Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Bagepulver

Bagepulver (fakta og alt om hvad du kan bruge det til)

Billede med bagepulver.
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bagepulver indeholder natron
  • Dette kan du også bruge bagepulver til
  • Godt for håret
  • Bagepulver fjerner lugt
  • Opskrifter med bagepulver
  • FAQ
  • Kommentarer

Bagepulver er et velkendt hævemiddel, som bruges flittigt til kager og andet bagværk.

Her kan du blive meget klogere på det, og du vil finde ud af, at det hvide pulver kan bruges til meget andet end bagning.

Bagepulver indeholder natron

Bagepulver er natron, der er blandet med stivelse og syre. Det er blandt andet syren der gør, at bagepulveret virker hurtigere og mere effektivt end eksempelvis den almindelige natron.

Når bagepulveret kommer i kontakt med vand, dannes der i samarbejde med syren kuldioxid, som er det der får dejen til at danne lufthuller og hæve. Og den proces starter ret hurtigt.

Bagepulveret kan desuden bruges til mange andre ting, end blot at være til gavn i køkkenet.

Måske du allerede selv sidder og tænker på et gammelt husmoder-trick lige nu, hvor bagepulveret kan bruges?

Og da det ikke er så lidt, det hvide pulver kan bruges til - så er det jo dejligt, at det jo stort set er ét af de produkter vi altid har stående i skabet.

Dette kan du også bruge bagepulver til

Bagepulveret er blandt andet fremragende til rengøring.

Har du fået brændt maden på, kan du bruge det til at rense dine gryder og pander, ved at putte lidt pulver samt kogende, eller meget varmt, vand på dem. Lad det stå lidt, og skyl derefter af.

Desuden kan du rense din kaffekande eller tekande på samme måde. Lad blot blandingen stå i lidt tid, og skyl den så ud, og efter med rent vand.

Du kan bruge bagepulver til at rense dit sølvtøj. Brug tre dele af pulveret til en del vand. Vask derefter sølvtøjet i rent vand.

Hvis din skraldespand lugter, kan du blande lidt bagepulver i vandet sammen med dit rengøringsmiddel - det tager lugten.

Godt for håret

Bagepulveret er også en hjælp til både krop og hår. Du kan blande bagepulveret i din shampoo - det gør håret mere rent.

Bagepulveret kan også bruges til at rense din hårbørste for rester af hårprodukter. Bland en enkelt teske pulver med en deciliter vand, og rens børsten med dette.

Hvis du lider af sved lugt under armene, kan du også bruge bagepulver, da dette neutralisere lugten.

Bagepulver fjerner lugt

Pulveret er også godt til behandling af lugtgener. Sure sko? Drys bagepulveret i dem, og lad dem stå til næste dag - støvsug derefter skoene og voila!

Lugtgener i køleskabet? Stil bøtten eller en skål med bagepulver, og lad det neutralisere lugten.

Hvis du har stået og snittet eller hakket løg i køkkenet, og derefter syntes at dine fingre lugter af løg - så kan du også bruge bagepulveret til at fjerne denne lugt. Drys og gnid bagepulveret imellem dine fingre og hænder, og skyl derefter efter i vand.

Opskrifter med bagepulver

Her får du nogle af de mest populære opskrifter med bagepulver på Madens Verden. Søg selv flere frem i søgefeltet øverst oppe.

Banankage
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Se opskriften her
billede med banankage
Chokoladekage
Sådan bager du chokoladekage. Den bedste opskrift på alletiders mumse chokoladekage, der er Danmarks bedste. Kagen er svampet og nem at bage.
Se opskriften her
billede med chokoladekage
Nem og hurtig sandkage
Bedste opskrift på en nem sandkage, der bages på den helt klassiske måde, så sandkagen ikke bliver tør. Kan laves med eller uden kakao.
Se opskriften her
sandkage
Scones - hjemmebagte
Nem og hurtig opskrift på engelske scones med eller uden chokolade. En hævefri bolle, fordi dejen laves med bagepulver i stedet for gær.
Se opskriften her
scones med chokolade
Bananmuffins
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Se opskriften her
billede med bananmuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Se opskriften her
Billede af chokolademuffins.
Boller uden gær
Med denne opskrift kan du bage en plade lækre boller uden gær, da bollerne i stedet bages med bagepulver. Klar på ca. 20 minutter.
Se opskriften her
boller uden gær bagt med bagepulver
Grøn giftkage
Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Se opskriften her
billede med grøn giftkage
Brunchpandekager med bagepulver - nem opskrift til brunch
Nem opskrift på brunchpandekager, der passer perfekt til såvel morgenmad som en god brunch. Brunchpandekagerne bages med bagepulver.
Se opskriften her
billede med brunchpandekager
Æblekage med kanel, remonce og creme
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Se opskriften her
verdens bedste æblekage

FAQ

Hvad består bagepulver af?

Bagepulver er en blanding af natron (et basisk stof), en syre (som fx vinsyre eller monocalciumfosfat) og et tørremiddel som majsstivelse for at holde det tørt.

Hvordan virker bagepulver?

Det bruges i bagværk for at få dejen til at hæve. Når bagepulver blandes med væske og varme, frigives kuldioxid (CO₂), som danner luftbobler i dejen.

Hvor hurtigt virker bagepulver?

I modsætning til gær, der skal hæve over tid, begynder bagepulver at virke næsten med det samme, og derfor skal dejen bages hurtigt efter det er rørt i.

Kan man bruge bagepulver til andet end bagning?

Det kan bruges til meget andet end bagning. Bagepulver er et populært husholdningsmiddel og det kan bruges til rengøring, lugtfjernelse, som tandpasta, eller til at rense sølvtøj!

Kan man bruge for meget bagepulver?

For meget kan give mærkelig smag. Hvis man bruger for meget bagepulver i en opskrift, kan det give en bitter eller metallisk smag, så det gælder om at ramme den rette mængde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.