• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

billederesultat for bananlagkage lagkage med banan
4.7 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
253
SHARES
FacebookMessenger253PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  21. april 2019

Indhold

  1. Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
  2. Opskrift på bananlagkage
  3. Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
  4. Opbevaring
  5. Varianter

Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.

Bananlagkage er en klassisk lagkage, der selvfølgelig laves med masser af banan.

Og mixet mellem banan, de bløde lagkagebunde, vaniljecremen og chokoladeglasuren på toppen er simpelthen perfekt.

Og et stensikkert hit til alt fra fødselsdagen til den gode kop kaffe. Og både børn og voksne er vild med lagkagen.

Se også: Othello lagkage - lækker og nem opskrift

Præcis ligesom den klassiske banankage er bananlagkagen også meget nem og hurtig at lave, men lad den endelig komme på køl i nogle timer før den spises.

Du kan altså med fordel lave lagkagen i god tid.

Opskriften giver en lagkage med bananer, hvor der er rigeligt til otte personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Jordbærlagkage
  • Rugbrødslagkage
  • Klassisk lagkage

Opskrift på bananlagkage

billederesultat for bananlagkage lagkage med banan
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

4.66 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 598
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 lagkagebunde - gerne hjemmebagte lagkagebunde
  • 7 dl piskefløde
  • 200 g kagecreme -
  • 3 bananer - de skal være modne
  • 200 g flormelis
  • 50 g kakao
  • æggehvide - pasteuriseret

Fremgangsmåde
 

  1. Bag først dine lagkagebunde, eller køb de færdigbagte bunde ved bageren. Det sidste må man også gerne.
  2. Lav kagecremen og lad den køle helt af. Den skal være kold!
  3. Pisk flødeskummet helt stift.
  4. Vej 200 gram flødeskum af i en skål sammen med 200 gram kagecreme, og vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af cremen. Anvend gerne en dejskraber til den lækre vaniljecreme.
  5. Bananerne skæres i skiver, og husk at en god bananlagkage laves med modne bananer.
  6. Læg en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og smør halvdelen af vaniljecremen på.
  7. Fordel skiver af banan jævnt over hele bund og creme.
  8. Gentag med næste lagkagebund ovenpå - her med resten af cremen og skiver af banan.
  9. Læg den sidste lagkagebund på toppen.
  10. Rør din chokoladeglasur sammen af flormelis, kakao og pasteuristeret æggehvide. Tilsæt æggehvide indtil du har en let chokoladeglasur, der hverken er for tyk eller for tynd. Bliver glasuren for tynd kommes blot lidt mere flormelis i. Jeg plejer at bruge lidt mere end et bæger æggehvide (1,5 æggehvide pr. bæger).
  11. Fordel forsigtigt chokoladeglasuren på lagkagen, men på pas du ikke får den for langt ud til kanten, hvor der pyntes med flødeskum.
  12. Resten af flødeskummet kommes i en sprøjtepose med stjernetyl, hvorefter du pynter din bananlagkage med flødeskum på kanten hele vejen rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 598kcalKulhydrater: 65gProtein: 7gFedt: 37gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 137mgNatrium: 285mgKalium: 374mgKostfibre: 4gSukker: 47gVitamin A: 1372IUVitamin C: 4mgCalcium: 94mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opbevaring

Den færdige bananlagkage kan med fordel sættes på køl i nogle timer, så kage og creme når at sætte sig.

Så er lagkagen med bananer også nemmere at skære ud i pæne stykker.

Varianter

Opskriften er en god og lækker grundopskrift på lagkage med banan, men kan sagtens varieres.

Eksempelvis kan nogle af bananskiver udskiftes med skiver af kiwi. Det giver blandt andet et flot farvespil i lagkagen.

Husk at anvende modne kiwier, som skrælles først.

Lagkagebundene kan anvendes som de er, men de kan også dryppes med lidt saft.

Er det en voksenudgave, kan der dryppes med en Ameretto (italiensk likør) eller lignende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required