• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Baked Alaska

Baked Alaska

baked alaska foto
Baked Alaska er en populær dessert, og den er heldigvis nem at lave. Indbagt is med marengs vækker altid glæde ved bordet. Foto: iStock.com/bhofack2.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  11. august 2023

Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En nem og hurtig opskrift på Baked Alaska. En populær dessert med indbagt is i marengs. Den indbagte isdessert tager ikke mere end 15 minutter at lave.
  2. Opskrift på Baked Alaska
  3. Baked Alaska
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

En nem og hurtig opskrift på Baked Alaska. En populær dessert med indbagt is i marengs. Den indbagte isdessert tager ikke mere end 15 minutter at lave.

Baked Alaska er indbagt is, og det er en virkelig populær og meget nem dessert at lave.

Du kan enten vælge at lave en stor Baked Alaska - eller udstikke lagkagebunden og dermed portionsanrette isdesserten. Begge dele er lækkert.

Du skal bruge en vaniljeis, og eventuelt lidt fyld. Du kan blandt andet røre isen med hakkede chokoladeskildpadder fra Toms - eller en anden chokolade.

Friske bær er også gode, så du kan sammensætte desserten som du synes.

Husk blot at lukke den indbagte isdessert godt til!

Se også disse populære opskrifter:

  • Marengs og kyskager
  • Key lime pie
  • Bikuber

Opskrift på Baked Alaska

baked alaska foto

Baked Alaska

En nem og hurtig opskrift på Baked Alaska. En populær dessert med indbagt is i marengs. Den indbagte isdessert tager ikke mere end 15 minutter at lave.
Bedømmelse
4.7 fra 21 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 lagkagebund - evt. hjemmebagte lagekagebunde - og ellers de færdigkøbte
  • 1 l vaniljeis - evt. en hjemmelavet vaniljeis
  • fyld til isen - evt. chokolade, cocktailbær, nødder eller lignende
  • 4 æggehvider - pasteuriserede
  • 200 g sukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Læg lagkagebunden i et passende fad eller på bagepladen. Dryp den gerne med portvin eller mørk rom, men kan undlades.
  • Isen skæres ud i passende stykker og lægges på lagkagebunden. Der SKAL være 1 cm. rand uden is hele vejen rundt til marengs.
  • Hviderne piskes stive. Salt og sukker tilsættes lidt ad gangen og piskes i.
  • Isen dækkes OMHYGGELIGT med marengsen og sættes i en 230 grader varm ovn i ca. 5 minutter. Det er ved almindelig over- og undervarme.
  • Hold øje med din Baked Alaska, så den ikke bliver for mørk. Den skal være gyldenbrun over det hele.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
714
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
639
mg
28
%
Kalium
 
402
mg
11
%
Kulhydrater
 
129
g
43
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
107
g
119
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
703
IU
14
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
234
mg
23
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte Baked Alaska serveres med det samme.

Det er vigtigt at understrege, at du skal være meget omhyggelig med at marengsen dækker isen helt.

Husk, at det er marengs, der isolerer isen fra varmen i ovnen!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frans

    marts 15, 2025 at 3:49 pm

    Den er meget Bonsoir hvis man laver den med vanilje

    Svar
  2. Grethe

    januar 19, 2024 at 9:20 am

    Kan man piske marengs i god tid ?

    Svar
  3. Lise

    december 30, 2022 at 2:39 pm

    Skal den bages midt i ovnen

    Svar
  4. Sara

    oktober 11, 2022 at 11:02 am

    Hvor meget salt skal der i marengsen?

    “Salt og sukker tilsættes lidt ad gangen og piskes i”

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2022 at 11:29 am

      Hej Sara
      Tak for det - og bare et lille nip 🙂
      Den er rettet til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required