Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Baconsovs - nem og lækker opskrift på sauce med bacon

Baconsovs - nem og lækker opskrift på sauce med bacon

baconsovs
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på baconsovs. Det er en både nem, lækker og velsmagende sauce, som laves med bacon i tern. God til mange kødretter.

Baconsovs er en virkelig lækker sauce, og navnet lyver ikke. Det er en sovs, der laves på en bund af blandt andet bacon i tern.

Det er en nem sovs, som heller ikke tager lang tid at lave, og sovsen er perfekt til bøffer og andet okse- eller kalvekød.

Husk at smage saucen til med blandt andet lidt citronsaft, og der kan også anvendes en smule sukker. Du kan læse mere om bacon her.

Bliver baconsaucen for tyk, kan der blot tilsættes lidt mere vand. Er den for tynd, kan du nemt koge den lidt mere ind til ønsket konsistens.

Indhold
  • Her får du min opskrift på baconsovs. Det er en både nem, lækker og velsmagende sauce, som laves med bacon i tern. God til mange kødretter.
  • Baconsovs - nem og lækker opskrift på sauce med bacon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Baconsovs - nem og lækker opskrift på sauce med bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du min opskrift på baconsovs. Det er en både nem, lækker og velsmagende sauce, som laves med bacon i tern. God til mange kødretter.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon i tern
  • Lidt olie til stegning
  • 1 løg hakket fint
  • 1 tsk paprika med top
  • 1 spsk hvedemel
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning evt. høns
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron lidt saft
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk estragon frisk, hakkes fint

Fremgangsmåde

  1. Kom tern af bacon i en lille, kold gryde, og varm op ved en god varme. Steg indtil bacontern er næsten sprøde.
  2. Tilsæt så løg og steg det med i et minuts tid, men løget skal ikke tage farve. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, men det afhænger af hvor meget vand og fedt din bacon smider.
  3. Drys så paprika ved sammen med hvedemel, og vend rundt i kort tid.
  4. Tilsæt så vand, bouillonterning, fløde og tomatpure, og kog op. Kom også engelsk sauce ved.
  5. Skru lidt ned for varmen, og lad du nu baconsovs simre i 8-10 minutter.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt mere paprika, hvis dette ønskes.
  7. Lige inden servering vendes et par spiseskefulde hakket estragon i baconsovsen. Dette kan dog udelades.

Næringsindhold

Kalorier264kcalKulhydrater12gProtein11gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol57mgNatrium1635mgKalium338mgKostfibre2gSukker5gVitamin A975IUVitamin C22mgCalcium99mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Baconsovs serveres straks, og den passer perfekt til de fleste retter med kød.

Den cremede sauce med bacon er også god til kartoffelbåde og mange andre kartofler.

Flere inspirerende opskrifter:

Whiskysauce
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Se opskriften her
Billede af hjemmelavet whiskysauce.
Estragonsauce
Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Se opskriften her
Billede med estragonsauce.
Paprikasovs
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Se opskriften her
Billede af paprikasovs.
Paprikasauce med bacon til kylling og koteletter
Paprikasauce med bacon og løg er en lækker og cremet sovs, og her er den nemme opskrift. Brug den velsmagende sauce til kylling og koteletter.
Se opskriften her
paprikasauce med bacon og løg
Baconsalat
Her får du en lækker opskrift på baconsalat. Det er en hurtig og velsmagende salat med bacon, peberfrugt, spidskål og majs. God som tilbehør.
Se opskriften her
baconsalat
Nemt baconfad med kartofler og broccoli
Se opskriften her
baconfad med kartofler og broccoli
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    februar 16, 2023 at 7:33 pm

    Hej Holger.
    Tak for nogle fantastiske opskrifter som jeg bruger flittigt 🤗
    Kan man lave baconsaucen om formiddagen og opvarme den til aften?

    Svar
  2. Elisabeth skriver

    december 28, 2022 at 5:08 pm

    Vad är engelsk sause

    Svar
  3. Lene Andersen skriver

    november 04, 2021 at 5:47 pm

    Hejsa 😉
    Jeg synes det lyder spændende med denne sovs og den skal helt sikkert prøves en dag.
    Jeg laver ikke særligt mange sovser/saucer, så dejligt med opskrifter på nogle mere specielle af slagsen, altså uden at det lige er brun sovs 😉
    I øvrigt tak for en god side, hvor jeg har opdaget flere 'nye' retter at lave og synes at det er flere gode tips og tricks *tommel op*
    Mange hilsner fra Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 04, 2021 at 8:11 pm

      Hej Lene
      Mange tak for det - det er dejligt at høre.
      Og du kan roligt glæde dig til denne baconsovs 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required