• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til

Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til

Billede med bagepulver.
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. maj 2025 - Udgivet:  12. april 2025

Bagepulver er et velkendt hævemiddel, som bruges flittigt til kager og andet bagværk.

Her kan du blive meget klogere på det, og du vil finde ud af, at det hvide pulver kan bruges til meget andet end bagning.

Oversigt
  • Indeholder natron
  • Dette kan du også bruge bagepulver til
  • Godt for håret
  • Bagepulver fjerner lugt
  • Opskrifter
  • Verdens bedste banankage
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Sandkage
  • Scones
  • Bananmuffins
  • Chokolademuffins
  • Boller uden gær
  • Grøn giftkage
  • Brunchpandekager med bagepulver - nem opskrift til brunch
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • FAQ
  • Kommentarer

Indeholder natron

Bagepulver er natron, der er blandet med stivelse og syre. Det er blandt andet syren der gør, at bagepulveret virker hurtigere og mere effektivt end eksempelvis den almindelige natron.

Når bagepulveret kommer i kontakt med vand, dannes der i samarbejde med syren kuldioxid, som er det der får dejen til at danne lufthuller og hæve. Og den proces starter ret hurtigt.

Bagepulveret kan desuden bruges til mange andre ting, end blot at være til gavn i køkkenet.

Måske du allerede selv sidder og tænker på et gammelt husmoder-trick lige nu, hvor bagepulveret kan bruges?

Og da det ikke er så lidt, det hvide pulver kan bruges til – så er det jo dejligt, at det jo stort set er ét af de produkter vi altid har stående i skabet.

Dette kan du også bruge bagepulver til

Bagepulveret er blandt andet fremragende til rengøring.

Har du fået brændt maden på, kan du bruge det til at rense dine gryder og pander, ved at putte lidt pulver samt kogende, eller meget varmt, vand på dem. Lad det stå lidt, og skyl derefter af.

Desuden kan du rense din kaffekande eller tekande på samme måde. Lad blot blandingen stå i lidt tid, og skyl den så ud, og efter med rent vand.

Du kan bruge bagepulver til at rense dit sølvtøj. Brug tre dele af pulveret til en del vand. Vask derefter sølvtøjet i rent vand.

Hvis din skraldespand lugter, kan du blande lidt bagepulver i vandet sammen med dit rengøringsmiddel – det tager lugten.

Godt for håret

Bagepulveret er også en hjælp til både krop og hår. Du kan blande bagepulveret i din shampoo – det gør håret mere rent.

Bagepulveret kan også bruges til at rense din hårbørste for rester af hårprodukter. Bland en enkelt teske pulver med en deciliter vand, og rens børsten med dette.

Hvis du lider af sved lugt under armene, kan du også bruge bagepulver, da dette neutralisere lugten.

Bagepulver fjerner lugt

Pulveret er også godt til behandling af lugtgener. Sure sko? Drys bagepulveret i dem, og lad dem stå til næste dag – støvsug derefter skoene og voila!

Lugtgener i køleskabet? Stil bøtten eller en skål med bagepulver, og lad det neutralisere lugten.

Hvis du har stået og snittet eller hakket løg i køkkenet, og derefter syntes at dine fingre lugter af løg – så kan du også bruge bagepulveret til at fjerne denne lugt. Drys og gnid bagepulveret imellem dine fingre og hænder, og skyl derefter efter i vand.

Opskrifter

Her får du nogle af de mest populære opskrifter med bagepulver på Madens Verden. Søg selv flere frem i søgefeltet øverst oppe.

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1026 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Sandkage

4.8 fra 183 stemmer
Bedste opskrift på en nem sandkage, der bages på den helt klassiske måde, så sandkagen ikke bliver tør. Kan laves med eller uden kakao.
Gå til opskrift
sandkage

Scones

4.7 fra 111 stemmer
Nem og hurtig opskrift på engelske scones med eller uden chokolade. En hævefri bolle, fordi dejen laves med bagepulver i stedet for gær.
Gå til opskrift
scones med chokolade

Bananmuffins

4.7 fra 207 stemmer
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Gå til opskrift
billede med bananmuffins

Chokolademuffins

4.8 fra 174 stemmer
Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Gå til opskrift
billede med chokolademuffins

Boller uden gær

4.7 fra 32 stemmer
Med denne opskrift kan du bage en plade lækre boller uden gær, da bollerne i stedet bages med bagepulver. Klar på ca. 20 minutter.
Gå til opskrift
boller uden gær bagt med bagepulver

Grøn giftkage

4.8 fra 56 stemmer
Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Gå til opskrift
billede med grøn giftkage

Brunchpandekager med bagepulver - nem opskrift til brunch

5 fra 2 stemmer
Nem opskrift på brunchpandekager, der passer perfekt til såvel morgenmad som en god brunch. Brunchpandekagerne bages med bagepulver.
Gå til opskrift
billede med brunchpandekager

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

FAQ

Hvad består bagepulver af?

Bagepulver er en blanding af natron (et basisk stof), en syre (som fx vinsyre eller monocalciumfosfat) og et tørremiddel som majsstivelse for at holde det tørt.

Hvordan virker bagepulver?

Det bruges i bagværk for at få dejen til at hæve. Når bagepulver blandes med væske og varme, frigives kuldioxid (CO₂), som danner luftbobler i dejen.

Hvor hurtigt virker bagepulver?

I modsætning til gær, der skal hæve over tid, begynder bagepulver at virke næsten med det samme – derfor skal dejen bages hurtigt efter det er rørt i.

Kan man bruge bagepulver til andet end bagning?

Det kan bruges til meget andet end bagning. Bagepulver er et populært husholdningsmiddel – det kan bruges til rengøring, lugtfjernelse, som tandpasta, eller til at rense sølvtøj!

Kan man bruge for meget bagepulver?

For meget kan give mærkelig smag. Hvis man bruger for meget bagepulver i en opskrift, kan det give en bitter eller metallisk smag – så det gælder om at ramme den rette mængde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her