Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Gule beder i ovn

Gule beder i ovn med honning, citron og timian

billede med gule beder i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gule beder i ovn med honning - nemme at lave
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gule beder i ovn
  • Servering
  • Kommentarer

Gule beder i ovn med honning - nemme at lave

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Beder i ovn er en grundopskrift på ovnbagte gule beder, rødbeder eller de stribede bolchebeder, som bages med honning og timian.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 gule beder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk akacie honning
  • 1 tsk timian (tørret eller 1 spsk frisk timian)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft (riskpresset)

Fremgangsmåde

  1. Bederne vaskes grundigt, men du behøver ikke at skrælle dem. Fordelen ved de gule beder er, at de ikke afgiver noget videre farve, og derfor er de nemmere at bruge i køkkenet.
  2. Skær derefter bederne i passende (og ikke for tynde) både, som lægges i et ildfast fad.
  3. Hæld olivenolie over sammen med akacie honning, timian og lidt salt og friskkværnet peber. Kom også friskpresset citronsaft ved.
  4. Vend bederne rundt så smagsstofferne fordeles godt.
  5. Bag så bederne i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have 50 minutter. Prik i dem for at tjekke om de er møre.

Næringsindhold

Kalorier133kcalKulhydrater17gProtein2gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium679mgKalium416mgKostfibre4gSukker13gVitamin A65IUVitamin C8mgCalcium23mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gule beder i ovn

Gule beder i ovn er en nem guide til tilberedning af beder i ovnen, og det uanset om det rødbeder, gule beder eller de flotte stribede beder, der også går under navnet bolchebeder.

Bederne rengøres, inden de bages i et fad med olie, honning, timian samt salt og peber, og bagningen giver bederne en dejlig smag.

Jeg skræller dem normalt ikke, men det kan du godt gøre. Det er en smagssag.

Brug de bagte beder som tilbehør til retter med kød. Opskriften er til fire personer. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Syltede rødbeder
  • Bagte rødbeder
  • Rødbedefritter

Servering

De bagte beder serveres straks som tilbehør, og de passer til mange skønne retter.

Brug dem til grydestegt kalkunbryst, helstegt oksemørbrad og mange andre retter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 17, 2025 at 11:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required