Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ball tip oksesteg

Ball tip oksesteg

billede med US Ball Tip oksesteg skåret i skiver
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
106
SHARES
FacebookMessenger106PinterestEmailSMS

Den komplette guide til tilberedning af ball tip oksesteg med stegetid, kernetemperatur og udskæring. Til grill, ovn eller langtidsstegt.

Her kan du se hvordan du tilbereder en ball tip oksesteg til perfektion.

Ball tip er en såkaldt US udskæring, altså en udskæring vi har importeret fra USA.

Den skæres fra klumpen på oksen, og på grund af marmoreringen får du et super mørt stykke kød.

Udskæringen kan efterhånden findes i de fleste danske supermarkeder, og indimellem er den på tilbud, så du virkelig får meget kød for pengene.

I denne opskrift har jeg anvendt en steg på omkring et kilo, men har du et større stykke kød, skal du selvfølgelig forventet en lidt længere tilberedningstid.

Her kan du se hvordan du steger balltip'en perfekt, men også hvordan du kan langtidsstege den, lave stegen som sous vide, som bøffer, i grill og meget andet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ball tip

Ball tip oksesteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Marineringstid: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 55 minutter min
Den komplette guide til tilberedning af ball tip oksesteg med stegetid, kernetemperatur og udskæring. Til grill, ovn eller langtidsstegt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg ball tip
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk rosmarin tørret
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør kødet ved at skære sener og andet snavs fra, men lad fedtet på oversiden blive siddende. Rids forsigtigt oversiden i ruder med en skarp kniv.
    billede med ball tip der ridses i overfladen
  2. Olivenolie blandes med salt, finthakket hvidløgsfed, rosmarin og friskkværnet peber.
  3. Massér marinaden godt ind i kødet, og læg det i en frysepose. Kommes på køl i mindst fire timer. Du kan dog også godt tilberede din ball tip steg med det samme, men lad den gerne samle lidt smag.
    billede med marineret ball tip oksesteg
  4. Læg kødet i en lille bradepande eller ildfast fad, og kom en smule vand i bunden af fadet.
  5. Stil fadet med din ball tip ind i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft, og her skal den have cirka 40-45 minutter, afhængig af hvor hårdt din ovn varmer. Brug et stegetermometer, og tag stegen ud når den har en kernetemperatur på 56 grader. Så er den mør, rosa og saftig, uden overhovedet af være rå.
  6. Lad den færdigstegte balltip hvile på et skærebræt i cirka 15 minutter inden udskæring.
    billede med færdigstegt ball tip steg

Næringsindhold

Kalorier160kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tilbehør til ball tip oksesteg

Som tilbehør vil jeg anbefale nemme hasselback kartofler og eventuelt en skøn spidskålssalat.

Ball tip i grill

Denne steg er lavet i ovnen, men du kan med fordel også lave ball tip i grill.

Her griller du oksestegen ved indirekte varme, og pas på varmen ikke er for høj.

Hold helst grillen nede på 175 grader, og endda gerne med en endnu lavere temperatur.

Du skal forvente at stegetiden er cirka 40 minutter for et kilo balltip, men brug et stegetermometer, og tag stegen af når den når en kernetemperatur på 56 gader.

Hviler derefter ligeledes 15 minutter inden udskæring.

Ball tip sous vide

Du kan også lave en super mør ball tip i din sous vide.

Her skal stegen have cirka tre timer ved 56 grader, og du kan selvfølgelig med fordel krydre balltip'en, inden den pakkes ind.

Efter de tre timer skal den brunes ved høj varme på alle sider i kort tid, og det kan enten være på en varm pande, eller ved direkte varme på en hed grill.

Du kan godt give den lidt længere tid, men risikerer så, at kødet falder for meget fra hinanden, og det kan være svært at skære skiver.

Så omkring tre timer sous vide - eventuelt en lille time mere.

Rub

I denne opskrift har jeg brugt en nem hvidløgsmarinade, men prøv også at lave en rub til din oksesteg.

Langtidsstegt ball tip

Du kan også lave en langtidsstegt ball tip, hvilket kun gør den endnu mere mør.

Her brunes kødet godt af ved meget høj varme på alle sider, hvorefter den saltes og krydres med peber eller andre krydderier efter eget smag.

Eventuelt min hjemmelavede american grillrub.

Derefter steges oksestegn ved 70 grader almindelig luft i 4-5 timer, indtil den har en kernetemperatur på 56 grader.

Kom lidt vand eller oksefond i bunden af fadet, og øs det op over kødet undervejs. Husk at tilføre mere vand/fond om nødvendigt.

Ball tip bøffer

Her har jeg som sagt skrevet hvordan du tilbereder en hel ball tip, men den kan også skæres ud som bøffer.

Skær kødet i passende stykker, ikke for tynde, og steg eller grill dem ved en god varme. Krydres med salt og peber.

Sovs

Du kan lave en meget lækker sovs til oksestegen ved at tilføre lidt væske under stegningen.

Kom enten vand eller en god oksefond ved, og til sidst jævnes skyen med lidt Maizena udrørt i lidt vand.

Smages til med fløde og lidt gastrik.

Næringsindhold i ball tip

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 160
Fedt: 16 gram
Kulhydrater: 0 gram
Protein: 19 gram

Se også mine opskrifter på:

Cote de boeuf

Flap meat

Nyretapper

Culottesteg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required