• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Bananmuffins - nem opskrift på muffins med banan

billede med bananmuffins
Bananmuffins er meget nemme og hurtige at lave og opskriften her er med to modne bananer og lidt mørk chokolade.Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2025

Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Bananmuffins
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Efter bagning
  7. Uden chokolade
  8. Muffins med kanel
  9. Med kardemomme
  10. Med olie
  11. Uden æg
4.7 fra 207 stemmer
Gå til opskrift

Bananmuffins er en af de mest populære muffins, og det er ikke uden grund, at de lækre kager med banan et stort hit. Her er den bedste opskrift på dem.

Dels smager muffins med banan super godt, og samtidig kan du have færdige kager på under en halv time. Inklusiv det hele.

Denne opskrift giver dig luftige og svampede muffins, der både er fyldige i smag og konsistens. Og så altså er meget nemme at bage. Bedre kan du ikke bage dem.

Opskriften giver 12 stk. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Banankage
  • Chokoladekage
  • Gulerodskage
  • Chokolademuffins

Opskrift

billede med bananmuffins

Bananmuffins

Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Bedømmelse
4.7 fra 207 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør - blødt
  • 2 bananer
  • 60 g mørk chokolade - med 70% kakao

Fremgangsmåde

  • Sukker, vaniljesukker og æg piskes luftigt. Du kan eventuelt bruge røremaskine med påmonteret piskeris. Eller en almindelig elpisker.
  • Hvedemel vejes af i en anden skål og blandes med bagepulver.
  • Smør blødgøres, og det er vigtigt, at det er helt blødt, dog uden at være alt for smeltet. Blødgør eventuelt smør i mikroovn eller tag det ud af køleskabet i god tid.
  • Bananer moses med en gaffel, og de bedste bananmuffins får du, hvis du anvender meget modne bananer.
    billede med banan til bananmuffins
  • Hak mørk chokolade groft.
    billede med chokolade til banamuffins
  • Tag skålen af røremaskinen eller læg elpiskeren væk. Herfra skal du blot vende ingredienserne i dejen, gerne med en dejskraber.
  • Vend først hvedemel og bagepulver i æggemassen, og derefter det bløde smør. Dernæst de mosede bananer og chokoladen. Vend dejen forsigtigt rundt, men sørg for at den er ensartet, så der ikke er lommer af hvedemel tilbage.
    billede med dej i skål til bananmuffins
  • Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme. Læg dejen i formene med en spiseske, eller kom muffinsdejen i frysepose, klip et hul i hjørnet, og sprøjt den i.
    billede med dej til banamuffins i muffinsforme
  • Bag de lækre bananmuffins i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Prik i dem med en strikkepind, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de færdige. Hvis ikke, skal de blot have et par minutter mere. Det afhænger af din ovn.
    billede med bananmuffins med chokoladeglasur

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
224
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
248
mg
11
%
Kalium
 
147
mg
4
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
264
IU
5
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Efter bagning

De færdigbagte bananmuffins køles lidt af på en rist.

Og så kan du roligt fryse de færdigbagte banan muffins ned, men vent med at pynte dem til de tages op igen.

Pynt eventuelt de afkølede bananmuffins med lidt glasur med kakao.

100 gram flormelis røres ud i en smule kogende vand sammen med en stor spiseskefuld kakao. Rør glasuren godt ud, så den bliver blank.

Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagerne. Det er både flot og lækkert.

Du kan også pynte kagerne med frosting. Brug søgefeltet øverst på siden til at søge opskriften på frosting og glasur.

Se også hvordan du bager en lækker banankagemand.

Uden chokolade

I denne opskrift har jeg kommet 60 gram chokolade i, fordi jeg synes det er en passende mængde.

Kommer man mere chokolade i, synes jeg den let overtager smagen i kagerne, så derfor skal der efter min mening ikke mere i.

Vil du lave bananmuffins uden chokolade, ja undlader du blot den mørke chokolade.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Muffins med kanel

Du kan også lave disse bananmuffins med kanel.

Her skal du blot tilsætte en teskefuld stødt kanel, og ellers følge opskriften.

Igen skal du passe på med, at mængden af kanel ikke helt overtager smagen.

Med kardemomme

Bananmuffins med kardemomme er en anden populær variant, og her tilsættes blot en lille teskefulde kardemomme til dejen.

Du kan selvfølgelig variere opskriften på tværs af ingredienserne, så du eventuelt kommer kardemomme i dejen, men undlader chokolade.

Eller bruger kanel og kardemomme sammen, så det er helt op til dig.

Med olie

Du kan også nemt lave bananmuffins med olie. Hvilket jo samtidig er opskriften på muffins med banan uden smør.

Her skal du anvende knap en deciliter rapsolie, der så erstatter smør i opskriften.

Fremgangsmåden er den samme med olie som med smør.

Uden æg

Vil du lave banamuffins uden æg, så er dette også ret nemt at gøre.

Fremgangsmåden er så lidt anderledes. Du starter nemlig med at røre sukker luftigt sammen med blødt smør, hvorefter du rører cirka en deciliter yoghurt i.

Derefter vendes de øvrige ingredienser i dejen, og bagetiden er den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marley

    oktober 24, 2024 at 2:19 pm

    Jeg er vitterligt elendig til at bage, men de her muffins sad lige i skabet. 😍👍🏼 Skiftet dog den mørke chokolade ud med Marabou oreo , mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2024 at 4:23 pm

      Hej Marley
      Hov - det her var da beviset på, at du slet ikke er så ringe til bage, som du selv går rundt og tror. Det skal nok gå 🙂
      Og tak for de pæne ord.
      Alt det bedste - og bag så noget mere
      Holger

      Svar
  2. Elin.

    oktober 15, 2024 at 10:40 pm

    Det er efterårsferie, de 6 børnebørn er på ferie. Jeg bagte 24 bananmuffins i forgårs, og wupti var de spist. De elsker bare dine muffins, og en ny portion på 24 stk er netop bagt, denne gang med 75 gram marcipan.
    Selv synes jeg dine muffins absolut ikke er tørre, men supergode og dejlig “mumsede”, hvilket nok skyldes den bløde smør.
    Tak for en lækker opskrift.

    Svar
  3. Michelle Schmidt

    august 28, 2024 at 4:02 pm

    Så skønne muffins. Tak for opskriften. 🙏🏻 Jeg bagte disse til min søn og hans klasse i forbindelse med hans fødselsdag og alle elskede dem! Én af drengene havde sagt at når min søn havde fødselsdag næste år sku’ vi bage dem igen. 😅😃❤️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 30, 2024 at 9:09 am

      Mange tak, Michelle - godt at høre 🙂
      Og nu blev jeg helt kagesulten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lærke Mai Larsen

    juli 01, 2024 at 11:04 pm

    Super lækre.
    Luftige, fugtige og velsmagende.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required