede med gule beder i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gule beder i ovn med honning - nemme at lave

5 fra 1 stemme
Beder i ovn er en grundopskrift på ovnbagte gule beder, rødbeder eller de stribede bolchebeder, som bages med honning og timian.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 133
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 gule beder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk akacie honning
  • 1 tsk timian - tørret eller 1 spsk frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft - riskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Bederne vaskes grundigt, men du behøver ikke at skrælle dem. Fordelen ved de gule beder er, at de ikke afgiver noget videre farve, og derfor er de nemmere at bruge i køkkenet.
  2. Skær derefter bederne i passende (og ikke for tynde) både, som lægges i et ildfast fad.
  3. Hæld olivenolie over sammen med akacie honning, timian og lidt salt og friskkværnet peber. Kom også friskpresset citronsaft ved.
  4. Vend bederne rundt så smagsstofferne fordeles godt.
  5. Bag så bederne i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have 50 minutter. Prik i dem for at tjekke om de er møre.

Næringsindhold

Kalorier: 133kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 679mgKalium: 416mgKostfibre: 4gSukker: 13gVitamin A: 65IUVitamin C: 8mgCalcium: 23mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De bagte beder serveres straks som tilbehør, og de passer til mange skønne retter.

Brug dem til grydestegt kalkunbryst, helstegt oksemørbrad og mange andre retter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 17, 2025 at 11:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Forsiden lige nu

italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften
billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required