Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Baking glue – sådan bruger du bagelim

Baking glue – sådan bruger du bagelim

Baking glue fås færdiglavet på tube som denne fra Dr. Oetker. Det er særligt populært til julens honningkagehus, men kan også bruges til at lime fondant eller marcipan på kager.
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Baking glue er et færdiglavet alternativ til smeltet sukker eller isomalt, når du skal lime dit bagværk sammen. Læs mere om det her.

Baking glue eller bagelim er en smagsneutral spiselig lim, der bruges til bagning.

Den er særlig populær ved juletid, når der skal kreeres honningkagehuse, men kan også bruges til at lime for eksempel fondant eller marcipan fast på kager.

Bagelimen er lettere at anvende end smeltet sukker eller isomalt, da den ikke skal opvarmes, og du dermed slipper for at skulle håndtere en brandvarm masse.

Hvad er der i?

Bagelim som eksempelvis Baking glue fra Dr. Oetker består primært af sukkerstoffer og vand, der holdes sammen og danner den limende effekt ved hjælp af tilsætningsstoffer som modificeret stivelse, citronsyre og konserveringsmiddel.

Bagelimen er smagsneutral, og der er dermed ikke tilsat smagsgivere til den. Den smager blot sødligt.

Her kan du se den fulde liste over ingredienser i Baking glue fra Dr. Oetker:

Sukker, vand, glykosesirup, modificeret stivelse, surhedsregulerende middel (citronsyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).

Næringsindhold i baking glue

Da indholdet i bagelim primært er sukker, vil næringsindholdet også afspejle dette.

Det består altså alene af kulhydrater, der primært er sukkerarter - nemlig 75 gram sukkerarter per 100 gram.

Her kan du se næringsindholdet i Baking glue fra Dr. Oetker:

Næringsindhold per 100 gram
Energi337 kcal
Fedt0 g
- heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrat84 g
- heraf sukkerarter75 g
Protein0 g
Salt0,2 g

Sådan bruges bagelim

Bagelim skal ofte blødgøres, inden du kan bruge det.

Dette gøres ved at sætte tuben i et glas med varmt vand i 5-10 minutter.

Når bagelimen er klar til brug, påføres den i en tyk streg på den del, der skal limes sammen. Sæt det element, der skal klistres på ned i limen og hold det sammen i et stykke tid, til limen har fået fat.

Vær forsigtig indtil limen er helt størknet, det kan tage op til en time ved stuetemperatur.

Du kan blandt andet bruge limen til at montere øjnene på de populære kajkager.

Kilder: Oetker.dk

Læs mere om bageartikler her:

Isomalt - sådan kan du bruge det til kagepynt

Hævemidler - forskellen på gær, natron og bagepulver

Bageenzymer - se hvad det er og hvordan det bruges

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.