• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

spareribs
Hjemmelavede spareribs direkte fra grillen er noget af det bedste mad. Her med min egen og hjemmelavede grillmarinade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  8. juli 2021

Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
  2. Opskrift på spareribs
  3. Spareribs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.

Hvad er næsten bedre end kødfulde og møre spareribs, og her får du min opskrift på de lækre go'e ben.

Ikke at forveksle med gammeldags stegeben, der er noget andet, men dette er de rigtige spareribs, som de skal smage.

Køb gode kamben ved slagteren, og bed ham eventuelt om at fjerne hinden bag på benene. Ellers må du selv i gang,

Mængden på de 2000 gram ben her passer fint til normalt sultne voksne, men hvis du er vanvittig sulten og glad for spareribs, ja så køber du nogle flere. Se i øvrigt også her hvordan du laver langtidsstegte ribben eller ribben i airfryer.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spareribs

spareribs

Spareribs

Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
Bedømmelse
4.8 fra 40 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2000 g kamben
  • 3 laurbærblade
  • 1 rødløg - grofthakket
  • 20 sorte peberkorn
  • 2 tsk salt
  • 1 portion marinade - se opskriften på marinade her i dette link
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær kambenene over, så de kan være i en stor gryde. Fyld op med vand, så kambenene er HELT dækkede. Tilsæt et par teskefulde salt, laurbærblade, løg og peberkorn.
  • Kog nu dine grillben i 45-50 minutter ved svag varme. Efter fem minutter fjerner du lige skummet med en hulske, og lader benene koge videre. Det skal ikke koge for voldsomt, men blot simre.
  • Tag dem op, og læg i et fad.
  • Nu kan du så enten vælge at stege dine spareribs færdige i ovnen eller i din grill.
  • Stegetiden er den samme, og det er fremgangsmåden sådan set også.
  • Hvis du laver dem i ovnen, skal du beklæde en bageplade med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende ganske betydeligt.
  • Læg kambenene på pladen, og steg dem i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 220 grader varmluft. Halvvejs pensler du grillbenene med den hjemmelavede grillmarinade.
  • I grillen er det meget det samme. Jeg har lavet spareribsene i min Weber Q3200, og det sker ved indirekte varme. Hold varmen på cirka 220 grader, og stil gerne dine spareribs i et stativ - eller læg dem på en stegerist i midten af grillen, og luk låget.
  • Giv dem 20-25 minutter - og efter 15 minutter pensler du dem med marinade på begge sider, hvorefter de griller færdige. Hvis du ønsker dem mere mørke, kan du til sidst give dem et par minutter over direkte varme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
726
% Daglig værdi*
Fedt
 
59
g
91
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
200
mg
67
%
Natrium
 
1603
mg
70
%
Kalium
 
659
mg
19
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De tilberedte spareribs serveres straks med bagte kartofler og persillesmør.

Se også mine opskrifter på hjemmelavet barbecue marinade og de sojamarinerede spareribs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eivind

    januar 25, 2025 at 11:22 am

    Kunne I ikke skrive om opskrifterne på stegeben / riben er af gris eller okse.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required